Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΕΜΕΙΣ


ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 3 - 3 

Με το χθεσινό αποτέλεσμα, ο ΑΡΗΣ όχι απλώς έκλεισε στόματα, αλλά έδειξε περίτρανα ποιος θα είναι ο ρυθμιστής των playoff.

Πολλοί, πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα έδιναν χαρακτήρα φιλικού και μετά το 0-1, που έγινε σχετικά νωρίς, επιβεβαίωναν τους εαυτούς τους.

Η πραγματικότητα όμως, του χαστούκισε και μάλιστα δυνατά.

Ο ΑΡΗΣ απέδειξε, αν και δεν ήταν απαραίτητο, ότι παίζει μπάλα μόνο για τον ΑΡΗ και ΚΑΝΕΝΑ άλλο.

Με το μάτι λοιπόν στραμμένο στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό, που θα του δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του κυπέλλου, η ομάδα παρά το ροτέισον του Μάντζιου, το είπε άλλωστε εξ αρχής ότι θα το κάνει, έδειξε να βγάζει πολύ καλά στοιχεία και να φωνάζει δυνατά, σε όλους τους διεκδικητές του τίτλου, πως κουμάντο στο Βικελίδης θα κάνει αυτή.

Παρά τις διαιτητικές γκέλες, στις οποίες ο ΑΡΗΣ ήταν και πάλι το θύμα, η ομάδα μπόρεσε να παίξει την αεκ έστω και με έξι βασικές απουσίες.
Αυτοί που δεν ξέρουν πως παίζεται το τόπι θα σταθούν σήμερα σε αυτοκτονία της αεκ, σε παιδικά λάθη στην άμυνα και πολλά άλλα τέτοια.

Εγώ απαντώ ότι ο ΑΡΗΣ επιτέλους βρήκε τρόπο να τιμωρεί τα λάθη και τα περί αυτοκτονίας τα ακούω βερεσέ.

Ξεχνούν γρήγορα κάποιοι τον αποκλεισμό από κύπελλο.

Αυτό στο οποίο θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω είναι η πολύ καλή ανταπόκριση του συνόλου των παικτών στις οδηγίες του προπονητή.

Αδύναμος κρίκος παραμένει σίγουρα ο Μοντόγια ο οποίος έδειξε ότι δε μπορεί, ο φετφα ανεβαίνει σταθερά και ο Ανσαριφάρτ έδειξε να βρίσκει πατήματα και ότι θα αποτελέσει βασικό κρίκο της ομάδας στα playoff.

Για τον Μορόν δεν προσθέσω τίποτε περισσότερο από το ότι είναι το διαμάντι της ομάδας.
Μπορεί χθες η ισοπαλία να μοιάζει με νίκη, αλλά ο ΑΡΗΣ πρέπει κάποτε να σταματήσει να γκρεμίζει τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και να γίνει αυτός πρωτοπόρος που θα προσπαθούν να τον γκρεμίσουν οι άλλοι.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Άρης: Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (69′ Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (69′ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν). 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Ελίασον (73′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (63′ Τσούμπερ), Πόνσε (73′ Αραούχο). 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής είχαν ως εξής:

Άρης – ΑΕΚ 3-3
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1
Κηφισιά – Παναιτωλικός 2-2
Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2
Ολυμπιακός – ΝΠΣ Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ 60
2.ΑΕΚ 59
3. Ολυμπιακός 57
4. Παναθηναϊκός 56
5. Άρης 42
6. Λαμία 34
——————————————————–
7.Αστέρας Τρίπολης 31
8. Ατρόμητος 28
9. Πανσερραϊκός 27
10. ΟΦΗ 25
11. Κηφισιά 21
12. Παναιτωλικός 20
13. Βόλος 19
14.ΠΑΣ Γιάννινα 18