Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2 - 0

Ποιος άραγε θα έμπαινε στη διαδικασία να σχολιάσει ένα παιχνίδι, το οποίο, κάποιες άλλες εποχές, θα ήταν ντέρμπι.

ΚΑΝΕΙΣ.

Η εξήγηση απλή.

Ούτε οι οπαδοί του παναθηναϊκού ήθελαν η ομάδα τους να κερδίσει αυτόν τον ΑΡΗ, μάλλον ότι απέμεινε από έναν ΑΡΗ, που προσπαθεί μαζεύοντας ότι κομμάτια του απέμειναν, σε κλίμα απαξίωσης , μηδενισμού, αλλά και αγωνίας για την επόμενη μέρα.

Η αξιοπρεπής εμφάνιση στην οποία στάθηκαν ορισμένοι στο τέλος του αγώνα, δεν αντικατοπτρίζει τον ΑΡΗ.

Δεν υπάρχει αξιοπρεπείς εμφάνιση όταν γλιτώνεις διασυρμό.

Μπορεί κάποιοι να χαίρονται βλέποντας το στενό 2-0 ως αξιοπρέπεια σε έναν αγωνιστικό χώρο.

Οι ίδιοι όμως, πρέπει να προβληματιστούν κιόλας, διότι αξιοπρέπεια για τον ΑΡΗ, αυτόν τουλάχιστον που ξέρω εγώ είναι πάντα η προσπάθεια για τη νίκη.

Ο χειρότερος παναθηναϊκός της δεκαετίας, αντιμετώπισε τον χειρότερο ΑΡΗ της χρονιάς θα γράψει η ιστορία.

Το πρωτάθλημα όμως δεν τελειώνει με το παιχνίδι αυτό.

Ακολουθούν και άλλα που μπορεί να είναι αδιάφορα, αλλά θα δώσουν την ευκαιρία σε ομάδες που κατά τα άλλα θα ήταν οι ανταγωνιστές του ΑΡΗ να γίνει η ομάδα μας σάκος του μποξ και η χαρά του κάθε πικραμένου.

Δεν γνωρίζω που βρίσκεται η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το μπαν, ωστόσο αυτό που σίγουρα πρέπει να δουν όλοι οι υπεύθυνοι είναι να μην διασύρεται η ομάδα από αστείους αντιπάλους και ναι τον φετινό παναθηναικό με χίλια προβλήματα τον θεωρώ αστείο αντίπαλο.

Ευχή όλων μας πρέπει να είναι επίσης να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί διότι η ομάδα από το πουθενά σε λίγο δεν θα συμπληρώνει 11άδα.

Τα λόγια Χαριστέα, ότι η ομάδα πληρώνει περσινά λάθη, όσο σωστά και αν είναι, απλώς μου χαδεύουν τα αυτιά και τίποτε άλλο.

Ακόμη και αν κλείσουμε τα μάτια για να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα ο εφιάλτης, εμφανίζεται μπροστά μας η Ευρώπη. Άλλο ένα κεφάλαιο που η διαχείρισή του παραμένει άγνωστη λόγω της υφιστάμενης έκρυθμης κατάστασης.

Ο κόσμος όσο και αν ξενέρωσε θα είναι δίπλα στην ομάδα ότι και αν χρειαστεί, όσο και αν πονάνε τα μάτια και ψυχή του με αυτά που βλέπει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (82′  Ζαγορίτης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46′ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης (65′ Αλεξανδρόπουλος), Καμπετσής (82′ Περέα), Μπουζούκης, Μακέντα (76′ Αθανασακόπουλος).
ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Μπακούτσης, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Ντουάρτε (45+6′ Διαμαντόπουλος). 
 Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 2-1
 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-0


 1. Ολυμπιακός 81
2. ΑΕΚ 59
3. ΠΑΟΚ 59
4. Παναθηναϊκός 50
5. Άρης 38
6. ΟΦΗ 35

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 0-2

Πολλές φορές οι δυσκολίες που περνά μια ομάδα μπορεί να την γονατίσουν, ή να την κάνουν πιο δυνατή.

Η τραγική εμφάνιση που παρουσίασε το σύνολο των παικτών στο παιχνίδι με τον παοκ έδειξε ότι η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά, σε όλα τα επίπεδα, για να αποφύγει το διασυρμό στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Και λέω διασυρμό, διότι αν σε ένα παιχνίδι με τον αιώνιο αντίπαλο η ομάδα παρουσιάστηκε στη χειρότερή της κατάσταση, τότε και με δεδομένο ότι οι αλλαγές, σύμφωνα με τον προπονητή δε μπορούν να βοηθήσουν, μπορούμε όλοι ν’ αντιληφθούμε ότι το πιο πιθανό είναι η ομάδα να κινδυνεύει να γίνει σάκος του μποξ για τον κάθε πικραμένο.

Δεν θέλω να αναφέρω απολύτως τίποτε για το παιχνίδι, αφού στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα στην κυριολεξία γλίτωσε το διασυρμό, ωστόσο αυτό που πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες είναι ότι μέχρι να φύγουν είναι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ και η αδιαφορία σημαίνει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Το τι θα γίνει σε σχέση με τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, για την οποία δεν πρέπει να χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος είναι θέμα της διοίκησης.

Το πώς θα προστατευτεί η ομάδα και το κύρος της, είναι θέμα που αφορά και τους οπαδούς, οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο και την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο, άσχετα αν ήταν ανώδυνη, δεν μπορούν να δεχτούν νέα χτυπήματα κυρίως ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων.
Ευχή όλων λοιπόν είναι διοίκηση και ομάδα να μην εφησυχάσουν και ‘’παραδοθούν’’ τις τελευταίες έξι αγωνιστικές ανευ όρων.

Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται σωστές κινήσεις και όχι επανάληψη λαθών.

Αλλωστε το να κάνει κάποιος κάθε φορά διαφορετικό λάθος δεν είναι τραγικό, το κάνει όμως δύο φορές το ίδιο λάθος είναι απαράδεκτο.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπα, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μανσίνι, Τόνσο, Ιντέγε.
ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος (94′ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (85′ Τσιγγάρας), Στοχ (85′ Λημνιός), Τζόλης (81′ Άκπομ), Σφιντέρσκι (81′ Σοάρες). 
Τα αποτελσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:
 Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Σάββατο 27 Ioυνίου
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-0
Κυριακή 28 Ιουνίου
Άρης – ΠΑΟΚ 0-2 (36′ Βαρέλα, 45+3′ Σβιντέρσκι)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2 (66′ Αραούχο / 38′ Ελ Αραμπί, 45′ Καμαρά)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 78
2. ΠΑΟΚ 59
3. ΑΕΚ 56
4. Παναθηναϊκός 47
5. Άρης 38
6. ΟΦΗ 35