Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ


ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΗΣ 0 - 0

Για άλλη μια αγωνιστική, ο ΑΡΗΣ δεν βρέθηκε εντός αγωνιστικού χώρου.

Αντίθετα μάλιστα, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, από -εξ ανάγκης- μη υπολογίσιμους παίκτες και δευτεροτρίτες επιλογές, ήταν αυτό που θα ήθελε ως δώρο οποιοσδήποτε αντίπαλος προπονητής.

Ευτυχώς η Λάρισα φοβήθηκε το περιτύλιγμα του ΑΡΗ και δεν άνοιξε το κουτί.

Στις πολλές, βασικές ελλείψεις, εμφανίστηκε ο Κουέστα ο οποίος, αν δεν τον πρόδιδε η άμυνα σε δύο περιπτώσεις, δεν θα χρειαζόταν να επέμβει σοβαρά.

Στις δύο αυτές περιπτώσεις, έδειξε τα αντανακλαστικά του και με τη βοήθεια και της τύχης δεν πλήρωσε η ομάδα.

Υπό τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ήταν υποχρεωμένος να αγωνιστεί, ουδείς μπορεί να χρεώσει στον ΑΡΗ ότι δεν έπαιξε ψυχωμένα σε ένα γήπεδο βούρκο.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί και ως επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προπονητής ήταν υποχρεωμένος σε σύνθεση ανάγκης και με τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα του βασικού αμυντικού του.

Ευτυχώς τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα που ένιωσε ο κίτρινος οπαδός, δηλαδή από τη μια η κακή εμφάνιση, με σύνθεση ανάγκης ως ελαφρυντικό και από την άλλη η κατάθεση ψυχής από τους περισσότερους παίκτες, ακόμη και από αυτούς που έπρεπε ήδη να είχαν βρει ομάδα και να απουσιάζουν, διατηρούν την ομάδα ζωντανή στον ένα και μοναδικό στόχο της.
Είναι αυτό που λένε και ψιθυρίζουν μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι δεν εθελοτυφλούν, γνωρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες και μπορούν να δουν το ταβάνι .

Μια επαγγελματική νίκη στη Λειβαδιά, ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη και φτάνεις πολύ κοντά στο ζητούμενο αφού καθορίζεις εσύ και μόνο εσύ τη μοίρα σου.
Αυτοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι διαπίστωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δε μπορεί να κάνει τη διαφορά η απόκτηση τριών - τεσσάρων παικτών, εκτοπίσματος του φιλότιμου και με καλές σέντρες Ούγγρου.

Χρειάζονται ποιοτικές προσθήκες και παίκτες που θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος του εκτοπίσματος που έχει η φανέλα του ΑΡΗ.

Χρειάζονται τουλάχιστον δύο τρεις ποιοτική παίκτες οι οποίοι να αντικαταστήσουν επάξια τους τραυματίες αλλά και να κλειδώσουν την Ευρώπη η οποία θα ανταμείψει τους πάντες.

Το ‘’Ευρώπη πάση θυσία’’ δεν πρέπει να είναι ευχολόγιο, πρέπει να είναι το σύνθημα όλων, διοίκησης παικτών και φίλων της ομάδας.

ΑΡΗΣ είσαι…

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (68’ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (81’ Ακόστα), Νούνιτς (89’ Πίτι), Φατιόν, Γιακιμοφσκι, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοκοβιτς, Ντέλετιτς.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (34’ Τζανακάκης), Βαλεριάνος, Βέλεθ (46’ Ιντζόγλου), Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Κόρχουτ (83’ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί. 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογιαεχουν ως εξης: 
 Τα αποτελέσματα
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 0-0
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-0
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-0
ΑΕΛ-Αρης 0-0
Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Σήμερα (21/1)
Λαμία-Παναθηναϊκός (19:00, ΕΡΤ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 16 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 44
2. Ολυμπιακός 36
3. ΑΕΚ 30
4. Ατρόμητος 29
5. Παναθηναϊκός 23
6. Άρης 23
7. Ξάνθη 23
8. Παναιτωλικός 22
9. Πανιώνιος 19
10. ΑΕΛ 19
11. Αστέρας Τρίπολης 18
12. ΟΦΗ 15
13. ΠΑΣ Γιάννινα 14
14. Λαμία 11 -15αγ.
15. Λεβαδειακός 9
16. Απόλλων Σμύρνης 6
* Λαμία και Παναθηναϊκός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο