Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ...


ΑΡΗΣ - ΛΑΜΙΑ 1 - 1 

Είναι μια χρυσή ευκαιρία για το κάτι παραπάνω…
Η νίκη είναι σχεδόν βέβαιη…
Αυτές ήταν οι φράσεις που αντάλλασσαν οι οπαδοί του ΑΡΗ μεταξύ τους σχεδόν όλη την εβδομά πριν από το παιχνίδι με τη Λαμία.
Η νίκη όμως, πριν κερδηθεί, δεν είναι νίκη.
Η ισοπαλία με μια ομάδα όπως η Λαμία, μπορεί να θεωρηθεί ως τραγικό γεγονός αν κρίνει κάποιος από τα μεγέθη των δύο ομάδων, μάλλον των δύο ονομάτων.

Η πραγματικότητα όμως, πρέπει να διαβάζεται απ’ όλους στην ίδια σελίδα και όχι ο καθένας να βάζει εκεί που θέλει τον σελιδοδείκτη.

Η Λαμία ήταν πολύ διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε προσανατολισμό και σύμφωνα με τα όπλα που διέθετε, έκανε αυτό που έπρεπε για να καταστρέψει το παιχνίδι του ΑΡΗ.

Πίεση ψηλά από την αρχή.

Άλλη μια φορά ο ΑΡΗΣ πιάστηκε αδιάβαστος, δεν θέλω να πω υποτίμησε τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να χάσει τουλάχιστον 30 λεπτά αγώνα που μεταφράζονται σχεδόν σε ένα ημίχρονο.

Μπορεί ένα ακυρωθέν τέρμα, μετά από υπόδειξη οφσάιντ, να θεωρείται ως μη γενόμενη φάση, τη δεδομένη στιγμή όμως, η ομάδα του ΑΡΗ σχεδόν δεν υπήρχε στο γήπεδο και ως τέτοια φάση πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί, για να αντιληφθεί κανείς τη σοβαρότητα της απουσίας των κιτρινόμαυρων τα πρώτα τριάντα λεπτά, όπου υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο και όχι με ένα γκολ.

Ευτυχώς η ισοφάριση ήρθε σχετικά νωρίς και εκεί απλοποιήθηκαν όλα, αφού η Λαμία ως ‘’μικρή‘’ ομάδα γύρισε πίσω έδωσε χώρους και το δικαίωμα των συνεχών επιθέσεων στον αντίπαλο.

Οι ‘’μικρές’’ ομάδες όμως, όταν γυρίζουν πίσω ξέρουν τι επιδιώκουν και όταν η άμυνές τους είναι δυνατές, συνήθως παίρνουν αυτό που θέλουν.

Ετσι και έγινε.

Αν βγάλει κάποιος μια φωτογραφία του αγώνα θα διαπιστώσει ότι από το κάδρο έλειπε η ηρεμία στο παιχνίδι του ΑΡΗ.

Με γιόμες και φάσεις αψυχολόγητες, όπως σουτ από το πουθενά, προς το πουθενά, δεν κερδίζονται αγώνες.

Θεωρώ ότι ο προπονητής έκανε λάθος που αντικατέστησε τον Φετφατζίδη, αφού η καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα , θα μπορούσε να διασπαστεί και δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο.

Ισως άλλωστε, να ήταν και ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να ανοίξει η άμυνα της Λαμίας.

Ο ΑΡΗΣ έβγαλε φάσεις, είχε κατοχή αλλά ‘’ελέγχεται’’ ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίος πήγε να κτυπήσει το παιχνίδι.
Αυτό που πρέπει πάντως να επισημανθεί, είναι ότι για άλλη μια φορά η διαιτησία ήταν εριστική αλλά σίγουρα δεν καθόρισε το αποτέλεσμα, όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Εκτιμώ ότι οι οπαδοί της ομάδας δεν πρέπει να θεωρούν κανένα παιχνίδι δεδομένο, όπως και κανένα παιχνίδι, με οποιονδήποτε αντίπαλο ως χαμένο.

Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και σαφή προσανατολισμό.

Αυτό χρειάζεται χρόνο και ο χρόνος ευτυχώς είναι υπέρ της, αρκεί οι κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο να είναι αυτές που πραγματικά χρειάζεται η ομάδα.

Η θέση του ΑΡΗ θα είναι πεντάδα ότι και να συμβεί.

Όχι επειδή έχει καλύτερη ομάδα από άλλες που έχουν τους ίδιους στόχους, αλλά είτε λόγω διαιτησίας, είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω ποδοσφαιρικής αφέλειας δεν μπορεί, τουλάχιστον φέτος να πάει πιο ψηλά.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Σάσα, Βέλεθ, Ροζ, Ματίγια, Μπα, Γκάμα, Φετφατζίδης (65’ Μανσίνι), Ντιγκινί (64’ Μαρτίνες), Λάρσον.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο (70’ Βασιλόγιαννης), Τουράμ, Τιρόνε (46’ Βύντρα), Καραμάνος (86’ Σάλιακας), Σκόνδρας. 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:
 Λάρισα – Βόλος 2-1
Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0
ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-0
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
Ξάνθη – Ατρόμητος 1-0
Άρης – Λαμία 1-1
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 28
2. ΠΑΟΚ 28
3. ΟΦΗ 19
4. Ξάνθη 19
5. ΑΕΚ 18
6. Λάρισα 18
7. Άρης 17
8. Παναθηναϊκός 16
9. Ατρόμητος 14
10. Λαμία 14
11. Βόλος 13
12. Αστέρας Τρίπολης 11
13. Πανιώνιος 6
14. Παναιτωλικός 4