Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΔΩΡ - ΑΡΗΣ



ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2 - 0 

Μετά το τέλος ενός παιχνιδιού Παναθηναϊκού – ΑΡΗ, το οποίο, στην χειρότερη περίπτωση για τον ΑΡΗ, έπρεπε να λήξει ισόπαλο, ότι και να πει οποιοσδήποτε, εκ των προτέρων θα έχει δίκιο.

Ο μηδενισμός της ομάδας, όμως, είναι ο εύκολος τρόπος γι’ αυτούς που δεν θέλουν, ή, δε μπορούν να κρίνουν τον τρόπο με τον οποίο επήλθε το αρνητικό αποτέλεσμα.

Αυτοί, λοιπόν, που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, θα διαπίστωσαν ασφαλώς ότι είχε δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες.

Η πρώτη εικόνα, ήταν αυτή του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο, ο ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά μπορούσε με λίγη τύχη να προηγηθεί, τουλάχιστον με ένα μηδέν και αναφέρομαι στο δοκάρι του Μαρτίνες, στο οποίο η μπάλα πήγε σε ένα σημείο, που ο αντίπαλος τερματοφύλακας απλώς παρακολουθούσε.

Αυτό που σχολιάστηκε έντονα, μάλιστα, στα social media, καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και είναι άσχημο οι αντίπαλοι να μην ‘’παίζουν τον Κουέστα’’.

Με λίγη τύχη λοιπόν, αργότερα με τον Ματέο θα μπορούσε τα τελειώσει το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Ο ΑΡΗΣ ντύθηκε Αη-Βασίλης και άρχισε τα δώρα.

Δυστυχώς, η επιπολαιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, που δεν έκαναν επαγγελματικά φάουλ στο χώρο του κέντρου , επιτρέποντας ταυτόχρονα επελάσεις των αντιπάλων, οδήγησε σε ένα σκορ το οποίο δυστυχώς θα μπορούσε να ήταν και ευρύτερο.

Το τις πταίει, τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει και τόση σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί το συντομότερο δυνατό ο τρόπος, ώστε η ομάδα να μην έχει ένα καλό και ένα κακό ημίχρονο.

Διότι ΔΕΝ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, απλώς, έπεσε η απόδοση του ΑΡΗ.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να διορθώσει άμεσα ο προπονητής, είναι τον τρόπο που πρέπει να δένουν οι γραμμές μεταξύ τους και στα 90 λεπτά που διαρκεί το παιχνίδι.

Επίσης τα επαγγελματικά φάουλ στο χώρο του κέντρου είναι το Α και το Ω για να σταματούν οι παίκτες τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Ευτυχώς το αποτέλεσμα δεν είχε πραγματικό κόστος στο δρόμο προς την Ευρώπη, αφού το σημαντικό παιχνίδι και αυτό που πρέπει να χτυπήσει η ομάδα οπωσδήποτε είναι με τον Ατρόμητο στο Βικελίδης.

Αυτό είναι το παιχνίδι για τον φετινό ΑΡΗ και τους στόχους του και σ’ αυτό πρέπει να δείξει ότι είναι ΑΡΗΣ δύο ημιχρόνων.
ΥΓ: Δοκάρι και μέσα…

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Οικονόμου, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (77′ Καμπετσής), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης)

Άρης: Κουέστα, Μπάσα (65′ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία (80′ Γιουνές), Βαλεριάνος, Μαρτίνες (65′ Φετφατζίδης), Σιώπης, Βέλεθ, Κορχούτ, Ρόουζ 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:
Σαββατο 6/4
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Παναθηναϊκός-Άρης 2-0
Πανιώνιος-ΑΕΛ 1-0
Κυριακη 7/4
16:00 Ξάνθη-ΑΕΚ 
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 
19:00 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 
19:30 ΠΑΟΚ-Λαμία 
Δευτέρα 8/4
19:00 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 
Η βαθμολογία :
1.ΠΑΟΚ 70
2.Ολυμπιακός 60 (25 αγ.)
3.ΑΕΚ 50
4.Ατρόμητος 43
5.Αρης 43
6.Παναθηναϊκός 38 (25 αγ.)
7.Παναιτωλικός 33
8.Λαμία 33
9.Πανιωνιος 32
10.Λαρισα 30
11.Ξάνθη 29
12.Αστέρας Τρίπολης 27
13.ΠΑΣ Γιάννινα 26
14.OΦΗ 25
15.Λεβαδειακός 20
16.Απόλλων Σμύρνης 10
*Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα
** Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -6 βαθμούς στο πρωτάθλημα και τιμωρήθηκε με -3 ακόμα για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό
*** Η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς