Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ 0 - 4 

Με το εμφαντικό 0-4 και εκδικητικό εν μέρει, για την περσινή ντροπιαστική ήττα με 0-5, ξεπλήρωσε ο ΑΡΗΣ το χρέος του στα Γιάννενα, σε έναν αγώνα που τα είχε όλα.

Η ομάδα του Πάρντιου, που άρχισε να γίνεται ομάδα και μάλιστα χωρίς βασικούς παίκτες και με rotation, κατάφερε να κερδίσει αλλά για άλλη μια φορά να καρδιοχτυπήσει.

Με πλήρη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο κράτησε τα Γιάννενα μακριά από την εστία του Κουέστα, για όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Η πολύ φλυαρία όμως, δεν επέτρεψε στον ΑΡΗ να πάρει αυτό που δικαιούταν στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι δημιούργησε τελικές και είχε μια δύο καλές ευκαιρίες ν’ ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν διαφορετικό ΑΡΗ, ο οποίος πίεσε λίγο στην αρχή, ευτύχησε να προηγηθεί αλλά μετά επήλθε το γνωστό και κλασικό δεκάλεπτο ‘’bΙack out’’.

Απίστευτη κατάρρευση, πανικός και πολλά άλλα αρνητικά πράγματα που συνέβησαν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο, μαζί βεβαίως με την κατακόρυφη άνοδο του Πας.

Ευτυχώς, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός - ο Αγιος Κουέστα ήταν εκεί για άλλη μια φορά κρατώντας το μηδέν σε ένα δεκάλεπτο που αν μετρήσει κάποιος τις ευκαιρίες το παιχνίδι θα μπορούσε να γύριζε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά υπέρ των Ιωαννίνων.

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΣ το κατάφερε τελικά ο ΑΡΗΣ, συνήλθε από το σοκ του 4-5-1 με φουλ επιθετικό προσανατολισμό που εφάρμοσε ο προπονητής της ηπειρωτικής ομάδας και όταν έγινε το 2-0 ξεμπούκωσε.

Ο κόσμος πρέπει να σταθεί μόνο στο γεγονός ότι η ομάδα πήρε δύο εμφαντικές νίκες με δύο αρκετά δύσκολες ομάδες κυρίως λόγω της βαθμολογικής τους θέσης.

Επίσης οι δύο συνεχόμενες νίκες με δεδομένη και τη διακοπή για το μουντιάλ, μπορούν να θεωρηθούν και ως νίκες ψυχολογίας που θα δώσουν την ευκαιρία στον προπονητή να δουλέψει πάνω σε πολλά πράγματα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι στη επανέναρξη του πρωταθλήματος θα δούμε αγνώριστο – προς το καλύτερο- ΑΡΗ.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Μπαγκαλιάνης, Μορέιρα, Παμλίδης, Τζίμας, Μπάλαν. 

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό, Καμάτσο, Πάλμα.