Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΕΒΓΑΛΕ ΓΟΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ


ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ 0-3

 Οσοι δεν ειχαν την ευκαιρια, να παρευρεθουν στην χθεσινη ονειρικη βραδια, για να απολαυσουν τα οσα ζησαμε απο κοντα, στο πεταλο τραγουδωντας  μες την βροχη, χασανε μοναδικες στιγμες.

 Ομαδα, τεχνικη ηγεσια, και κοσμος, ολοι μαζι ενα σαν μια οικογενεια, σε μια ποδοσφαιρικη παρασταση μοναδικη για το φιλοθεαμον κοινο, οπως μονο εμεις ξερουμε να κανουμε, δειξαμε στο πανελληνιο το ποιος ειναι ο Θεος του πολεμου, και ξανασυστηθηκαμε σε ολους αυτους που εντεχνως μεσω των ΜΜΕ, προσπαθησαν να μας ξεγραψουν.

Ο Αρης επεστρεψε δυναμικα στην φυσικη του θεση, και εδειξε ενα πολυ μικρο δειγμα, για τι θα επακολουθησει προσεχως στο χορταρι , για αυτο λοιπον συντονιστειτε οπου παιζει ο Θεος, γιατι αυτα που θα δειτε να εξελισονται μπροστα σας, θα ειναι περαν καθε λογικης, οσοι ειμαστε στην οικογενεια αυτου του τεραστιου συλλογου, νιωθουμε, ξερουμε και ειμαστε ετοιμοι για κατακτησεις,  καιρος να ειναι να το μαθετε και ολοι εσεις που ειστε εκτος της δικης μας πραγματικοτητας.

Μεχρι τα ονειρα μας να παρουν εκδικηση, εμεις θα ειμαστε εκει, για να γινει πραγματικοτητα.

Τι να πει κανεις για την χθεσινη αναμετρηση, οτι και να πει κανεις ειναι λιγο, η ομαδα του Πακο Ερερα, με τις μηχανες σχεδον  σβηστες, να δουλευουν στο ρελαντι , ισοπεδωσε στον αγωνιστικο χωρο την Λαμια συντριβοντας την, μες στο σπιτι της με το επιβλητικο 0-3, αυτο ηταν το πρωτο δειγμα γραφης της ομαδας μεχρι το επομενο, οσοι θελετε λοιπον να δειτε την συνεχεια του εργου, ραντεβου στο επομενο παιχνιδι με την Λαρισα, για γουστα απο αλλο πλανητη.

Τι να πεις για αυτον τον κοσμο, οτι και αν πεις ειναι λιγο, σε ενα παιχνιδι Δευτερας σε ωρα βραδυνη ακαταλληλη, για να κινηθει καποιος μιας και η επομενη ειναι εργασιμη, ηρθε απο ολα τα μερη της Ελλαδος και της Μεγαλονησου, για να καταθεσει την ψυχη του στο πεταλο, επι ενενηντα λεπτα μες στην βροχη, δεν σταματησε να τραγουδαει , για αυτο που αγαπαει παραφορα, δινοντας ετσι ρεσιταλ οπαδικης συμπεριφορας στο σαπιο κατεστημενο, ενος πρωταθληματος που βρισκετε σε επιτηρηση, λογω των απιστευτων  συμβαντων που συμβαινουν σε αυτο, και εχουν προκαλεσει την αηδια των Ευρωπαιων αξιοματουχων.

Πρωτο τριποντο λοιπον, πρωτος στην βαθμολογια με διαφορα τερματων, και παμε παρακατω, πραξη δευτερη για οσους εχασαν την πρωτη, για ολους εχει ο Θεος κανεις δεν θα μεινει παραπονουμενος, ολοι εκει οπου και αν οριστει το παιχνιδι για να απολαυσετε τον Θεου του πολεμου σε αλλη μια ποδοσφαιρικη παρασταση, μην λειψει κανεις, το παρτυ μολις ξεκινησε, και εχει και συνεχεια.

Πριν ξεκινησει η χθεσινη αναμετρηση, ηθελα μια επιβλητικη νικη με 0-3, φαινετε ομως οτι οι τοιχοι εχουν αυτια, δεν εξηγειτε αλλιως, και οπερ και εγενετο, τα γκολ για την ομαδα μας σημειωσαν στο 53ο λεπτο ο Ντιγκινι με καρφωτη κεφαλια υστερα απο φαουλ του Ματιγια, στην συνεχεια η ομαδα μας, διπλασιασε τα τερματα της στο 71ο λεπτο, με κεφαλια απο το υψος της μικρης περιοχης του Γκαρσια, υστερα απο σεντρα του Τζανακακη, και εκλεισε το σκορ, στο  79ο λεπτο με ενα εκπληκτικο γκολ του Γκαμα, που επισφραγισε την εκπληκτικη του αποδοση.

Οσοι αγωνιστικαν ηταν υπεροχοι, ακομη και αυτοι που συμμετειχαν απο τον παγκο στην προσπαθεια της ομαδας, το τι επακολουθησε στο τελος του αγωνα μεταξυ κοσμου και ομαδας, δεν περιγραφετε, επρεπε να ησουν εκει για να το ζησεις, και ευχαριστω τον Θεο που το εζησα.

Υ.Γ

 Λογια απο τον αδερφο μου τον Δημητρη Μανουσακη που ηρθε απο την Μεγαλονησο και παρακολουθησαμε μαζι την αναμετρηση στο ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ

 Με τον πανηγυρισμό του Νικολά Ντιγκινί, τον πανηγυρισμό του καθήμενου θεού μας, εξόρκισα τέσσερα μαύρα χρόνια.
Μέσα σε ένα λεπτό εξόρκισα εσωστρέφεια, γκρίνια, μουρμούρα και ότι άλλο έκανε τον ΑΡΗ μας να βρίσκεται σε μια θέση που δεν του άξιζε ποτέ διότι ο ΑΡΗΣ δεν μας πρόδωσε ποτέ. Το διπλό στη Λαμία δεν είναι εξιλέωση. Είναι μόνο η αρχή για ότι πρόκειται να ακολουθήσει. Αυτό το γνωρίζουν όσοι είδαν χθες το παιχνίδι και όσοι άκουσαν, διάβασαν, έμαθαν για την σπουδαία, μεστή και πολύ ώριμη με Fair play εμφάνιση. Η χθεσινή απρόσμενη πιστεύω για τους περισσότερους από εμάς εμφάνιση, δεν μας γέμισε απλώς με αισιοδοξία. Ηταν το έναυσμα ποικίλων σκέψεων στο μπερδεμένο εδώ και χρόνια μυαλό μας. Σκέψεων με μια συγκεκριμένη κατάληξη. Ναι, μετά τη χθεσινή εμφάνιση, τολμώ να πω ότι η ομάδα δεν είναι απλώς για μεγάλα πράγματα, είναι ίσως και για τρόπαιο, ασχέτως αν ακόμα είναι πολύ νωρίς. Η ομάδα μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να κάνει. Εξόφλησε ένα γραμμάτιο και να θυμίσω ότι έχουμε γραμμάτια με όλες τις ομάδες. Από εδώ και πέρα λοιπόν, είναι η δική μας η σειρά. Πρέπει τους παίκτες που έβγαλαν ‘’λογική τρέλα’’ και παράλογο ορθολογισμό στο παιχνίδι, που πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά μπροστά στην κερκίδα, που έκαναν κερκίδα μαζί μας , που το γλέντησαν όσο και εμείς να μην τα αφήσουμε ποτέ, σε όποιο γήπεδο και αν παίζουν. Είναι τα παιδιά του δικού μας θεού όπως ακριβώς τα θέλουμε. Είναι τα δικά μας παιδιά. Αυτά που θα κάνουν τρελά Αρειανάκια. Κάθε βδομάδα λοιπόν όπου παίζει ο θεός δεν θα είναι μοναχός. Αυτή είναι η δική μας δουλειά. Χθες επανασυστηθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, Δευτεριάτικα 9.30 το βράδυ υπό βροχή, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, να βλέπουμε τους οπαδούς της άλλης ομάδας απλώς να μας παρακολουθούν και σχεδόν να σιγοτραγουδούν τα συνθήματά μας… Ημουν από τους τυχερούς και βρέθηκα στη Λαμία… Ευχαριστώ το θεό, τον δικό μου θεό, που από τα 51 με έκανε να νιώσω 18άρης φωνάζοντας μαζί με άλλα 500 ακούραστα λαρύγγια. Είχα δώσει το λόγο μου άλλωστε στον SUPER 3 Κύπρου ότι θα τους εκπροσωπήσω επάξια. Η ομάδα μας έδωσε τη σπίθα που θέλαμε, εμείς πρέπει να την κάνουμε πυρκαγιά
Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης;

 Λαμία (Τεννές): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Επστάιν (60’ Τσούκαλος), Αντέτζο, Ασίγκμπα (73’ Όσμαν), Δημούτσος, Μπερτόλιο (46’ Καραγκούνης), Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Μπαράλες.


Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (68’ Κολάσο), Γκάμα (85’ Ιντζόγλου), Γκαρσία, Ντιγκινί (73’ Ναζλίδης), Γιουνές.
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια εχουν ως εξης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1
ΠΑΟΚ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0
ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ- ΛΑΡΙΣΑ 0-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΦΗ 2-2
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 0-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 
ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ 0-3