Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...


 ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 0 - 0 

Όταν ένα πέναλτι χτυπιέται, ας μου επιτραπεί η έκφραση ερασιτεχνικά και μάλιστα σε ντέρμπι, τότε οι πιθανότητες για το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι περιορίζονται στο ελάχιστο.

Ο Γκρέι δυστυχώς έκανε αυτό που ΔΕΝ έπρεπε και διατήρησε τον ΑΡΗ στη μετριότητα παρά το καλό δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ αγχωμένη με σαφείς αμυντικές οδηγίες του Τερζή ο οποίος πρώτα ήθελε να μην χάσει και μετά να κερδίσει ότι μπορεί.

Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο φαίνεται να άλλαξε η φιλοσοφία με τον ΑΡΗ να αναλαμβάνει τα ηνία στο κέντρο του γηπέδου και να δημιουργεί πολλές και καλές ευκαιρίες.

Όταν, όμως , κλωτσάει τη μεγαλύτερη, όπως αυτή του πέναλτι που μπορεί να δοθεί σε μια ομάδα τότε δεν είναι εύκολο για να γίνει το παραπάνω βήμα όσο ευσεβής πόθος και αν είναι του Προέδρου και των ανυπόμονων οπαδών.
Δεν θέλω να πως πολλά για το παιχνίδι, διότι το ξενέρωμα από ένα χαμένο πέναλτι στο μεγαλύτερο ντέρμπι είναι μεγάλο.

Οι δύο κογκολέζοι ακραίοι Μαζικού και Εμπακατά θεωρώ ότι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι όπως και ο Μανού Γκαρσία παρά τις κλωτσιές που έφαγε και οι οποίες έμειναν ατιμώρητες.

Κατά τα άλλα ο γκρει αρνητικός πρωταγωνιστής, ο Μαντσίνι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας παρά τις μια δύο καλές ενέργειες, ο Ματέο στο κόσμο του, ο Ντουκουρέ φιλότιμος αλλά χωρίς ουσία στο παιχνίδι του και ο Ντιόπ παρά τα πολλά κιλά μπάλα, επιρρεπής όσο κανείς άλλος στις κάρτες.
Τίποτε δεν τελείωσε για κανέναν από τους στόχους που έθεσε ο Πρόεδρος, ωστόσο αυτοί απομακρύνονται.
Ο κόσμος ήταν πάλι εκεί, πιστός στο καθήκον αλλά απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα. Το επόμενο παιχνίδι θεωρώ ότι θα είναι κομβικό για το που θα κινηθεί βαθμολογικά ο ΑΡΗΣ.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Μαντσίνι (81' Καμάτσο), Ντουκουρέ, Mάνου Γκαρθία (69' Ιτούρμπε), Ντιόπ (46' Νταμπό), Ματέο Γκαρσία (81' Ζερβίνιο), Γκρέι (65΄Πάλμα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (59' Βιεϊρίνια), Λύρατζης, Ντάντας (59' Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τόμας (63' Ολιβέιρα). 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0
Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-1
Βόλος – ΟΦΗ 0-1
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Αρης – ΠΑΟΚ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7
3. Π.Α.Ο.Κ. 7
4. A.E.K. 6
5. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4
6. ΒΟΛΟΣ 4
7. ΑΡΗΣ 4
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 4
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 3
10. Ο.Φ.Η. 3
11. ΛΑΜΙΑ 2
12. ΙΩΝΙΚΟΣ 1
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1
14. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1