Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ...

 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ...

Θυμόσαστε τι έγραψα για την διαιτησία.
 Τα οποία κανείς δεν τα δίνει σημασία.

 Είναι πολλά τα συμφέροντα,όχι μόνο των μεγάλων αλλά και ενίοτε των μικρών. 
Αρκεί να έχεις τις προσβάσεις.
 Οι οποίες προσβάσεις έχουν πολλά πλοκάμια.

 Μπορεί πχ. και μια μικρή ομάδα να έχει πρόσβαση σε κάποιο "κοράκι", και να ενεργήσει αυτό για λογαριασμό της. 
Και αυτός, που σφάζεται σήμερα, αύριο να ευνοείται.

 Και πάει λέγοντας... Γιατί τα γράφω αυτά;

 Δεν είμαι ούτε με τον Ηρακλή, ούτε με τη Λάρισα, αυτό  είναι αυτονόητο. 
Και δεν με ενδιαφέρει ποσώς ούτε ποιος θα ανέβει, ούτε ποιος θα παίξει στα πλέι οφ, ούτε ποιος θα πέσει.

 Αλλά η διαιτησία του αγώνα Ηρακλή - Λάρισας έβγαζε μάτια.
 Στο 95΄ δίνει πέναλτι υπέρ του αδιάφορου Ηρακλή,ο οποίος χάνει με 1-0. 
Νικώντας η Λάρισα παίζει στα πλέι οφ ανόδου, ενώ με ισοπαλία όχι.

 Εάν βέβαια υπήρχε έστω και υποψία πέναλτι,θα είχε κάποια δικαιολογία ο διαιτητής. 
Αλλά η φάση ήταν πεντακάθαρη. 
Ο παίχτης πέφτει μόνος του και, όπως είπαν οι αναλυτές (που όλα τα αποδίδουν σε "ανθρώπινα λάθη", καθότι κάποτε έκαναν και αυτοί τα ίδια "λάθη" και καθότι κόρακας κοράκου μάτι...), αν κάτι έπρεπε να δώσει ο διαιτητής ήταν... επιθετικό φάουλ!!!

 Ρωτώ, λοιπόν, το εξής απλό: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ;
 Τίποτα!!!
 Τότε ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ;

 Ή, τι είναι αυτό που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

 Φυσικά,δεν θα καθίσει στο σκαμνί της (ανύπαρκτης) δικαιοσύνης, ίσως και δεν θα διαγραφεί γιατί είναι... πολύτιμος... Αυτά, που έγιναν μετά, είναι γνωστά.

 Ο αήττητος σε όλο το πρωτάθλημα Ηρακλής έχασε για πρώτη φορά (;;;), αφού ο παίχτης του, που ανέλαβε να χτυπήσει το πέναλτι,έδωσε απλά πάσα στον τερματοφύλακα.

 Δηλαδή... μύλος!!!
 Και μην τολμήσει να μιλήσει κανείς για στημένα παιχνίδια, διαιτησίες και άλλα παρόμοια, γιατί είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας,ο εισαγγελέας παραμονεύει (για όσους τα λένε και όχι για όσους τα κάνουν) και τέλος τέλος στην Ελλάδα βρισκόμαστε, γίνονται ποτέ τέτοια πράγματα;

 Η πλάκα ξέρετε ποια είναι;
 Δεν μπορεί να κάνει καταγγελία (στην UEFA πχ.) κανείς.
 Να καταγγείλει η Λάρισα για τυχόν στημένο διαιτητή;
 Και το αποτέλεσμα;
 Το πέναλτι της πλάκας;
 Τυχαία;
 Να καταγγείλλει η Λαμία (που θίγεται άμεσα από το αποτέλεσμα), για τυχόν στημένο παιχνίδι;
 Και ο διαιτητής; 
Ποιος τον... ρεγουλάρισε;
 Μύλος σας λέω!!! 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΝΟΔΟΥ


ΑΡΗΣ- ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ 1-0

 Αφου ξεκουρασαμε λιγο,το ταλαιπωρημενο μας κορμι,απο το πολυωρο ταξιδι μας στην πολη του Θεου,ειπαμε να πουμε και δυο πραγματα για την χθεσινη αναμετρηση,λιγα αλλα καλα,στο γηπεδο υπηρχε μια ομαδα,και αυτη ηταν η ομαδας μας,το απεδειξε χθες περιτρανα,χωρις καν να φορτσαρει η να ανεβασει ταχυτητα,με σβησμενες μηχανες,πηρε μια πολυτιμη νικη,και μειωσε την διαφορα στο -1 απο την κορυφη,και σε λιγες αγωνιστικες,θα δωσει τα ρεστα της,στο καταμεστο Κλεανθης Βικελιδης για τους νεωτερους,Χαριλαου για εμας τις παλιες καραβανες,με τον τωρινο συγκατοικο μας στην δευτερη θεση,για να σφραγισει την ανοδο μια και καλη,και να επαναφερει,τα μυαλα μας στην θεση τους,που εχουν διαταραχτει τα τελευταια χρονια,με ολα αυτα τα παρλογα που βιωσαμε,αλλα και βιωνουμε εως τωρα.

 Αγωνιστικα εχουμε την καλυτερη ομαδα,απο ολους τους αντιπαλους μας,και με διαφορα,αρκει να το δειχουμε στο χορταρι,που ειναι και ο καθρεφτης της καθε ομαδας,και αυτο καναμε χθες,απεναντι σε μια ανυπαρκτη ομαδα,εντος του αγωνιστικου χωρου,που πλασματικα κατεχει προσωρινα μια θεση,που μας ανηκει,και θα την παρουμε,σε λιγες αγωνιστικες απο τωρα,βαζοντας ετσι ενα τελος στην υποθεση ανοδου,που τοσο μας ταλαιπωρησε απο την αρχη της χρονιας.

Δεν θα σταθω αλλο στο αγωνιστικο κομματι,μιας και ο χθεσινος αντιπαλος μας,ηταν ανυπαρκτος στο χορταρι,και ετσι δεν υπαρχει λογος,να  ασχοληθω μαζι του,απλα μου εδειξε,αυτο που πιστευα εδω και καιρο,οτι ειναι πολυ λιγος,για να με κοιταξει στα ματια,ειναι πολυ μικρος,για να σηκωσει το αναστημα του,στον Θεο του πολεμου ,απλα εκανε το αυτονοητο,ηρθε να προσυνησει τον κατακτητη του,και να παραδωσει τα λαφυρα του στον βωμο της ανωτεροτητας μας.

 Εκει που θα σταθω ιδιαιτερα,ειναι στα αδερφια μας,που παραβρεθηκαν απο ολα τα μηκη και πλατη της γης,στο καλεσμα του Θεου μας στον ναο,ειναι πραγματικα κατι το συγκλονιστικο,να βλεπεις γυρω σου,σε ενα παιχνιδι γ'εθνικης,τοσες ψυχες να γραφουν χιλιομετρα,για να αντικρυσουν τον Θεο τους,μονο και μονο για να βρεθουν στο πλευρο του,σε μια καταθεση ψυχης ανευ προηγουμενου,βαζοντας στην ακρη,την οποια πικρα τους και παραπονο τους,για την εκ των εσω προδοσια,αλλων αδερφων μας,που μας οδηγησαν εδω που μας οδηγησαν,εξαιτιας ενος χαρτιου,που ονομαζετε χρημα,που εξαγοραζει ιδεες και συνειδησεις.

 Ειδα γυρω μου,αδερφια απο παντου,δεν μπορει να βαλει ο νους σας,απο που ειχαν ερθει,μιλαμε για χιλιαδες χιλομετρα μακρια,απο την πολη του Θεου,ειδα προσωπα χαρουμενα μετα απο πολυ καιρο,ειδα την αγωνια στα προσωπα τους,ειδα την σπιθα στα ματια των μικρων παιδιων,ειδα την φλογα στην ψυχη γεροντων,σαν και αυτον τον 85-Αρη που ειχα διπλα μου,που ειπε πριν ερθει στο γηπεδο,οπως μας ειπε στον 60-Αρη γιο του,παμε ρε χαριλαου,παιζει ο ΑΡΗΣ μας,τη καθισε παρε το κασκολ και φυγαμε,αυτος ειναι ο ΑΡΗΣ μας,αυτος ειναι ο κοσμος του,νιωστε τον λιγο,ακουστε τους ψυθηρους καρδιας του,μπειτε στην ψυχολογια του,στον παλμο των θελω του,δωστε του αυτο που του αξιζει,και θα σας ανταμειψει με τα παραπανω,γουσταρει τιτλους,γουσταρει εκκαθαριση,γουσταρει ανοδο,γουσταρει επενδυτη,φτιαξτε τον,εκτοξευστε την δυναμικη μας,μην την κρατατε δεσμια,στα χερια λιγων στα στενα ορια της πολης,καντε τον σαν την χρυση δεκαετια,του μπασκετικου ΑΡΗ,που ολη η ΕΛΛΑΔΑ ηταν ΑΡΗΣ,βαλτε φρενο στον κατηφορο,και συνεχιστε απο εκει που μειναμε,πηγαιντε καποια χρονια πισω στην ιστορια μας,και με το ενδοξο παρελθον μας,παμε να χτισουμε ολοι μαζι ενωμενοι,ενα χρυσο μελλον,με οπλο μας τα παθηματα των τριων πτωσεων,που εχουν κοινο παρανομαστη στο περιθωριο,σκοτωνοντας τα καρκινικα κυταρα απο την ριζα τους και οχι με χημιοθεραπιες που τα ξαναζωντανευουν,επιτελους οι πολλοι σε αυτον το συλλογο,να βαλουμε στην ακρη του λιγους που ζουν εις βαρος του ΑΡΗ μας.

 Συνεχιζουμε δυνατα με νικες μεχρι τελους,για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

 Άρης (Δ. Καλαϊτζίδης): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόνης (68’ Λιόλιος), Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι, Ν΄Λουντούλου, Καπνίδης (72’ Νάκας), Σουνάς, Σανιά

Πανσερραϊκός (Κ. Βασιλακάκης): Ανδρούτσος, Τριανταφύλλου Δ., Γαλακτερός, Σιάκκας, Βοσκόπουλος (39’ Καψάλης), Τριανταφύλλου Κ., Τσουκαλάς (77’ Ναουμτσέφσκι), Ολίσε, Μπονέρης, Ρούτσης, Γαϊδαρτζής (61’ Γκόγκας)