Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΣΕΡΧΙΟ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΠΑΡΝΤΟ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Σέρχιο Κοντρερας Παρντο: ο άνθρωπος που θα μπορούσε να γίνει «βασιλιάς»

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος (ακόμα κι αυτοί που προσπαθούν να τον υποτιμήσουν, απλώς το επιβεβαιώνουν), όπως κι ότι πέρασαν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από αυτόν.

Πέρα όμως των σπουδαίων ποδοσφαιριστών, από τον ΆΡΗ μας πέρασαν και προσωπικότητες αμφιλεγόμενες και μια τέτοια είναι σαφώς και ο ΚΟΚΕ. 

Αφορμή να γράψω το άρθρο αυτό είναι η πρόσφατη «λεκτική αντιπαράθεση» μεταξύ ΚΟΚΕ κι ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που τα πνεύματα έχουν κάπως ηρεμίσει. 

Σε συζήτηση μεταξύ φίλων και οπαδών του ΑΡΗ για την περίπτωση του ΚΟΚΕ, συνήθως θα ακούσεις είτε σχόλια που τον αποθεώνουν (ομολογώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία) είτε σχόλια πλήρους απαξίωσης.

Είναι γεγονός ότι και οι 2 περιπτώσεις τείνουν προς την υπερβολή, αλλά μια υπερβολή που αντί να θολώνει την αλήθεια μάλλον την υπογραμμίζει.

 Είναι αυτό που λέμε οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Ακούγοντας, λοιπόν τις παραπάνω συζητήσεις αντιλαμβάνεσαι τα εξής:

Ο Κόκε υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα χαρακτηρίσω ως πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από αυτούς που χρειάζεται το πρωτάθλημά μας για να ανέβει επίπεδο.

Συνδύαζε προσόντα που είναι περιζήτητα σε ποδοσφαιριστή κι αυτά είναι η άψογη τεχνική κατάρτιση, έφεση στο σκοράρισμα, το μυαλωμένο παίξιμο του στο γήπεδο κι ο τρόπος που έδινε πάσες στους συμπαίχτες του που οδηγούσαν σε δημιουργία φάσεων και γκολ.

Αυτά στις καλές του στιγμές.

Από το 2008, όμως, και ύστερα αντί να επενδύσει στο ταλέντο του και να εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής, δυστυχώς επέλεξε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της «πολιτικής», αφού ασχολήθηκε περισσότερο με τα οπαδικά και διοικητικά θέματα του ΑΡΗ παραμελώντας τον εαυτό του (πήρε και πολλά κιλά και η ζωή του μόνο ενδεικτική δεν ήταν για ποδοσφαιριστή). 

Βέβαια σε αυτό συνέβαλε και η κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα του ΑΡΗ, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τον κατήφορο που χε πάρει η απόδοσή του.

Κατά συνέπεια, όπως τόνισα και πάνω, τόσο αυτοί που τον θαυμάζουν όσο κι αυτοί που τον επικρίνουν έχουν τα δίκια τους και η σύνθεση αυτών των αντίθετων απόψεων δίνει την πραγματική εικόνα του ποδοσφαιριστή ΚΟΚΕ.

Είναι επίσης γεγονός ότι όποτε ο ΚΟΚΕ εμφανίστηκε στον ΑΡΗ αποτέλεσε πάντα το κέντρο προσοχής των οπαδών. 

Απόδειξη οι τελευταίες δηλώσεις του μέσω της σελίδας του στο facebook όπου «χώρισε» τον κόσμο του ΑΡΗ σε 2 στρατόπεδα. 

Από αυτή την αντιπαράθεση μεταξύ ΚΟΚΕ κι ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ μάθαμε ότι υπήρχε πράγματι ένα θέμα με τα οικονομικά της ομάδας, αλλά κατά την άποψή μου αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουν οι παίχτες και η διοίκηση μεταξύ τους κι όχι να βάζουν στη μέση τον οπαδό και μάλιστα σε μια εποχή που η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη λόγω και της παρακμάζουσας εικόνας της ομάδος μας.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι ο ΚΟΚΕ αγαπάει τον ΑΡΗ, έστω κι αν μερικές φορές η αγάπη του αυτή υπήρξε βλαπτική, αφού γνώρισε μεγάλη αναγνώριση από εμάς τους οπαδούς, αλλά και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του είναι συνδεδεμένες με την ομάδα μας.

Εν τέλει για εμένα ο ΚΟΚΕ εκπροσωπεί το ποδοσφαιρικό ΑΡΗ των τελευταίων χρόνων, γιατί όπως κι αυτός, η ομάδα μας που θα μπορούσε να πετύχει τόσα πολλά αδίκησε τον εαυτό της

Αρθρο του Νικόλαου Παραστατίδη

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

παίκτης όπως ο Κόκε χρειάζεται φέτος στον Άρη.δυστυχώς και πάλι τρώμε τα παιδιά μάς κι ο σερχιο είναι από αυτά. ΔΕ ξεχνώ το σημαιάκι του τούρκου πως το πέταξε κάτω.Ένας επαγγελματίας δε το κάνει αυτό.Ένας οπαδός μόνο.κι ο Κόκε είναι οπαδος