Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΙΚΗ ΒΑΛΣΑΜΟ


 ΒΟΛΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 1

Oτι δεν τον σκοτώνει τον κάνει πιο δυνατό.

Αυτό συμβαίνει με τον ΑΡΗ και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά μεταξύ μια μικρής και μιας μεγάλης ομάδας.

Ο Αρης λοιπόν ξεπέρασε τον ανέλπιστο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και με τη νίκη στο Βόλο, φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Μπορεί η εμφάνιση να μην έπεισε, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή, σίγουρα δεν είναι η εμφάνιση.

Σημασία ΤΩΡΑ έχουν μόνο οι τρεις βαθμοί οι οποίοι δίνουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα και βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών.

Κραδασμών που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αποκλεισμό αλλά και με την πρόσληψη νέου προπονητή το όνομα του οποίου προκάλεσε έντονες συζητήσεις.

Όταν λοιπόν ξεπερνάς τα προβλήματα από το πουθενά με μια νίκη εκτός έδρας τότε σημαίνει ότι κερδίζεις χρόνο γι’ ανασύνταξη δυνάμεων.

Επί του εδάφους τώρα, η ομάδα δεν ικανοποίησε αλλά εκτιμώ ότι δεν ενδιαφέρει και τόσο πολύ.

Αυτό που είδε ο κόσμος και ΄΄ησύχασε΄΄, είναι ένα ορθολογιστικό σχήμα με μια φυσιολογική ενδεκάδα, από την αρχή του αγώνα, χωρίς αλχημείες, και αρκετό τρέξιμο και φιλότιμο από τους ποδοσφαιριστές.

Όλα αυτά αφήνουν υποσχέσεις ότι μια πιθανή νίκη επί των Ιωαννίνων την επόμενη αγωνιστική θα δημιουργήσει πολλές ορέξεις.

Αλλωστε το τρία στα τρία θα κατεβάσει την ομάδα στην Αθήνα για ν’ αντιμετωπίσει έναν εκ των βασικών αντιπάλων για την Ευρώπη με άλλο αέρα.

Οι οπαδοί του ΑΡΗ όσο δύσκολο και αν είναι για να ξεπεραστεί, πρέπει να ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την Ευρώπη και τον αποκλεισμό από κάποιον κώλο να τον χρησιμοποιήσουν ως δύναμη που μπορεί να ερμηνευθεί και επιβάλλεται να ερμηνευθεί ως ‘’λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις την εβδομάδα - περισσότερη επικέντρωση στο στόχο’’.

Ένα παιχνίδι λοιπόν κάθε βδομάδα, θα δίνει τη δυνατότητα στον ΑΡΗ να μπορεί να διαβάζει καλύτερα τα παιχνίδια να είναι ξεκούραστος και να κάνει όσο γίνεται λιγότερα λάθη, διότι η ομάδα πληρώνει πολύ εύκολα λάθη και αδυναμίες.

Τίποτε δεν χάθηκες αν δεν το αφήσεις να χαθεί λέγει μια Λαϊκή ρήση και το μέγεθος του ΑΡΗ τον υποχρεώνει να το κάνει.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79′ Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85′ Γκουαροτσένα), Μπαριέντος (46′ Μπαρτόλο), Μαρτίνες, Δουβίκας

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87′ Μπαγκαλιάνης), Γκανέα, Ντάτκοβιτς, Ρόουζ, Πατσέκο, Τζέγκο, Φετφατζίδης (64′ Μάνος), Γκάμα (87′ Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76′ Ματίγια), Λόπεζ (63′ Μαντσίνι)

 Τα αποτελεσματα  διαμορφωθηκαν ως εξης:

 ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0

Παναιτωλικός  - ΑΕΚ 0-2

Λαμία - ΟΦΗ 1-2

Βόλος - Άρης 0-1

ΠΑΟ - ΑΠόλλων 

ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΕΛ