Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ


 ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1

 Για άλλη μια φορά ο ΑΡΗΣ κατάφερε το ακατόρθωτο.

Να κρατά σφικτά το αποτέλεσμα που χρειαζόταν, για να τελειώσει μια και καλή το θέμα Ευρώπη και δεύτερη θέση και τελικά να δείχνει και πάλι ότι την πιο κρίσιμη στιγμή δεν έχει είτε την εμπειρία, είτε τα ψυχικά αποθέματα είτε τις δυνάμεις, είτε, είτε, για να κρατήσει αυτό που θέλει και χρειάζεται.

Στο ίδιο έργο θεατές και οι φίλοι της ομάδας που βλέπουν την προσπάθεια όλης της χρονιάς να μην μπορεί να αντέξει μέχρι τέλους, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη μετά και το αρνητικό αποτέλεσμα του παναθηναικού, είναι εξασφαλισμένη.

Οταν όμως στο τέλος του πρωταθλήματος, χύνεις την καρδάρα τόσες πολλές φορές και εξαρτάσαι από τα αποτελέσματα των άλλων, για να διατηρήσεις αυτά που όλοι θεωρούν κεκτημένα την φετινή χρονιά, με βάση πάντα την πορεία της ομάδας, τότε σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει, ίσως και αυτή ακόμα η νοοτροπία.

Από την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να πει και να έχει και δίκιο, ότι από την στιγμή που χάθηκε πέναλτι στο 89 και δοκάρι στο 90 είναι καθαρά θέμα ατυχίας που το 1-1 δεν τελείωσε 3-1.

Χωρίς να είμαι ειδικός αυτό που μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε, είτε οπαδός του ΑΡΗ είτε άλλης ομάδας, είναι πως όταν φτάνεις τόσες πολλές φορές σε αυτό, δηλαδή να προηγείσαι και είτε από βλακεία, είτε από ατυχία, είτε από οτιδήποτε άλλο, δε μπορείς να κρατήσεις το αποτέλεσμα, τότε σίγουρα κάτι άλλο φταίει.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος δεν δείχνει η ομάδα ότι μπορεί να παίξει έναν αγώνα όπως τον χθεσινό ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ τελειώνοντας τα πάντα και να βρεθεί μέχρι το τέλος στη θέση του οδηγού για τη δεύτερη θέση.

Προσωπικά, πιστεύω ότι πρώτος στόχος είναι η Ευρώπη, αλλά και η δεύτερη θέση, που διατηρεί η ομάδα από την αρχή είναι θέμα πρεστιζ και θα έπρεπε να είχε κλειδώσει εδώ και πολύ καιρό.

Η ψυχολογία των παικτών αλλά και των φιλάθλων σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά της, ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία η ομάδα να αποδείξει ότι και μπορεί και το θέλει όσο τίποτε. Να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο δείχνοντας ότι φέτος άλλαξαν τα κόζια και ασφαλώς το αφεντικό της πόλης είναι ο ΑΡΗΣ.

Μπορεί να το κάνει, ή αν θέλετε, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, επιβάλλεται να το κάνει.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (39’ Ροζ), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (79’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (68’ Σίλβα), Γκάμα, Μαντσίνι (79’ Ιωάννου), Μάνος (Ματίγια).

Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Σεμέδο, Εμβιλά, Σίλβα, Βρουσάι (68’ Χασάν), Κάιπερς (77’ Ελ Αραμπί), Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ρέαπτσιουκ, Σουρλής (77’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς.

 Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα


Άρης – Ολυμπιακός 1-1

Παναθηναϊκός – Αστέρας   Τρίπολης 2-2

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2 

 Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 83          

2. ΠΑΟΚ 62 

3. Άρης 59           

4. ΑΕΚ 55          

5. Παναθηναϊκός 52              

6. Αστέρας Τρίπολης 46