Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΑ Ρολ - ΑΡΗ...




 ΑΡΗΣ - ΛΑΜΙΑ 3 - 1 

Κάθε πρεμιέρα και δύσκολη αλλά από την άλλη η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Ο ΑΡΗΣ το απέδειξε περίτρανα με τη χθεσινή εμφάνισή του.

Για την ακρίβεια, με τη χθεσινή απουσία του στο πρώτο ημίχρονο (κάτι που δικαιολογεί το κάθε πρεμιέρα και δύσκολη) και ασφαλώς με την άνετη επικράτησή του στο δεύτερο ημίχρονο ( κάτι που δικαιολογεί και το δεύτερο συνθετικό της λαϊκής ρήσης ‘’ήμισυ του παντός’’).
Ενας απίστευτα ακόμη και για τους ίδιους του παίκτες κακός ΑΡΗΣ, ασύνδετος σε όλες τις γραμμές, αν αυτές υπήρχαν είχε την τύχη να βρίσκεται πίσω στο σκορ, ευτυχώς μόνο με ένα τέρμα.

Δεν θα σταθώ στο πρώτο ημίχρονο, διότι κανείς δεν πίστευε στα μάτια του για την εμφάνιση, για την οποία ελέγχεται ο προπονητής, αφού απουσίαζε το κλασικό σέντερ φορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση διορθώθηκε άρδην και μάλιστα με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο, αφού το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από αυτόν που έλειπε στο πρώτο ημίχρονο για να το κάνει. Δηλαδή τον σέντερ φορ.

Το 4-3-3 του πρώτου ημιχρόνου χωρίς σέντερ φορ φάνηκε σαν κόλπο ψεύτικο που κάνουν στις Ινδίες.

Δεν θα αλλάξω εγώ τη φιλοσοφία της ομάδας της διοίκησης και του προπονητικού team.

Αυτό που διεφάνη περίτρανα όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, είναι ότι ίσως αυτό που ταιριάζει περισσότερο και μπορεί να το υποστηρίξει εύκολα το διαθέσιμο ρόστερ, είναι το 3-5-2 επιθετικά και 4-4-2 αμυντικά.

Αποδείχτηκε στο χορτάρι.
Επειδή το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα επιβάλλεται, αν θέλει η ομάδα να συνεχίσει και του χρόνου σε ευρωπαϊκή τροχιά, τα παιχνίδια ειδικά με Λαμίες, Βόλους, κόλους κλπ δεν προσφέρονται για πειράματα.

Από αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να χάνονται βαθμοί.
Κάθε αρχή, αγχωτική και δύσκολη, η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, έσβησε γρήγορα από τη μνήμη το πρώτο και η ομάδα με σβηστές μηχανές πήρε μια άνετη νίκη.

Φαντάζομαι όταν θ’ αρχίσει να Ρολ- ΑΡΗ…

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Αρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52′ Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52′ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90′ Μάνος), Μαντσίνι (71′ Μπερτόγλιο).

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (91′ Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάς (79′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος.