Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ


ΑΡΗΣ -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 5 - 2

Σε ενα παιχνιδι χωρις αγχος, αλλα χορταστικο απο πλευρας τερματων, η ομαδα μας με σχεδον σβηστες τις μηχανες της, χωρις καν να ιδρωσει την φανελα της, πετυχε μια ευρεια σε σκορ νικη επι του Παναιγιαλειου με 5 - 2, οι δυο ομαδες, σε ενα παιχνιδι χωρις σκοπιμοτητες, προσφεραν στο κοινο ομορφο θεαμα, αφηνοντας το ικανοποιημενο, μιας και τους τιμησε με την παρουσια του.

Δεν θα πω πολλα πραγματα για το παιχνιδι, το τελικο αποτελεσμα μιλαει απο μονο του, και αποτυπωνει τα οσα εγιναν στο χορταρι με τον καλυτερο τροπο, απλα θα αναφερω μονο τους σκορερ του παιχνιδιου, στο 25ο λεπτο ανοιξε για την ομαδα μας το σκορ ο Πλατελλας, με ενα περιεργο φαλτσακι στην μπαλα κανοντας το1-0, για την ομαδα του Αιγιου ισοραρισε σε 1-1 ο Σταματης στο 44ο λεπτο,κλεινοντας ετσι το ημιχρονο, στην επαναληψη και συγκεκριμενα στο 50ο λεπτο ο Διαμαντοπουλος με πλασε, εδωσε προβαδισμα στην ομαδα μας κανοντας το 2-1, εξι λεπτα αργοτερα στο 56ο λεπτο, ο νεοεισελθων Μπαργκαν, με απευθειαςεκτελεση φαουλ, ανεβασε τον δεικτη του σκορ στο 3-1, στο 59ο λεπτο, μειωσε σε 3-2, για τους φιλοξενουμενους ο Κοκκορης, στο 67ο λεπτο ο Διαμαντοπουλος, με πλασε σε κινηση, εκανε το 4-2, κανοντας δυο τα τερματα τα δικα του στο παιχνιδι, και το τελικο αποτελεσμα διαμορφωθηκε σε 5-2 με μακρυνο σουτ του Κανακουδη.

Ξημερωματα Κυριακης, μαζι με τον αδερφο μου τον Ηλια, που ειχε ερθει απο το παγωμενο Οσλο της Νορβηγιας, για τις γιορτες του Πασχα, ξεκινησαμε με το χαμογελο ζωγραφισμενο στα χειλη μας, για την πολη του Θεου, χιλιομετρα τις νυχτες για να 'ρθω να σε δω, συνθημα που το καναμε για ακομη μια φορα στην πραξη, γραφοντας και παλι χιλιομετρα στον ανοιχτο χιλιομετρητη μας, μας ειχε λειψει η ατμοσφαιρα του Χαριλαου, βλεπεις η οικονομικη κριση, μας εχει στερησει την συχνη μας παρουσια σε αυτο, για ολους εμας, που ζουμε μακρια απο την πολη του Θεου, η καθε μας επισκεψη αποτελει ιεροτελεστια.

 Αθηνα - Θεσσαλονικη, Θεσσαλονικη - Αθηνα, 500 πηγαινε, 500 ελα, ολα αυτα για εμας, ενα τσιγαρο δρομος, που λενε στην καθομιλουμενη, δεν μας ενδιαφερει σε καθε παιχνιδι ποιος θα ειναι ο αντιπαλος μας, αρκει να βρεθουμε στο πλαι του, μας αρκει να βλεπουμε το κιτρινομαυρο ποταμι της Παπαναστασιου, να σφιζει απο ζωη, μας αρκει να ειμαστε αναμεσα στα αδερφια μας,  η μαγικη στιγμη ομως, που μπαινεις μεσα και αντικρυζεις το σπιτι σου, δεν περιγραφετε με λογια, οτι και να σας πω ειναι λιγο, ειναι κατι το συγκλονιστικο, στον εσωτερικο κοσμο των συναισθηματων του καθενος μας.

Εζησα για ακομη φορα την καθε στιγμη, κρατησα στην μνημη του την νικη, τα ομορφα συναισθηματα, και πηρα τον δρομο της επιστροφης, γεματος με λαφυρα χαρας, ανανεωνοντας το ραντεβου μου, για την επομενη φορα.

 Επιστρεψαμε αδερφια μου εκει που ανηκουμε, απο εδω και στο εξης, θα πρεπει ολοι να ορκιστουμε, οτι δεν θα ξαναεπιτρεψουμε, να ξανασυμβει κακο στον Θεο μας, προστατεψτε τον απο εσωτερικους και εξωτερικους εχθρους, θωρακιστε τον απο καθετι κακο, και ωθηστε τον με την απιστευτη δυναμικη μας στην κορυφη, καθε παιχνιδι του Θεου, θα πρεπει να αποτελει απο εδω και στο εξης λαικο προσκυνημα, νιωστε αυτο που νιωθουμε εμεις που ζουμε μακρια απο την πολη του Θεου, και θα καταλαβετε τι εννοω.

Σαν επιλογο αφησα, το πανο που αντικρυσα στην θυρα 2 και με συγκινησε, για τον σμηναγο της πολεμικης μας αεροποριας που επεσε για το καθηκον, καλο ταξιδι Γιωργο, ενα τεραστιο μπραβο, στα παιδια που το σκεφτηκαν και τιμησαν την θυσια του, ηταν το υστατο χαιρε απο εμας προς αυτον. 

Ραντεβου στα τσιμεντα αδερφια.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Μαραγκός, Βαλεριάνος, Μουμίν (82′ Κανακούδης), Ιντζόγλου, Ντούνης (70′ Νίκιτς), Πασάς (51′ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Π. Δημητρίου): Αθανασίου, Ρέλλας, Μηλιώτης (65′ Καναβέτας), Γραμμάτικας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Σκαρτσίλας, Τζανουλίνο, Σταματής, Γκαρσία (54′ Ζαφειράκης), Κοκκόρης (83′ Πολιανίδης). αρδίτσας με 2-0.

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια εχουν ως εξης: 

Τα αποτελέσματα:
Πανσερραϊκός–ΑΟΧ Κισσαμικός 0-2
Α.Ε.Καραϊσκάκης-Καλλιθέα 1-0
Δόξα Δράμας–ΟΦΗ 1-1
Σπάρτη–Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
Αρης–Παναιγιάλειος 5-2
Παναχαϊκή–Απόλλων Πόντου 0-0
Εργοτέλης–Απόλλων Λάρισας 3-1
Αχαρναϊκός–Τρίκαλα 0-3 α.α.
Βέροια–Αιγινιακός 0-3 α.α. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. ΟΦΗ 64
2. Άρης 63
................................................
3. Παναχαϊκή 51
4. ΑΟΧ Κισσαμικός 46 *
5. Δόξα Δράμας 44
6. Καραϊσκάκης 43
7. Απόλλων Λάρισας 43
8. Απόλλων Πόντου 43
9. Τρίκαλα 42
10. Σπάρτη 35
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 31
12. Εργοτέλης 30
................................................
13. Αιγινιακός 29
14. Πανσερραϊκός 28
15. Παναιγιάλειος 21
16. Καλλιθέα 16
17. Βέροια 5
18. Αχαρναϊκός -51

* Ο ΑΟΧ Κισσαμικός έχει ματς λιγότερο, θα πάρει τρίποντο στα χαρτιά για τον αγώνα που δεν έγινε με τη Βέροια στην 5η αγωνιστική.
** Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα