Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ΠΙΟ "ΦΙΛΟΞΕΝΗ" ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΟΠΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Νο2

Η ΠΙΟ ''ΦΙΛΟΞΕΝΗ'' ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στην σημερινή ιστορία θα σας μεταφέρω στην περίοδο 1996-97.
Ηταν η πρώτη φορά που βλέπαμε τον υποβιβασμό να πλησιάζει επικίνδυνα. Είχαμε φτάσει στα μισά του 2ου γύρου και ο κόσμος είχε αρχίσει να το πιστέυει ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Στο γήπεδο πλέον σε όλα τα παιχνίδια επικρατούσε πολεμική ατμόσφαιρα.Τότε δεν υπήρχαν τα πλέξι γκλας μπροστά απο τις θύρες και πίσω απο τους επόπτες επικρατούσε κόλαση. Το τι βρισίδι τι φτύσιμο και το τι κοτρονίδι έπεφτε δεν μπορούσαμε ούτε εμείς να το φανταστούμε.
Σε κάθε απόφαση του επόπτη ενάντια στην ομάδα μας γινότανε πραγματικός χαμός.Και ας ήτανε σωστή η απόφαση του επόπτη!!!Δεν θα ξεχάσω σε ένα παιχνίδι μετά το απανωτό κοτρονίδι ο επόπτης σταμάτησε να σηκώνει την σημαία του!!!Μας άφησε γύρω στα 5 κραυγαλέα όφσαιντ.Οι αντίπαλοι μας είχανε αφρίσει.Σε μία φάση θυμάμαι βγάλαμε την μπάλα καθαρά αράουτ εμείς και ο επόπτης έδωσε την μπάλα σε εμάς!!!Σε μια παρόμοια φάση ο επόπτης έκανε το λάθος να δώσει την μπάλα στους αντίπαλους.Φυσικό επόμενο να γίνει πάλι χαμός.Οι πέτρες έφευγαν πάλι βροχή και ο επόπτης γυρίζει απεγνωσμένος στην κερκίδα με τα δύο χέρια ψηλά και μας λέει ''έλεος ρε παιδιά τι άλλο να κάνω?΄΄. Και εμείς μετά λέμε αναμεταξύ μας ''ναι ρε παιδιά δίκιο έχει ο άνθρωπος!!!''.

Μιλάμε έπεσε το γέλιο της αρκούδας.Κάποια στιγμή γυρνάει ο επικεφαλής της αστυνομίας που ήταν εκεί και μας λέει ''ποιο σιγά ρε παιδιά μην σκοτώσουμε και κανέναν!!!'' Εκείνη την περίοδο στις τουαλέτες της Θ-2 δεν υπήρχε πλακάκι.Ολα είχανε ξηλωθεί.

Και πάμε στο περιβόητο μάτς με τον γαύρο.Είχανε πάρει 2500 εισητήρια.Πρώτη φορά θα έρχονταν τόσοι πολλοί για αυτό και τους έδωσαν όλη την Θ-1.Την μέρα του μάτς λίγο πρίν ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρχανε περίπου 30-40 άτομα μεμονωμένα μέσα στην Θ-1.Ο κύριος όγκος των οπαδών θα ερχόταν 20 λεπτά μετά από την έναρξη του παιχνιδιού.'Ολα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που έφτασαν οι γαύροι.Άρχισαν να μπαίνουν μαζικά (ούτε έλεγχο τους έκαναν γιατί ήρθανε πολλοί) ώσπου το παιχνίδι άρχισε και στις κερκίδες.Οι πέτρες άρχισαν να πέφτουν βροχή από την Θ-2 και την Θ-5..Η Θ-3 μετακόμισε και αυτή με την σειρά της στην Θ-5.Τα μάτια όλων πλέον είναι στις κερκίδες.Από την ώρα που μπήκαν οι γαύροι μέχρι και την λήξη του μάτς φύγανε περίπου γύρω στα 50 άτομα με ανοιγμένα κεφάλια. Επικρατούσε πανικός.Κάποια στιγμή μπήκανε ματατζηδες στην Θ-5 και άρχισαν να βαράνε για να ηρεμήσει η κατάσταση.

 Μάταια όμως.Η κατάσταση χειροτέρεψε και οι δικοί μας όρμηξαν στους ματατζήδες και τους πέταξαν έξω από την κερκίδα!!!Τους πήρανε τις ασπίδες τα γκλοπ τα κράνη και μετά τα κουνούσαν επιδεικτικά.Οι γαύροι χλώμιασαν.Σου λέει τι άλλο μας περιμένει ακόμα.Ωσπου κάποια στιγμή μέσα στην κερκίδα τους άρχισε να πέφτει ξυλο.Μπουνιές κλωτσιές κυριολεκτικά χαμός.Και κάπου εκεί έγινε το απίστευτο.Ξαφνικα βλέπουμε κάποιους να φεύγουν από την κερκίδα τους άνετοι και ωραίοι και να πηγαίνουν προς την Θ-5.Μάλιστα κάποιοι είχαν κασκόλ και πανό των γαύρων!!!Και όμως αυτοί που βγήκανε μέσα απο τους γαύρους ήταν δικοί μας!!!Απίστευτο πραγματικά δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι αυτό που το βλέπαμε.Αυτό ξαναέγινε άλλες 2-3 φορές!!!Βγαίνανε δικοί μας μέσα από την κερκίδα τους με κασκόλ των γαύρων!!!Κανένας δεν κατάλαβε ποτέ πόσα ήταν τελικά τα Αρειανάκια μέσα σε αυτούς.Οι γαύροι είχαν παγώσει.Αυτό ήταν.Δεν ξαναφώναξαν μέχρι να τελειώσει το μάτς.Μάλλον τους ένοιαζε πιο πολύ για το πότε θα φύγουν σώοι από το γήπεδο.Το παιχνίδι έληξε 0-0 άμα ενδιαφέρει κάποιον.

Συμπτωματικά μετά από 2 μήνες κατέβηκα στην Ρόδο για δουλειά.Είμαι έξω από ένα club και μιλάει ένας αθηναίος με τον πορτιέρη του μαγαζιού. Και οι 2 γαύροι φυσικά.Ωσπου κάποια στιγμή αναφέρονται στο αναμεταξύ μας παιχνίδι και λέει ο αθηναίος στον πορτιέρη ''ρε φίλε τέτοιο ξύλο δεν έχουμε φάει ούτε στην τούμπα!!!''.Εγώ χαμογέλασα και ξαναμπήκα πάλι μέσα στο club.O λαός του ΑΡΗ σήκωσε πλέον το ανάστημα του παντού.

Υ.Σ. Το ξαναγράφω πάλι. Επειδή θα το διαβάσουν και άτομα νεαρής ηλικίας το κείμενο δεν γράφτηκε για να αναπαράγει την βία.Εκείνα τα χρόνια ήταν πιο αθώα οπαδικά.Τώρα παίζει κάγκελο.Να το διαβάζετε απλά σαν οπαδική ιστορία και τίποτα παραπάνω.

 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΡΗ..........

Δεν γνωριζω το ονομα του αδερφου που το εγραψε,υπογραφει με το ΑΡΗΣ ΙΣΟΒΙΑ,αλλα μιλησε στην καρδια μου,οπως πιστευω οτι θα μιλησει και στην δικη σας,σας το παραθετω αυτουσιο,οπως το βρηκα,αδερφε μου χιλια μπραβο αυτος ειναι ο ΑΡΗΣ μας, και οχι αυτος που θελουν μερικοι να μας παρουσιαζουν, πουλωντας στον κοσμο παραμυθια της χαλιμας. ΑΡΗΣ Ισοβια

Μιλάτε για Β εθνική για Γ εθνική...
Δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει Άρης..
Δεν έχετε ιδέα από Άρη..
Έχουμε πέσει 2 φορές Β
Έχουμε χάσει περισσότερους τελικούς από ότι είναι οι τίτλοι μας στο ποδόσφαιρο...
Έχουμε βιώσει πίκρες μέσα στα γήπεδα
Έχουν φύγει αδέρφια μας από τη ζωή
.......................................................
Και μετά σκέφτεσαι τα 4 γράμματα ... Α Ρ Η Σ
Τα επισκιάζει όλα.. Τα χωράει όλα...
ο Άρης όλα τα υπομένει...
Είναι η καψούρα μας, από την 1η φορά που θα σε πάει ο "γέρος" σου στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα αφήσεις την ψυχή σου εκεί μέσα..
Είναι ιδέα, τρόπος ζωής... Παίζει η ομάδα και η παλμοί σου έχουν χτυπήσει κόκκινο
Το έχεις φωνάξει στην Πάτρα, στο Μόναχο, στη Γάνδη, στο ΟΑΚΑ, στο Σαρλερουά, στη Τούμπα, στο Καυτατζόγλειο...
- ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ -
Μπήκες σε πούλμαν, τραβήχτηκες παντού.. Δεν σε νοιάζει αν χάσεις ή νικήσεις..
Έκανες το χρέος σου, ήσουν στο πλευρό Του...
Μπλέχτηκες σε σούτια, λογομάχησες, μάλωσες με φίλους..
Προάσπισες το ιδανικό σου, δεν θα άφηνες κανέναν να πειράξει την οικογένεια σου..

ο Άρης είναι ιδέα
ο Άρης είναι η ζωή μας

ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-0
 Η φετινη αγωνιστικη χρονια,τελειωνει με τον χειροτερο τροπο,για την αγαπημενη μας ομαδα,αργα και βασανιστικα το τελος πλησιαζει.........ο κοσμος του ΑΡΗ περιμενει αποσβολωμενος,και με δακρυα στα ματια,για το τι μελλει γενεσθαι........ανημπορος να αντιδρασει....... και αυτοι κρυμενοι, σε υπογεια και λεσχες,ταβερνες και καρεκλες,τον χαβα τους......δεν ιδρωνει το αυτι τους....ενοχοι των πραξεων τους,αντι να ζητουν συγνωμη,για την εσχατη προδοσια εις βαρος του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,σχεδιαζουν την επομενη μερα,της δικης τους υπαρξης,και οχι του Θεου του πολεμου,αδιαφοροντας για αυτο που ολοι, γουσταρουμε και αγαπαμε,ηρθε η ωρα των απληρωτων γραμματιων βλεπεις,και την νυφη οπως παντα, θα την πληρωσει ο κοσμος..........πληρωνουμε αδερφε μου,το τιμημα,των εμπνευστων της λαικης κυριαρχιας........γιατι παλι εμεις θα πληρωσουμε το μαρμαρο της πτωσης,ολοι οσοι ασχοληθηκαν με τα κοινα του συλλογου,εδω και δυο δεκαετιες, τωρα απλα θα κανουν ενα νεο ξεκινημα........νεοι αγωνες...... θα σου πουν,με αλλα προσωπα και διαφορετικους πρωταγωνιστες......με το ιδιο μοτιβο σκεψης τους.....και ξανα προς την δοξα τραβα το τροπαριο τους......θα σε κανουν με τον τροπο τους να ξεχασεις και παλι τα αισχη τους.....κατι σαν ενα παραμυθι του τυπου και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα......καταφεραν οπως αντιλαμβανεσαι το ακατορθωτο,να ριξουν την ομαδα στα Ταρταρα ο καθενας για τον δικο του σκοπο......με λιγα λογια οι λιγοι, παντα στον ΑΡΗ μας θελουν τον συλλογο μικρο, για να εχουν λογο υπαρξης.....αυτο ειναι το ηθικο διδαγμα των οσων βιωνουμε.

 Πιασαρικες λεξεις,θα βρουν πολλες,για να ξαναφερουν την μαζα με τα νερα τους,ειναι μανουλες σε αυτα,οι εμποροι ελπιδας,επανιδρυση........επανεκινηση......αναπτυξη.....πρωτογενες πλεονασμα............ο ΑΡΗΣ πανω απο ολα.....που εμεινε συνθημα και οχι πραξη.....μπλα μπλα μπλα.... μουμπλε μουμπλε.........και ενα σωρο αλλα προιοντα προπαγανδας,θα χρησιμοποιησουν προκειμενου να σου παραπλανησουν και παλι το μυαλο,το θεμα αδερφε μου ειναι τι θελεις εσυ πλεον.......πως ονειρευσε εσυ τον ΑΡΗ μας........τον θελεις ερμαιο της καθες συνιστωσας και θεσμου;θελεις τον ΑΡΗ σου ελευθερο, απο την νοοτροπια του εγλωβισμου του,απο την σαουριδικη εμφυτευση στα μυαλα μιας γενιας;τι θελεις;αν θελεις το καλο του,κοβεις καθετι με το αμαρτωλο παρελθον του,που τον καταδικασε,και αναζητας απαιτεις αυτο που πραγματικα θελεις,κανεις βαθιες τομες σε οτι διεφθαρμενο, εχει δυαλισει τα κυταρα σου, και προχωρας μπροστα,δυστυχως το ρολοι για εμας εχει σταματησει το 1997...............σε ενα σχεδιο που μπηκε σε εφαρμογη.....δουλευτηκε για χρονια.......πηρε σαρκα και οστα με το εσυ αποφαζισεις........ΚουΜουΑ.......χαλασε στην μοιρασια....και δυστυχως την πληρωσε ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.........ας βαλουμε τελος λοιπον σε αυτη την νοοτροπια,βρισκομαστε εν ετη 2014,εναν αιωνα μετα,ας γινει μια αρχη, με στοχο μονο το πως ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μονο αυτος,θα εκπληρωσει τα ονειρα ολων μας.

 Τα δυσκολα τωρα αρχιζουν,με την ληξη των αγωνιστικων υποχρεωσεων,θα πρεπει να εχουμε αποφασισει τι πραγματικα θελουμε,το οτι οπου παιζει ο Θεος δεν θα ειναι μοναχος,ειναι δεδομενο,το οτι θα ειμαστε στο πλαι του εξυπακουετε,αυτο που πρεπει παση θυσια να αλλαξει ειναι η νοοτροπια μας,εαν μπορεσουμε να συνδυασουμε,την δυναμικη μας σαν λαος, με την προσεγγιση ενος ισχυρου επιχειρηματια,με οπλο μας την ενοτητα,τοτε θα εχουμε πετυχει τα μεγιστα, για να μπορεσουμε να βαλουμε την βαση για κατι μεγαλειωδες,βημα-βημα και οχι με προχειροτητες και μπαλωματα,μπορουμε να πραγματοποιησουμε αυτο που πραγματικα ονειρευομαστε,καθε αρχη και δυσκολη,εχουμε την ικανοτητα να κανουμε πολλα,αρκει να ξεφυγουμε απο τον μεσαιωνα μας, και τον σκοταδισμο μας,και μας δινετε τωρα η ευκαιρια αυτη,τωρα στα δυσκολα, τις δυο προηγουμενες  φορες τις κλεισαμε την πορτα,μην ξανακανουμε παλι το ιδιο λαθος,μην αφησουμε στα χερια των λιγων το μελλον του ΑΡΗ μας, οι τρεις πτωσεις εχουν αιτια και ριζα κακου,τις αφαιρεις και προχωρας,δεν το κανεις μενεις στα ιδια και τα ιδια,εσυ αποφασιζεις αδερφε μου,εγω εχω αποφασισει ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΜΟΥ- ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ- ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ,αν και εσυ θελεις το ιδιο, παμε να βαλουμε τις βασεις για αυτο,απαιτησε απο τον τωρινο μεγαλομετοχο την προσεγγιση ισχυρου επενδυτη,βαλε τελος στους διαχειριστες,απαιτησε την τιμωρια των ενοχων,βαλε τερμα στα παρεακια,διεκδηκησε τον ΑΡΗ που σου κλεψανε.

 ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
 ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ