Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ


ΣΠΑΡΤΗ - ΑΡΗΣ 0 - 3

Το οτι η ομαδα μας, κλειδωσε και μαθηματικα τον στοχο της ανοδου, μερικες αγωνιστικες πριν την ληξη του πρωταθληματος, αυτο δεν σημαινει, οτι στα εναπομειναντα παιχνιδια, θα παρουσιαστει αδιαφορη, αντιθετως μαλιστα, θα πρεπει να διεκδικησει μεχρι τελους την πρωτη θεση του βαθμολογικου πινακα, εκμεταλευομενη μια πιθανη γκελα του αντιπαλου της, ωστε να κλεισει με τον καλυτερο δυνατο τροπο την χρονια.

Στην προτελευταια εξοδο της χρονιας, η ομαδα μας δεν χαριστηκε στον αντιπαλο της, εκανε υγιεινο περιπατο στον Μορια, νικωντας την Σπαρτη με 3 - 0, τα γκολ για την ομαδα μας πετυχαν ο Διαμαντοπουλος με πεναλτυ στο 44ο λεπτο, διπλασιασε τα τερματα της με τον Πασα στο 63ο λεπτο, και το τελικο 0 - 3 εγραψε ο Διαμαντοπουλος στο 76ο λεπτο.

 Η Football League ριχνει την αυλαια της σε δυο βδομαδες, το μαρτυριο λαμβανει και τυπικα τελος, η επομενη χρονια μας βρισκει στην φυσικη μας θεση, υστερα απο τεσσερα ολοκληρα χρονια στην αφανεια του ποδοσφαιρικου χαρτη της χωρας μας, και ο προβληματισμος για το τι μελλει γενεσθαι, απο εδω και στο εξης ειναι μεγαλος.

Το λεω και το ξαναλεω, και ισως γινομαι κουραστικος, τωρα αρχιζουν τα δυσκολα, οι αντιπαλοι του κυρους μας, πολεμουν με ισχυρα οπλα μαζικης καταστροφης, και εμεις καλουμαστε να τους αντιμετωπισουμε, με τα μεχρις στιγμης δεδομενα, με σφεντονες και ανταρντοπολεμο, κατι σαν την γνωστη ιστορια του Δαυιδ εναντιον του Γολιαθ, ποιος θα βγει νικητης σε αυτη την μαχη κανεις δεν ξερει, θα κριθει στο ποιος ειναι πιο πολυμηχανος σε αυτον τον πολεμο.

Εαν εμεις κατορθωσουμε την δυναμικη μας, να την συνδυασουμε με την ελευση ενος ισχυρου επενδυτη, τοτε θα τους γλεντησουμε ολους με την ψυχη μας, εαν παμε παλι σε διαχειριση εσοδων, τοτε θα σημαινει, οτι δεν μαθαμε απο τα λαθη μας, και αργα η γρηγορα το τελος, θα ειναι παλι ασχημο για την αγαπημενη μας ομαδα, ειναι η μεγαλη ευκαιρια λοιπον, αυτη που μας δινετε, για να δουμε τι μας διδαξε το καταστροφικο παρελθον μας, θα αναγεννηθουμε απο τις σταχτες μας; ειναι το μεγαλο ερωτημα.

 Επιτελους φως στο τουνελ, ο δρομος για την κορυφη, ειναι δυσβατος και γεματος εμποδια, η επομενη μερα, θα πρεπει να ειναι ανταξια του ονοματος του συλλογου μας, πρεπει να βαλουμε  ενα τελος στις λιγοστες αναμνησεις χαρας, και να απαιτησουμε, αυτο που επιτασει το DNA του συλλογου μας, τιτλους, δεν συμβιβαζομαστε πλεον, με το καταστροφικο παρελθον, και τις νοοτροπιες του, τα πιασαρικα μοτο  τουΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ, και δεν ξερω τι αλλα, ειχαν σκαρφιστει για να τουμπαρουν τον κοσμο, ολα πεσαν στο κενο, απαιτουμε τιτλους κυριοι, δεν γουσταρουμε πισωγυρισματα.

Τωρα θα φανει, εαν οι θεσμοι μας και οι συνιστωσες μας αλλαξανε νοοτροπιες, ολοι κρινονται φετος, παλιες τακτικες και νοοτροπιες οδηγουν στον ολεθρο, νεες νοοτροπιες, οπως τις επιτασει η εποχη μας, οδηγουν σε επιτυχιες, τι θα διαλεξουμε απο τα δυο θα φανει στην πορεια.

 Ποτε ξανα στα χωρια, τεσσερα χρονια στο απολυτο μηδεν, πρεπει να μας εχουν γινει μαθημα, εαν οχι τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, ακομη δεν εχω πειστει απο κανεναν, οτι κατι εχει αλλαξει προς το καλυτερο, αναμενω με γαιδουρινη υπομονη να το δω στην πραξη, εγω στην κερκιδα θα ειμαι, και θα στηριζω την μοναδικη μου αγαπη, το ονομα του ΑΡΗ μας, και κανεναν αλλο, και θα ζητησω απο ολους σας να πραξετε το ιδιο, συσπειρωση απο ολους μας στο ονομα του Θεου, και συναμα μαθετε να απαιτητε.

Το παν ειναι ο σωστος προγραμματισμος, και να μην παρεκλινεις απο αυτον, παραδειγμα η φετινη χρονια, αυτο ηταν το μεγαλο μας οπλο, ετσι πρεπει να πραξουμε και φετος, εαν θελουμε να χτισουμε κατι σωστο, δεν θελει κοπο θελει τροπο.

Κανενα ρισκο απο κανεναν, αυτο θα συμβουλευα αυτους που εχουν τις τυχες της ομαδος στα χερια τους.

 Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

 ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Σάββα, Οικονομόπουλος, Γραικός, Δεινόπαππας (11΄λ.τ. Συμεωνίδης (57’λτ. Κολτσίδας)), Παναγιώτου, Τσιόφου, Γουόρντεν (51’ Μουζακίτης), Φουρτάδο.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Κανακούδης, Δεληζήσης, Μαραγκός, Μουμίν, Νίκιτς, Πασάς, Χαντί (73’ Λώττας), Μπαργκάν (77’ Τσουμάνης), Διαμαντόπουλος (80’ Μπαστακός). 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια εχουν ως εξης: 

Τα αποτελέσματα

Σπάρτη-Άρης 0-3
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης 2-1
Αιγινιακός – Καλλιθέα 2-0
Τρίκαλα – ΑΟΧ Κισσαμικός 2-1
Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας 1-0
Παναιγιάλειος – Καραϊσκάκης 0-0
Δόξα Δράμας – Βέροια 3-0 α.α.
ΟΦΗ – Αχαρναϊκός 3-0 α.α.
Η βαθμολογία
1. ΟΦΗ 80
2. Άρης 79
3. Παναχαϊκή 67
4. Κισσαμικός 58
5. Δόξα Δράμας 57
6. Τρίκαλα 55
7. Απόλλων Πόντου 50
8. Απόλλων Λάρισας 46
9. Καραϊσκάκης 45
10. Καρδίτσα 40
11. Σπάρτη 40
12. Αιγινιακός 40
13. Εργοτέλης 40
14. Πανσερραϊκός 33
15. Καλλιθέα 27
16. Παναιγιάλειος 25
17. Βέροια 5
18. Αχαρναϊκός -51