Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΓΑΥΡΟΥΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1983 ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ.

ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΕΙΤΕ 2 ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΟΚΕ 6 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ 1983 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ- ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ 4 ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΑ.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΛΑ.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΑ.

ΤΟΤΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΕΚΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ.

ΠΩ ΠΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΤΑΝΑ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΗΤΑΝ ΤΑ 4 ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΤΗ (ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΖΗΣΕ) ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΤΑΝΩ ΣΤΗΝ 21 ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΘΥΡΑ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΕΡΚΙΔΑ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ.

ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ.

ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΙΣΩΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΩ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΟΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΟΥΙΝΤΑΡ ΣΤΟ 89 ΛΕΠΤΟ.

ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΠΙΤΗΣ ΣΦΕΤΚΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΟΥΜΙΩΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 300-400 ΑΤΟΜΑ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΕΧΕΙ 3 ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΩΡΑ ΔΙΝΑΜΕ ΜΑΧΗ ΟΠΟΙΟ ΧΑΝΟΥΜΙ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΕΦΕΥΓΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΚΑΓΑΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΙΤΣΩΣΑ Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΦΡΟΥΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΑ


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ.

Α ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ...ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ:

ΟΝΤΩΣ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝΕ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΝΟΥΜΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΩ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΝΟΥΜΙ ,ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΦΙΞ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ Μ ΕΣΩΣΕ.

 ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΚΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΑΧΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΟΜΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ 200ΣΑΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.

 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΝ ΓΥΡΙΖΑ Η ΑΝ ΣΚΟΝΤΑΦΤΑ ΗΜΟΥΝΑ ΝΕΚΡΟΣ. 

ΠΛΗΣΙΑΣΑ ΜΙΑ ΘΥΡΑ ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΒΟΥΤΙΑ ΑΠ ΤΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ ,ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΑ ΗΤΑΝ ΔΕ Η ΘΥΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΙ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 70 ΠΟΥ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗ ΣΤΗΝΑΝΕ.

 ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΝΟ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ ... ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΗΤΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΙ ΑΠ ΤΟ ΚΟΤΡΟΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΚΡΥΟ. 

ΗΤΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΙ Ο ΤΣΟΥΡΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΙ Ο ΤΙΤΙΛΗΣ ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ...

ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΚΑΝΑΝΕ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΞΥΛΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΧΑΝΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΠΕΤΣΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΡΦΩΘΩ ΚΙ ΕΠΙΑΣΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΑΛΚΙΔΑ ,ΕΙΧΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙΝΟ ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΓΟΝΟΣ ... ΟΤΑΝ ΗΡΕΜΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΨΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΜΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΠΟΡΝΟΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...  
 

ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ  

Σαν τωρα θυμάμαι τον συχωρεμενο τον Στέλιο που έλεγε "φωνάξτε μας δείχνει η τηλεόραση" οι μπαρμπάδες στην 21 δεν κουνιόταν και κάναμε την κερκίδα μας αλλα δεν είχαμε υπολογίσει οτι θα ανοίξουν στο ημίχρονο τις πόρτες οι σεκιουριτάδες και θα ερθει ολη η σκεπαστή πανω μας. 

Μακελειό έγινε αλλα τη βγάλαμε παλι καθαρή. 

Εγω χώθηκα στην αυλή μιας γριάς διπλα στο γήπεδο και μου έφτιαξε και καφέ η γιαγιούλα : τα σκατοχανουμα απο έξω ειχαν λυσσάξει να ψάχνουν.

 ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Η ΕΜΒΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑ Ο ΤΑΣΟΥΛΗΣ  

Τήν μέρα εκείνη ήταν η πρώτη μου εκδομή με τον ΑΡΗ στιν αθήνα και τα παιδιά απο την τούμπα δεν με πέρνανε όπου τους είπα αν δεν με πάρετε θα κόψω τς φλέβες μου τελικά της έκοψα με πήγαν με ράψανε και πήγαμε αθήνα με τον καρβουνιάρη,την είδια μέρα παίζανε & τα τουρκάκια με τον εθνικό και εγώ σαν πιο μικρός τους κολάντριζά τους έφερνα κοντά στα κουπε που είμασταν και τρώγανε μαπες συνέχεια είχαμε πάρει & 2 στο κουπέ για κολοφεράντα.

Φτασαμε αθηνα στις 7 το πρωί και έπερεπε να βρούμε τα αδέρφια μας που ήρθαν την προηγούμενη μέρα και τους αθηναιους όπως & έγινε.

Εγώ ο μπίτις ο σφέτκος και ο μάμπαλος πηγαμε να πάρουμε τα εισητηρια που ήταν στην οδό βαλαωρίτου πάνω απο την ομόνοια.

Το κουλο ήταν που μας εδωσαν στην σκεπαστη και μας έβλεπαν σαν εξωγηοινους,βρήκα μια καβάντζα που έβγαζε στην θύρα 12 πάνω απο την 7 ένας ένας την κάναμε όλοι για απο πάνο απο την σκεπαστη τα άλλα όλα τα έγραψε όπως έγινε ο παλιοφρουρίτης ντερβίσης & μπεσαλής κούλας.

ΑΡΗΣ ΓΕΡΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΓΙΑΤΡΕΙΑ

 ΜΙΑ ΟΠΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Ο 22ος ΑΚΟΜΑ - Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ

ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Ο 22ος ΑΚΟΜΑ-Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ

Αύγουστος 1986.

 Ο πρωταθλητής Ελλάδος ΑΡΗΣ ετοιμάζετε ενόψει της νέας σεζόν ,ενισχυμένος με τον πολλά υποσχόμενο Σλοβένο Λευτέρη Σούμποτιτς και με σχεδόν αναλλοίωτο το ρόστερ του από την προηγούμενη σεζόν.

Ο κόουτς Ιωαννίδης ξέρει ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί παρά την νέα σεζόν να στοχεύσει και να κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους, πρωτάθλημα , κύπελλο αλλά και….. σούπερ καπ.

Ναι σωστά διαβάσατε σούπερ καπ.

 Το καλοκαίρι του 1986 η ΕΟΚ αποφασίζει την διοργάνωση για πρώτη φορά του θεσμού του σούπερ κυπέλλου.

Αντίπαλοι θα τεθούν σε διπλούς αγώνες ο πρωταθλητής ΑΡΗΣ και ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός.

Όπως και γίνεται.

 Στις 27 Αυγούστου του 1986 η ομάδα μας υποδέχεται στο μέχρι τελευταίας σπιθαμής κατάμεστο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την διεκδίκηση του τροπαίου.

 Το αποτέλεσμα: θρίαμβος του ΑΡΗ με σκόρ 117-85.

Οι πόντοι του ΑΡΗ προέρχονται από τους: Γκάλης 44, Γιαννάκης 9, Σούμποτις 28 ,Ρωμανίδης 16, Λυπηρίδης 4, Δοξάκης 8, Σταμάτης 6, Μπαϊρακτάρης 2.

 Η ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου του 1986 στο νεότευκτο εκείνη την εποχή Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποκτά τυπική διαδικασία .

Όμως τα παιδιά του Γιάννη Ιωαννίδη δεν παίρνουν καθόλου αψήφιστα και χαλαρά τον αγώνα.

 Νέος θρίαμβός ,νέα κατοστάρα και το τρόπαιο του σούπερ κυπέλλου υψώνεται στον ουρανό του Σ.Ε.Φ.

Κκαι έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

 Για την ιστορία ο 2ος αγώνας έληξε 88-104 .

Τους πόντους του ΑΡΗ πέτυχαν οι :Γκάλης 41, Γιαννάκης 15, Σούμποτις 13 ,Ρωμανίδης 12, Λυπηρίδης 6, Δοξάκης 7, Σταμάτης 10.

 Ο θεσμός του Σούπερ κυπέλλου, δηλαδή αγώνα μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου ,καθιερώθηκε από την ΕΟΚ, το 1986 και πραγματοποιήθηκε μόνο για μια χρονιά το ίδιο έτος ,προφανώς γιατί τα επόμενα 4 χρόνια ,δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί καθώς πρωταθλητής και κυπελλούχος ήταν ο ΑΡΗΣ.

Τα χρόνια πέρασαν και πάντα στο μυαλό πολλών φιλάθλων του ΑΡΗ υπήρχε η απορία γιατί δεν υπάρχει αναφορά στον συγκεκριμένο τίτλο.

Ο τίτλος είναι επίσημός αφού οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΟΚ ,απονεμήθηκε τρόπαιο και είναι ο 22ος τίτλος .

Υπενθυμίζω ότι αντίστοιχο τίτλο του σούπερ καπ, ο ΑΡΗΣ έχει κατακτήσει στο βόλεϊ και όλοι τον αναφέρουν ως επίσημο.

Νομίζω πλέον ότι ήρθε ο καιρός με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από εκείνο το καλοκαίρι του 1986 ,να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία.

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο οι άνθρωποι της Κ.Α.Ε, να κινητοποιηθούν ,να έρθουν σε επαφή με την ΕΟΚ η οποία θα πιστοποιήσει ότι είναι επίσημη διοργάνωση της το σούπερ καπ του 1986 και επιτέλους να υψωθεί στην οροφή του Παλέ πλάι στα υπόλοιπα 21 το λάβαρο του 22ου τίτλου του ΑΡΗ μας(τι πιο όμορφο να πραγματοποιηθεί αυτό τον Σεπτέμβρη σε κάποιο φιλικό με ταυτόχρονη βράβευση μελών εκείνης της ομάδας) .

 Το οφείλουμε σε αυτούς τους αθλητές που δώσανε τόσα πολλά στον σύλλογο μας στους παράγοντες εκείνης της εποχής που δημιούργησαν αυτήν την υπερομάδα και προπαντώς στη νέα γενιά των φιλάθλων του ΑΡΗ που πρέπει να μάθει την ιστορία του συλλόγου και να είναι υπερήφανη για τους 22 τίτλους του συλλόγου και ….όχι μόνο για τους 21.

Σχετικές αναφορές για τον τίτλο αυτό υπάρχουν στον τύπο της εποχής (αθλητικό-πολιτικό), ακόμα και στο you tube!!

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΛΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 22 ΓΙΑΤΙ 22 ΕΙΝΑΙ!!

 Ο Κατερινιώτης