Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ......


Καλησπερα απο τον πλανήτη Αρη και τον μικρόκοσμο του.

 Εκλεισε αλλη μια εβδομάδα στον κόσμο των Σπορ και ειδικότερα στο Μπάσκετ.

Χαρές, λύπες, γκρίνιες, ενθουσιασμοί, συμπεράσματα.

Κάποιες ομάδες τα πήγαν καλά και δείξαν οτι είναι έτοιμες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ, άλλες κινήθηκαν σε ρηχά νερά και δεν κατάφεραν να πείσουν με την απόδοση τους και μερικές παρουσιάστηκαν ανέτοιμες και κατώτερες των περιστάσεων όπως και ο Αρης.

Είδαμε πολλες εκπλήξεις αυτή την βδομάδα και αν κάποιος απλώς διάβαζε τα τελικά αποτελέσματα χωρίς να προχωρήσει σε αναλυση του καθε αγώνα θα έβγαζε βιαστηκα συμπεράσματα.

Μερικά παραδείγματα εκτός της απρόσμενης ήττας του Αρη στο Ρέθυμνο ήταν και η ήττα του Παναθηναϊκού απο τον Ολυμπιακό με μεγάλη διαφορά πόντων, η ήττα της Μπαρτσελόνα απο την Μπιλπάο, η ήττα της Νταρουσαφακα απο την Μπανβιτ κ.α.

Πολλά μπορούμε να πούμε για τα παραπάνω αποτελέσματα αλλά εγώ θα θελα να σταθώ σε έναν παράγοντα που έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση των αγώνων.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο κοινός παρανομαστής που μπορεί να καθορίσει έναν αγώνα μπάσκετ;

Χωρίς να είμαι ειδικός, ούτε γνώστης προπονητικής απλώς χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου και την θέληση μου να διαβάζω τα πράγματα με καθαρό μυαλό τολμώ να πω οτι το συστατικό της επιτυχίας είναι η  -Ψ Υ Χ Ο Λ Ο Γ Ι Α -

Μπορει να ακούγεται τετριμένο και αρκετά ρομαντικό για κάποιους όμως η ψυχολογια είναι αλληλένδετη και με μερικά ακόμη σημαντικά συστατικά τα οποία προσδίδουν στην λέξη ακόμα πιο μεγάλη σημασία.

Δεν γνωρίζω την σειρά που το ένα μπορεί να επηρεάσει το άλλο, αυτό είναι δουλειά άλλων όμως αυτό που θα ηθελα να αναδείξω είναι η συνθετη έννοια αυτής της λέξης.

 Εχουμε και λεμε λοιπον :

 Οταν υπάρχει καλή Ψυχολογία στην ομάδα τότε υπάρχει  - Καθαρό μυαλό, καλές επιλογές, ευστροφία - Χημεία - Καλή Προπονητική, - Ευστοχία - Θέληση,μαχητικότητα - Καλό μπάσκετ, υπομονετικότητα.

Σίγουρα μπορούν να προσθέσουμε σε αυτή την λίστα κι άλλες λέξεις αλλά νομίζω το νόημα ελπίζω να το πιάσαμε.

Σε κάποιο άλλο κειμενο ισως να αναφέρω τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στο να υπάρξει καλή ψυχολογία.

Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν κατά την γνώμη μου οι ομάδες για να αποδώσουν όμορφο και καλό Μπασκετ.

Αν θέλουμε να δουμε την ομαδα μας, στην προκειμενη περιπτωση τον Αρη να πραγματοποιει καλες εμφανισεις και να φέρει και κάποιο τίτλο θα πρέπει να λύθουν τα προβλήματα στον ψυχολογικό τομέα .

Δεν ξέρω αν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα κάτι τέτοιο, ξέρω όμως οτι εμείς σαν φίλαθλοι μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι με την στήριξη μας και την εμπιστοσύνη μας στην ομάδα.
 
Τρελογιατρος