Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΟΡΥΦΗΣ


 ΑΡΗΣ - ΛΑΜΙΑ 2 - 0

Χωρίς να ιδρώσει και χωρίς ν’ αγχωθεί κυρίως λόγω του τέρματος που πέτυχε πολύ νωρίς, ο ΑΡΗΣ έδειξε σοβαρότητα από την αρχή της αναμέτρησης με τη Λαμία και πήρε με σχετική ευκολία το ζητούμενο στον δρόμο προς την κορυφή.

Ο ΑΡΗΣ κοιτάζει πλέον από ψηλά, για την ακρίβεια από την κορυφή τον βαθμολογικό πίνακα και περιμένει να δει, αν θα μείνει πρώτος στη βαθμολογία μετά από τέσσερα χρόνια.

Επί του ‘’εδάφους’’ ο προπονητής έδειξε από την αρχή ότι υπολογίζει όλους τους παίκτες της ομάδας και πέρασε το μήνυμα πως όλοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή.

Αυτό φανέρωσε η αρχική ενδεκάδα αλλά και οι αλλαγές οι οποίες έγιναν σχετικά νωρίς, αφού το επέτρεπε και η εξέλιξη του παιχνιδιού.
Χάρμα ιδέστε για άλλη μια φορά το βαρύ πυροβολικό ο Λορέν Μορόν, ο οποίος εκπλήσσει με την ευκολία που σκοράρει και χθες το έκανε δις.
Ο Μόντσου με μπαλιές μοιρογνωμόνιο, μία εκ των οποίων βρήκε το κεφάλι του Μορόν με φυσική κατάληξη τα δίχτυα.

Η Λαμία προς τιμήν της δεν έστησε λεωφορείο και έδωσε την ευκαιρία στον ΑΡΗ να βγάλει την ποιότητά του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Οι απουσίες του Φρίντεκ του Μάγιο και του Φαμπιάνο, δεν έδειξαν ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να κινδυνεύει καθώς αντικαταστάθηκαν επάξια από τους Χουάνκαρ, Ροζ και Μπράμπετς.

Η μεσαία γραμμή βγάζει φωτιές και ο Μάντζιος ουτε καν διανοείται να πειράξει οτιδήποτε. Μόντσου-Σιφουέντες και Μανού Γκαρθία και Ντιαντί-Σίστο Μορόν στην επίθεση συνθέτουν μια πολύ καλή μεσαία γραμμή αλλά και γραμμή κρούσης .
Αρνητικό στο χθεσινό παιχνίδι ήτα η προσέλευση του κόσμου καθώς η ομάδα είναι πρώτη και θα έπρεπε το γήπεδο να ήταν γεμάτο.

Ο αγώνας με την Καλλιθέα έρχεται σε μια χρονική στιγμή που μπορεί με νίκη η ομάδα να είναι μόνη πρώτη στη διακοπή του πρωταθλήματος και να υπάρξει αλλαγή του έργου.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομδων ηταν οι εξης:

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (71′ Νταρίντα), Ντιαντί (72′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Σίστο (63′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87′ Κουέισον).

Λαμία: Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46′ Μέκιτς), Ραντόνια (81′ Αθανασακόπουλος), Νούνιες, Δοϊρανλής (66′ Ενρίκε), Μπίκοφ (81′ Ντεντάκης), Ρινγκ, Γκουίντο. 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της έβδομης αγωνιστικής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Ατρόμητος-Βόλος ΝΠΣ 1-2
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-0
Άρης-ΠΑΣ Λαμία 2-0

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ (16:00 Novasports Prime)
Athens Kallithea-Asteras Aktor (17:00)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (20:30 Novasports Prime)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (20:30)

Η βαθμολογία της Super League

ΑΕΚ 14
Άρης 14
ΠΑΟΚ 13
Ολυμπιακός 13
Παναιτωλικός 11
Παναθηναϊκός 8
ΟΦΗ 8
Ατρόμητος 8
Βόλος 7
Αστέρας Τρίπολης 6
Λαμία 5
Athens Kallithea 5
Λεβαδειακός 4
Πανσερραϊκός 4