Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΑΡΗ ΠΑΣ ΕΥΡΩΠΗ


ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 - 0
Όταν ένα θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα με το πιο στενό σκορ, έρχεται με υπομονή, τότε σημαίνει ότι η επαγγελματική, όπως ονομάζεται νίκη, ήρθε με τον σωστό τρόπο.
Αυτή η υπομονή λοιπόν στο παιχνίδι του ΑΡΗ, παρά τα αβίαστα λάθη, τα οποία λίγο έλειψε να στοιχίσουν και πάλι, έδωσε άλλο ένα τρίποντο που το είχαν ανάγκη όλοι.

Όλοι μηδενός εξαιρουμένου.

Άλλωστε όλοι έχουν ν’ αποδείξουν και κάτι, είτε στον εαυτό τους είτε σε άλλους.

Ο Πρόεδρος έχει ν’ αποδείξει ότι οι κινήσεις που έκανε θα διορθώσουν σταδιακά τα λάθη που ο ίδιος έκανε, επαναφέροντας την επένδυσή του στη σωστή πορεία.

Για τον προπονητή, ο οποίος φάνηκε να διορθώνει κάποια πράγματα, κυρίως τακτικής, αφού είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω της πίεσης που δέχεται συνεχώς από διοίκηση και οπαδούς, με αποτέλεσμα είτε το θέλει είτε όχι να είναι σχεδόν υποχρεωμένος να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι.

Αυτή η πίεση λοιπόν που πλανάται γενικά πάνω από το Βικελίδης, φαίνεται να βγαίνει… σε καλό. Να βγαίνει σε καλό σε όλους.
Μέχρι πριν από μία εβδομάδα και συγκεκριμένα μετά το παιχνίδι στη Λειβαδιά, οι οπαδοί του ΑΡΗ ήθελαν διακαώς την κεφαλή του Παντελίδη επί πίνακι. Σίγουρα δεν τους αδικεί κανείς.

Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλο φορτίο και θέλει γερές πλάτες.

Μετά τη νίκη στην Ξάνθη, όσο και να επέστρεψε το χαμόγελο, όλοι μέσα τους διατηρούσαν επιφυλάξεις για το που πάει η ομάδα, αφού με μια ήττα μπορεί να βγει εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς και με μια νίκη να διεκδικεί με πολύ μεγάλες αξιώσεις τον στόχο της.
Η νέα επαγγελματική νίκη επί του ΠΑΣ έθεσε νέα δεδομένα.

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι το κρισιμότερο παιχνίδι, για εγκατάσταση της ομάδας στα ψηλά της βαθμολογίας, είναι το επόμενο στην Τρίπολη και προφανώς μπορεί να θεωρηθεί και το ευκολότερο απ’ όλα όσα έχει δώσει ο Παντελίδης, αφού γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά την προηγούμενη ομάδα του.
Εκεί λοιπόν, θα πάει με τον αέρα του προπονητής του ΑΡΗ, ομάδας με ειδικό βάρος, για να παίξει με τον Αστέρα Ραχούλας διότι (με το συμπάθιο) ένας προπονητής του ΑΡΗ έτσι πρέπει να βλέπει αυτές ομάδες.

Παίρνει λοιπόν το τρίποντο και η ομάδα κρατά αποκλειστικά στα δικά της χέρια το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αναμένοντας με σοβαρότητα το τέλος του πρωταθλήματος για να το σφραγίσει.
Μπορεί και πάλι κάποιοι φίλαθλοι να μην έφυγαν ευχαριστημένοι λόγω της απόδοσης του ΑΡΗ ωστόσο πρέπει να λάβουν υπόψη ότι ο Άρης μπήκε στο χορτάρι με σκοπό να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΣ με σκοπό να αμυνθεί και να παίξει καταστροφικό ποδόσφαιρο.
ΥΓ: Προς διοίκηση και οπαδούς.

Η θύρα 2, η τηλεοπτική ‘’βιτρίνα’’ του Βικελίδης δεν πρέπει να φαίνεται άδεια…

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κούεστα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Τζανακάκης, Μπάσα (64’ Ματίγια), Σιώπης, Ντιγκινί, Λάρσον (75’ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος(88’ Βέλεθ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Λίλα (82’ Παμλίδης), Σκόνδρας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (82’ Βιντάλ), Αθανασιάδης, Μάνος (87’ Λεό). 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Λαμία-Παναιτωλικός 0-2

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0
ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0
Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-2
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-0
ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-1
Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 19 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 51
2. Ολυμπιακός 45
3. ΑΕΚ 37
4. Ατρόμητος 33
5. Άρης 29
6. Παναθηναϊκός 28
7. Παναιτωλικός 26
8. Ξάνθη 25
9. Πανιώνιος 22
10. Αστέρας Τρίπολης 21
11. Λαμία 20
. ΑΕΛ 20
13. ΠΑΣ Γιάννινα 17
. ΟΦΗ 17
15. Λεβαδειακός 13
16. Απόλλων Σμύρνης 6