Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ

Σε 2 εβδομάδες ξεκινάει η προσπάθεια της αγάπης μας για την άνοδο στην λίγδα και ο δρόμος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα.

 Το αντίθετο θα έλεγα. 

Δύσκολες ομάδες και έδρες το πάθος που θα βγάλουν οι αντίπαλοι για να αναδειχθούν δεδομένο,και φυσικά μην ξεχνάμε την βρωμιά που περιβάλει γενικώς το ποδόσφαιρο. 

 Όπως είχαμε γράψει στο παρελθόν η προσπάθεια που γίνεται είναι ημιτελής.

 Εξηγώντας τον χαρακτηρισμό πιστεύω ότι με τα χρήματα που μπήκαν έγινε ότι καλύτερο μπορεί να γίνει, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το μπατζετ μας φθάνει για να πετύχει τον στόχο μας. 

Από σήμερα όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. 

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της αγάπης μας είμαστε εμείς. 

Ο κόσμος του ΑΡΗ μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει την ομάδα.

 Και ο κόσμος μας τα τελευταία 2 χρόνια που αγωνιζόμασταν στην Γ’ δεν ανταποκρίθηκε. 

Υπήρχαν παιχνίδια επίσημα που η συμμετοχή του κόσμου δεν ξεπέρασε τα 2 – 3 χιλιάδες εισιτήρια μέσα στο Βικελίδης. 

Αν είναι δυνατόν ο Θεός να παίζει επίσημο αγώνα και να είμαστε αλλού. 

Τόσο εύκολα γυρίσαμε την πλάτη στην αγάπη μας αδέλφια;

 Όπως προείπα όλα είναι πλέον στο παρελθόν. 

Από τις 25/9 που έχουμε σέντρα στην Καρδίτσα αρχίζουν οι μάχες με έπαθλο την άνοδο. 

Οι μάχες κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από την αρχή και έτσι και εμείς πρέπει να δώσουμε βροντερό παρών από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. 

Όλα αδέλφια πρέπει να είναι σε δεύτερη μοίρα όταν παίζει η αγάπη μας. 

Όλοι πρέπει να είμαστε στο πλευρό του Θεού.

 Η άνοδος σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την δική μας συμμετοχή.

 Πιστέψτε με αδέλφια, έτσι είναι. Τα αδέλφια του Νότου έχουμε φέτος ιερή αποστολή.

 Εκτός από τα συχνά ταξίδια μας στο ναό μας έχουμε αρκετά παιχνίδια στα Νότια μετά από 2 χρόνια απουσίας. 

Ελευσίνα, Καλλιθέα, Μενίδι, Λαμία, Ριζούπολη, Αίγιο, Σπάρτη κτλ.

 Να μην λείψει κανείς αδέλφια από την προσπάθεια της ομάδας φέτος. 

Θα ακολουθήσουμε την ομάδα όπου παίζει αλλά ειδικά στα Νότια πρέπει να είμαστε όλοι εκεί ώστε να σπρώξουμε την ομάδα και να βεβαιώσουμε το σύνθημα. 

ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ…. Τέλος η μεταγραφολογίες, προεδρολογίες, προπονητολογίες και όλα τα άλλα. 

 Όλοι ενωμένοι στηρίζουμε και από το υστέρημα μας αν χρειαστεί τους ανθρώπους της ομάδας. 

Ξεχάστε τις μεταξύ μας διαφωνίες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

 Ξεχάστε την γνώμη σας και ενωθείτε όλοι στην στήριξη της ομάδας. 

 Τώρα μας θέλει ο Θεός αδέλφια. 

Τώρα μας χρειάζεται.

 Τώρα είναι η ώρα. 

 Μην του γυρνάτε την πλάτη. Εμένα στην κερκίδα θα με βρείτε... 

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ

 Κάθε ομάδα έχει την ιστορία της και η ιστορία της υπάρχει όχι μόνο για να την βάλουμε σε ένα βάθρο και να την θαυμάζουμε ή να αναπολούμε τις καλές της στιγμές, αλλά κυρίως για να την βοηθήσει να γίνει καλύτερη και να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.

 Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του παρελθόντος που συνέβαλε στην παρακμή του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ είναι και οι πολλές μεταγραφές παιχτών που έκανε κατά το έτος 2004 – 2012 που έφτασαν στις 194 (αν και σε αυτό το νούμερο όπως και σε άλλα υπάρχει ασάφεια).

Αυτές οι μεταγραφές έγιναν η αιτία να χρεωθεί η ομάδα κι ακόμη μέχρι και πρόσφατα (βλέπε εξώδικο) να αποτελούν «αγκάθι» για την πορεία της.

 Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο ΑΡΗΣ με τον κ. Καρυπίδη στην προεδρία κατάφερε να φτιάξει μια νέα ΠΑΕ απαλλαγμένη από τα χρέη (κι αυτό είναι άξιο συγχαρητηρίων).

 Τι βλέπουμε, όμως στον τομέα των μεταγραφών;

 Ο ΑΡΗΣ ήδη έχει προχωρήσει σε 13 μεταγραφές για τη νέα σεζόν και ψάχνεται ακόμη για 2 έως 4 ελεύθερους παίχτες (ανάλογα με πoιο έντυπο ή μέσο επιλέγετε να ενημερωθείτε).

Ένα νούμερο μεγάλο που δεν μπορεί να μην βάλει σε σκέψεις κάποιους που θυμούνται την πρόσφατη ιστορία της ομάδας.

Αλλά κι αν ακόμα αυτό δεν φτάνει.

 Επιτρέψτε μου να προχωρήσω τη σκέψη μου και χάριν της κουβέντας να πω ότι ο ΑΡΗΣ με αυτό το υλικό που έχει τώρα είναι όντως το μεγάλο φαβορί να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ…. Του χρόνου, όμως, τι γίνεται;

Πόσες μεταγραφές θα χρειαστούμε;

 Συγκεκριμένα κι έστω κι αν δεχτούμε ότι όλες οι μεταγραφές θα βγουν και ίσως να μην χρειαστεί μεταγραφή το Δεκέμβρη – πράγμα απίθανο για εμένα-, ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή έχει στο ροστερ του παίχτες άνω των 30 που ναι στο ναδίρ της καριέρας τους, τους παρακάτω: 1) Νίκος Καράμπελας, 2) Μπράνα Ίλιτς, 3) Αντρέου Γκουεράο, 4) Ραούλ Μπράβο, 5) Ντάρσι Νέτο, 6) Χρήστος Μπούρμπος και 7) Βασίλης Ρόβας.

 Επίσης έχουμε τους ακόλουθους παίχτες που έχουν συμβόλαιο 1 χρόνου: 1) Πασχάλης Βουτσιάς, 2) Μάρκος Ντούνης, 3) Βασίλης Ρόβας, 4) Ραούλ Μπράβο, 5) Κενάν Μπαργκάν, 6) Λάζαρος Χαριτωνίδης.

Αν λοιπόν συνδυάσουμε τα παραπάνω στοιχεία όπως η μεγάλη ηλικία κάποιων παιχτών και η διάρκεια των συμβολαίων κάποιων άλλων (μερικοί ποδοσφαιριστές συμπίπτουν και στις 2 κατηγορίες), χωρίς να συνυπολογίσουμε άλλους αστάθμητους παράγοντες, τότε βγαίνει το λογικό συμπέρασμα ότι και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία ο ΑΡΗΣ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό μεταγραφών.

Φοβάμαι λοιπόν ότι ο ΑΡΗΣ μάλλον πάει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος… Και να έχουμε πάντα στο νου μας ότι μια ομάδα δεν είναι μόνο η ιστορία και το παρόν της, αλλά κυρίως το μέλλον της…

(Σημ. Τις πληροφορίες για τα μεταγραφικά τις άντλησα από αυτό το site: http://www.betarades.gr/aris-metagrafes/) ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Παραστατίδη Νικόλαου