Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΕΠΤΑΡΗΣ



ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 7 - 2 
Η χρονιά για τον ΑΡΗ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

Έκλεισε με την υπόσχεση της ομάδας προς τον κόσμο ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ καλύτερες, αλλά και την υπόσχεση του κόσμου προς την ομάδα ότι θα είναι δίπλα της παντού, σε όλα τα πέταλα της γης.
Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, η φετινή πορεία της ομάδας ήταν μεν η προσδοκώμενη από όλους, λόγω φανέλας, αλλά όχι η απόλυτα αναμενόμενη, λόγω επίσης της επιστροφής μετά από 5 πέτρινα χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το παιχνίδι με την Ξάνθη δεν χρήζει σχολιασμού καθώς τα επτά γκολ, οι τελικές και το παιχνίδι της ομάδας, χωρίς βαθμολογικά βαρίδια, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Η ομάδα λοιπόν έκλεισε με τον καλύτερο και πιο εμφαντικό τρόπο τη χρονιά.
Κάνοντας ταμείο, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι, είναι ότι ο ΑΡΗΣ όχι απλώς επέστρεψε, αλλά του χρόνου θα είναι μια ομάδα η οποία θα μοιράζει πόνο παντού.

Ο φετινός ΑΡΗΣ ήταν ένα πείραμα και ως τέτοιο πρέπει να κριθεί.

Η ομάδα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, είχε αλλαγή προπονητή, είχε πολλά και ποικίλα προβλήματα, μέχρι και γιουχαΐσματα στον πρόεδρο.

Ο λαός του ΑΡΗ έχει υπομείνει πολλά και το καράβι είναι μεγάλο.

Λίγο πολύ όλα τα προαναφερθέντα ήταν αναμενόμενα, ακόμα και στον υπερθετικό βαθμό.

Ωστόσο, το μεγαλείο ενός λαού και ειδικά του ΑΡΗ είναι ότι μπορεί και ξέρει ν’ αναγνωρίζει την προσπάθεια.

Εγώ κρατώ μόνο αυτό.

Άλλωστε όλοι και όλα κρίνονται στο τέλος και το τέλος έφερε πολλά χαμόγελα, υποσχέσεις και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο που ήταν και το ζητούμενο.
Ακόμα και η μερίδα των φίλων της ομάδας, που κάποτε δικαιολογημένα και κάποτε αδικαιολόγητα γκρίνιαζε λίγο παραπάνω, εκτιμώ ότι μπορεί εύκολα να διακρίνει ότι σιγά σιγά η ομάδα επανέρχεται στη θέση που της αξίζει να βρίσκεται.

Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά όταν διαπιστώνεις ότι η μηχανή ρολάρει.

Αυτή η αρετή λοιπόν αυτό το συναίσθημα της υπομονής για το καλό που βλέπουμε να έρχεται, πρέπει να διαπεράσει την κάθε κιτρινόμαυρη καρδιά.
Από το πρώτο παιχνίδι στη Λαμία, εκεί που φάνηκε σε όλη την Ελλάδα και σε ζωντανή μετάδοση, πόσο έλειψε η κιτρονόμαυρη κερκίδα από τη σούπελίγκα, όλοι όσοι λατρεύουμε αυτή την ομάδα, ονειρευτήκαμε.

Ονειρευτήκαμε πολλά πράγματα.

Κάποιοι ευελπιστούσαμε για κάτι παραπάνω και ας ξέραμε ότι εθελοτυφλούσαμε.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα όνειρά μας να περιμένουν λίγο.

Πολύ λίγο.

Η ομάδα αφού κατάφερε με σχετική ευκολία να πετύχει την βασικό της στόχο, που δεν ήταν άλλος από την Ευρώπη, πάει ολοταχώς για τον επόμενο στόχο.

Καλύτερα που ο ΑΡΗΣ, αυτός ο ΑΡΗΣ που χτίζεται τώρα ΔΕΝ προχώρησε στο κύπελλο.

Αυτοί που γνωρίζουν πως χτίζονται οι ομάδες γνωρίζουν ότι το βεληνεκές του ΑΡΗ και οι πολλοί χαμένοι τελικοί δεν επιτρέπουν αλλά πειράματα.

Επιτρέπουν μόνο την ετοιμασία μια πολύ ισχυρής ομάδας, που να δίδει την σιγουριά ότι στον τελικό κυπέλλου, που σίγουρα θα είναι και ο βασικός στόχος για του χρόνου, η ομάδα πρέπει να πάει μόνο για να το σηκώσει.
Του χρόνου λοιπόν διοίκηση και κόσμος, η μεν με στοχευμένες κινήσεις και οι δε με την στήριξη εντός γηπέδου και όχι από τα πληκτρολόγια, θα ανεβάσουν τον ΑΡΗ εκεί που του αξίζει.
Η ομάδα άξιζε το χειροκρότημα και το πήρε.

Τα καλύτερα έρχονται και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (58΄Σόουζα), Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο, Φετφατζίδης (58΄Μαρτίνες), Γιουνές (75΄Τόνσο), Ντιγκινί.

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μπαριέντος, Κοβάτσεβιτς (84΄Φασίδης), Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (64΄Ντε Λούκας), Ουίλιαμ (71΄Καμαρά). 

Τα αποτελεσματα και η τελικη βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Απόλλων - Λαμία 0-3
ΠΑΟ - Παναιτωλικός 4-0
Άρης - Ξάνθη 7-2
Ατρόμητος - ΟΦΗ 0-2
Αστέρας - Πανιώνιος 3-0
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3
Λάρισα - Ολυμπιακός 0-3
ΠΑΣ Γιάννενα - παοκ  0-2 

1. ΠΑΟΚ 80 
2.Ολυμπιακός 75 
3.ΑΕΚ 57 
4.Ατρόμητος 52 
5.Άρης 49 
6.Πανιώνιος 38 
7.Λαμία 37 
8.Παναθηναικός 36 
9.Παναιτωλικός 36 
10.ΑΕΛ 34 
11.Αστέρας Τρίπολης 33 
12.Ξάνθη 32 
13.ΟΦΗ 32 
14.ΠΑΣ Γιάννινα 27 
15.Λεβαδειακός 21 
16.Απόλλων Σμύρνης 10