Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ


 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2 - 1

Ο φόβος φέρνει κόλαση’’ έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ , ΑΡΗ – ΟΣΦΠ.

Ο ΑΡΗΣ, ο οποίος πρόσφατα έσπασε το αήττητο του αντιπάλου του, ήταν αναμενόμενο να τύχει μιας πολύ διαφορετικής φιλοξενίας.

Μιας φιλοξενίας, θα έλεγα, ορισμού της εξυγίανσης.

Αφού ο κύριος με τα μαύρα, συνεπικουρούμενος από τον το VAR έκανε το κομμάτι του σε βάρος της ομάδας, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την υποταγή του στον καλοπληρωτή του, η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο απλοποιήθηκε.

Δηλαδή, ο ΑΡΗΣ έπρεπε να χάσει πάση θυσία.

Όπερ και εγένετο.

Τα μονόπλευρα σφυρίγματα ήταν πάρα πολλά, όπως κόκκινη σε μαρκάρισμα στον Εντιαγέ που δεν δόθηκε, κόκκινη σε μαρκάρισμα στον Ματίγια που δεν δόθηκε, φάουλ σχεδόν στη γραμμή που έγινε στον Σάσα και δεν δόθηκε, πέτσινο πέναλτι στον θρήνο για το 2-1.

Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να χάσει, αυτή ήταν η εντολή και όσο αυτό αργούσε τόσο πιο προκλητικός γινόταν ο διαιτητής.

Προσωπικά μετά τον ορισμό διαιτητή και βαρίστα ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα δεν θα είχε καμία τύχη στον Πειραιά.

Αυτό που κρατώ είναι η πολύ καλή ΑΝΤΡΙΚΗ εμφάνιση την οποία είδε όλη η Ελλάδα, όπως ασφαλώς είδε και την διαμόρφωση, μάλλον αλλοίωση του αποτελέσματος.

Για μένα τώρα αρχίζουν τα πλεί οφ, διότι είναι πλέον εφικτό, με αυτή την ομάδα και τη νέα φιλοσοφία που κατάφερε και πέρασε ο προπονητής, ο ΑΡΗΣ να πάρει χωρίς υπερβολή όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Έχει την ομάδα ο ΑΡΗΣ και μετά το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ, ο προπονητής κατάλαβε πως πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες του.
Δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στα αδέρφια της Αθήνας, οι οποίοι όχι απλώς έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά έδειξαν στην πολιτεία πως πρέπει να γίνεται.

Δηλαδή ότι στο γήπεδο πρέπει να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων ΔΙΟΤΙ αυτό είναι το σωστό.

Η λευτεριά στους οπαδούς έγινε πράξη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και αυτός που το έκανε πράξη δείχνοντας τον δρόμο είναι ο ΑΡΗΣ.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (64’ Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (64’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (64’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά.

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Τα αποτελέσματα στην πρεμιέρα των play off

Ολυμπιακός – Άρης 2-1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αναλυτικά η βαθμολογία των play off της Super League μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός 68
2. ΠΑΟΚ 56
3. ΑΕΚ 47
4.Άρης 45
5. Παναθηναϊκός 43
6. ΠΑΣ Γιάννινα 40