Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ


Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη παρακολούθησα την σύντομη ομιλία του μεγάλου Nick στην τελετή για το Hall of fame.

Συγκίνηση διότι αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί την χώρα μας μπασκετικά και όχι μόνο στο κορυφαίο μακράν πρωτάθλημα του κόσμου.
 
Ευγνωμοσύνη διότι αξιώθηκα να τον δω να αγωνίζεται με τις δύο αγαπημένες φανέλες την γαλανόλευκη και την κιτρινόμαυρη. 

Το ότι ο Γκάλης είναι ο κορυφαίος παίκτης δεν υπάρχει αμφιβολία όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το λένε οι ειδικοί. 
 
Το ότι είναι η αιτία που το μπάσκετ στην Ελλάδα απογειώθηκε είναι επίσης κοινώς γνωστό και αποδεκτό ακόμα και από τους εχθρούς του.

 Στην ομιλία του σοβαρός και μετρημένος, πάντα με το σεμνό του τρόπο αναφέρθηκε σε λίγα πράγματα αλλά σε όσα έχουν αξία.

 Ερωτεύτηκε την πόλη του θεού, δεν μετάνιωσε ποτέ που δεν έπαιξε στο ΝΒΑ και παραδέχτηκε επιτέλους ότι έχει αγγίξει πολλούς ανθρώπους με διάφορους τρόπους στην πατρίδα μας και όχι μόνο.

Μαζί με όλα τα ιερά τέρατα του μπάσκετ πλέον ο Nick παραμένει ταπεινός και δείχνει ότι με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα αλλά μόνο με τα έργα.

Ενας αθλητής που δεν ήταν προικισμένος με φυσικά χαρίσματα, αλλά ο οποίος καλλιέργησε το ταλέντο του σε τέτοιο βαθμό που κατάφερε να πετύχει άθλους αξεπέραστους και μοναδικούς.

Με την δουλειά του και το μυαλό του με την προσέγγιση ηγέτη – νικητή σε κάθε στάδιο της ζωής του.

 Επέλεξε πάντα να είναι απόμακρος από την δημοσιότητα στον βαθμό που μπορούσε χωρίς να είναι σνομπ και χωρίς ποτέ να προσβάλει συμπαίκτες και αντιπάλους. 

Χωρίς βεντετισμούς και μεγάλα λόγια έκανε πράξη τα πιο τρελά όνειρα τόσο του ΑΡΗ μας αλλά και της Ελλάδας. 

Νίκο σε ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές που απλόχερα μας πρόσφερες και είναι τόσες πολλές που ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά το τέλος της καριέρας σου, μας γεμίζουν μας φωτίζουν και μας δείχνουν τον δρόμο.

 Η αγάπη μας είναι το μόνο που μπορούμε να σου προσφέρουμε πλέον, αλλά γνωρίζω ότι είναι αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία για εσένα.

 Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: