Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ


ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0 - 1

 Μια στροφή πριν το τέλος, ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι είχε τα ψυχικά αλλά και σωματικά αποθέματα χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όταν η αντίπαλη ομάδα δεν κατάφερε να προηγηθεί, παρά τις κραυγαλέες ευκαιρίες και ο ΑΡΗΣ δε μπορεί να τιμωρήσει την αστοχία των πράσινων, από τα 11 βήματα, τότε το παιχνίδι λογικά δεν κερδίζεται και κάτι που δεν κερδίζεται, είναι εύκολο να χαθεί από το πουθενά.

Αυτό συνέβη λοιπόν με την ομάδα του ΑΡΗ να έχει ίσως την πιο μεγάλη διάρκεια, όμως, την αγωνιστική πειθαρχία να πονέσει πραγματικά τον αντίπαλο.

Ο παο, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο, έφυγε με το τρίποντο, αφήνοντας πίσω μια αποδεκατισμένη ομάδα, η οποία, την Κυριακή αν και με τεράστιες απώλειες, είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει στα μάτια τον μισητό αντίπαλό της.

Υπό κανονικές συνθήκες, το παιχνίδι θα τελείωνε χωρίς να αφήνει πίσω κάτι που να χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, ωστόσο, ο διαιτητής φρόντισε να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Φρόντισε, λοιπόν, να δείξει όλη την αυστηρότητά του στον ΑΡΗ και να χαϊδεύει προκλητικά του παίκτες του παο.

Οι κίτρινες και κόκκινες κάτω από άλλες συνθήκες, δεν θα έπαιζαν και πολύ σημαντικό ρόλο.

Σε ένα ρόστερ όμως, που σχεδόν δεν συμπληρώνει 16άδα με χίλια μύρια προβλήματα, η διαιτησία του ακατονόμαστου ήταν το λιγότερο προκλητική.
Την Κυριακή τελειώνει το μαρτύριο.

Εμείς πιστοί στο θεό του πολέμου, αυτόν που και με αποδεκατισμένη 11άδα, θα πολεμήσει μέχρι τέλους, για να τελειώσει αξιοπρεπώς τον Γολγοθά που ανεβαίνει.

Αυτό που αναμένουμε όλοι είναι το τέλος του παιχνιδιού στην τούμπα θα σβήσει και τον διακόπτη της φετινής τραγικής κατάστασης και θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες αρχής γενομένης με την άρση του μπαν.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπακούτσης (78′ Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαρτίνες (71′ Σόουζα), Μαντσίνι.
Παναθηναικός (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος (56′ Σερπέζης), Ανουάρ, Μπουζούκης (83′ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (83′ Θεοχάρης), Αλεξανδρόπουλος (59′ Κολοβός), Καμπετσής (59′ Μακέντα).
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Τετάρτη 15 Ιουλίου
Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3 
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS
1. Ολυμπιακός 88
2. ΠΑΟΚ 72
3. ΑΕΚ 69
4. Παναθηναϊκός 55
5. Άρης 41
6. ΟΦΗ 36

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


ΟΦΗ - ΑΡΗΣ 0 - 1

Η φωτο του Σάσα μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Κρήτη, όχι μόνο έστειλε μηνύματα, αλλά έδειξε σε πολλούς, ότι ίσως υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι αγαπούν πολύ περισσότερο την ομάδα, απ’ ότι οι δηλωμένοι αρειανάρχες.

Λεγόμενο αρειανοί που περιμένουν στη γωνία το πρώτο στραβοπάτημα για να δικαιωθούν τα γραφόμενά τους.

Αυτοί που δε μπορούν να δουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, επικεντρώνονται στη μικρή εικόνα και ασκούν κριτική επί παντός επιστητού.

Συμβαίνει, όμως και στις καλύτερες οικογένειες.

Δυστυχώς στον ΑΡΗ συμβαίνει πολύ τακτικά και αυτό είναι που πρέπει να σταματήσει.

Η μεγάλη εικόνα δεν είναι τα μικροπροβλήματα, που σύμφωνα με διαβεβαιώσεις από τα πλέον αρμόδια χείλη θα επιλυθούν σύντομα.

Η μεγάλη εικόνα είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς και ασφαλώς η αντιμετώπιση του τσετσενικού συστήματος και της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής.

Όλα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται στην ώρα τους.

Αυτό δίδαξε η ιστορία και με αυτό πρέπει να πορευτεί η ομάδα, αν θέλει να μην ξαναεμπλακεί σε περιπέτειες, είτε εν αγνοία της, είτε λόγω λανθασμένης εκτίμησης της κατάστασης.

Όλα αυτά μπορεί να γίνουν μόνο με την ενότητα στον σύλλογο.

Κάτι, όμως, που ενώ όλοι θέλουν να λένε ότι υπάρχει, στην ουσία είναι ασθμένουσα.

Το παιχνίδι στην Κρήτη το πήραν 12-13 παλικάρια που δεν παρέδωσαν τα όπλα.

Όταν και φίλοι της ομάδας μάθουν να μην παραδίδουν τα όπλα όπως οι σωστοί στρατιώτες του θεού τότε και μόνο τότε θα μπορέσει αυτός ο σύλλογος να ορθοποδήσει και ν’ αντισταθεί στον πόλεμο που δέχεται.

Η νίκη επί του Οφη ήταν βάλσαμο για πολλούς λόγους.

Τα καλύτερα όπως εξήγγειλε ο πρόεδρος έρχονται, μέχρι τότε το μόνο που χρειάζεται ο σύλλογος είναι στήριξη και τώρα μάλιστα λυσσαλέα στήριξη.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουάλι, Κουτρουμπής, Γιαννούλης (87’ Βίκτορ), Μαρινάκης (90’ Μπράουν), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος (66’ Σεμέντο), Νέιρα, Ναμπί (78’ Νοικοκυράκης), Βαζ, Φιγκεϊρέντο.

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71’ Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες (81’ Μπακούτσης), Φετφατζίδης (85’ Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μανσίνι.

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

 ΟΦΗ - ΑΡΗΣ 0 - 1

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ

Δείτε πως διαμορφώνεται ο βαθμολογικός πίνακας, μετά την απόφαση του CAS, και την επιστροφή των 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ από το CAS.
Αναλυτικά, η (νέα) βαθμολογία της Super League: Play-Off (σε 33 αγ.)
1. Ολυμπιακός 85
2. ΠΑΟΚ 68
3. ΑΕΚ 65
4. Παναθηναϊκός 52
5. Άρης 41
6. ΟΦΗ 36