Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΕΔΕΙΞΕ ΔΟΝΤΙΑ


 ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1 

Κάποιοι με κόκκινες φανέλες νόμιζαν ότι θα κάνουν περίπατο.

Είχαν λέει κίνητρο.

Κάποιοι άλλοι με άλλο χρώμα φανέλες έλεγαν ότι ο ολυμπιακός θα περνούσε αέρα πατέρα από το Βικελίδης διότι αυτός είναι ο ΑΡΗΣ στα playoff.

Ο ΑΡΗΣ όμως έδειξε ότι όλοι αυτοί είναι σε θέση offside.

Έδειξε και απέδειξε με τη χθεσινή εμφάνιση, ότι ναι μεν μπορεί να μην έχει κίνητρο αλλά από τούδε και στο εξής θα αρχίσει να ρολάρει κάνοντας τις αγωνιστικές που απέμειναν πρόβα τελικού.

Άλλωστε αυτός και μόνο αυτός είναι ο στόχος τους.

Ένας στόχος μισού αιώνα τον οποίο διεκδικεί σε ένα παιχνίδι.

Οσοι λοιπόν είχαν την εντύπωση ότι ο ΑΡΗΣ θα εβαζε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του στη φωτιά από την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος για να αποδείξει κάτι το οποίο δεν χρειάζεται, χθες πήρε την απάντηση.

Ο ΑΡΗΣ θα παίξει για τον στόχο του όπως κάνουν όλες οι ομάδες.
Επί του αγωνιστικού ο Μορόν και πάλι ήταν εκεί και αν έδειχνε πιο ομαδικό πνεύμα δίνοντας την μπάλα στις καθυστερήσεις σε έναν εκ των τριών ελεύθερων συμπαικτών του το παιχνίδι θα ήταν νικηφόρο.
Οι δοκιμές Μάντζιου έδειξαν ότι η ομάδα αρχίζει να μπαίνει στον ρυθμό και αυτόν θα επιχειρήσει να κρατήσει μέχρι τον τελικό.

Ο ξεκάθαρος σχηματισμός 4-2-3-1 στον οποίο επέστρεψε ο ΑΡΗΣ μετά την επιστροφή πέντε παικτών έδειξε ότι είναι το σχήμα που του ταιριάζει.

Καλή η σκέψη του ελεύθερου ρόλου στον φετφατζίδη, ο οποίος το έχει, αλλά πρέπει να δουλευτεί πολύ περισσότερο.

Εξαιρετικός ο Κουέστα για άλλη μια φορά.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ, Νταρίντα (90+3′ Ρόουζ) – Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60′ Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (60′ Ζαμόρα) – Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε (68′ Τσικίνιο), Ιμπόρα – Φορτούνης, Γιόβετιτς (68′ Ποντένσε), Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί (87′ Ελ Αραμπί).

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Λαμια - Παοκ 1 - 1

Αρης - Ολυμπιακος 1 - 1

Αεκ - Παναθηναικος 3 - 0

Η βαθμολογία της Super League μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής:

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ


 ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 1 - 2 

Σε μια παντελώς αδιάφορη για την ομάδα μας αναμέτρηση, έτσι όπως εξελίσσεται το μίνι πρωτάθλημα των playoff, χωρίς κίνητρο, είναι λογικό είτε κερδίζεις είτε χάνεις κάποιοι να σου προσάπτουν αυτό που οι ίδιοι θέλουν.

Οι δοκιμές του Μάντζιου ενόψει του κρισιμότερο παιχνιδιού της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας, διχάζουν και τον ίδιο τον κόσμο του ΑΡΗ.

Πρέπει, όμως να επιλέξουμε τι θέλουμε και νομίζω είναι απολύτως κατανοητό τι έχει επιλέξει η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Στο δια ταύτα λοιπόν και χωρίς να με απασχολεί τι θα πει ο καθένας, αφού επαναλαμβάνω, η ομάδα δεν έχει κανέναν κίνητρο και αντιθέτως έχει ένα μεγάλο στόχο, θα πω ότι λίγο με ενδιαφέρει το χθεσινό αποτέλεσμα.

Η ομάδα έπαιξε αυτό που μπορούσε με έναν αντίπαλο που στην κυριολεξία καιγόταν για τους βαθμούς με οποιονδήποτε τρόπο.

Θα πω λοιπόν ότι βασικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν ο χουτετσιώτης με τις επεμβάσεις του αλλά και ο Μορόν που έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει ανα πάσα στιγμή και χωρίς να παίζει η ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν καλύτερος, αλλά μπορούσε να πάρει, κάτω από προϋποθέσεις, ακόμη και τη νίκη.

Αν η ομάδα ήταν λίγο πιο προσεκτική στην άμυνα και δεν έβγαινε, χωρίς λόγο, έξω από τα νερά της στην επίθεση, τότε ναι θα μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
Δεν μπορεί να τύχει άλλου σχολιασμού το παιχνίδι διότι το πήρε η ομάδα που καιγόταν.

Ο ΑΡΗΣ , αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και μπορούσε να ελπίζει σε κάτι, τότε ξέρουν όλοι πως θα εμφανιζόταν στο γήπεδο.

Από κει και πέρα, είπαμε στόχος διοίκησης και τεχνικού επιτελείου, είναι να μην διακινδυνεύσει ούτε με μια απλή θλάση τον υπέρ πάντων αγώνα του τελικού κυπέλλου.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+3′ Δεληζήσης), Μοντόγια, Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (76′ Ανσαριφάρντ), Μανού Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77′ Ζουλ). 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (71′ Πινέδα), Τσούμπερ (82′ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε. 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Λαμια - Παναθηναικος 0 - 5 

Αρης - Αεκ 1 - 2

Ολυμπιακος - Παοκ 2 - 1

Η βαθμολογία της Super League μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής των πλέι-οφ έχει ως εξής:

 

1. ΑΕΚ327272-30
2. Παναθηναϊκός327179-27
3. ΠΑΟΚ316775-29
4. Ολυμπιακός316669-30
5. Άρης324844-39
6. Λαμία323439-67

 

*  ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.