Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1 - 0 

Όταν δεν μπορεί μια ομάδα να σπρώξει τη μπάλα στο πλεκτό, τότε και οι απαιτήσεις της πρέπει να κυμαίνονται σε συγκεκριμένα πλαίσια.

Ο Ολυμπιακός έδωσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον ΑΡΗ, όχι να το παλέψει, αλλά να πάρει το παιχνίδι εύκολα.

Μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε, γύρισε πίσω και έπαιξε κατενάτσιο.

Δυστυχώς όμως, έλειπαν οι παίκτες που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνά του και ας είναι από τις πιο συμπαγείς του πρωταθλήματος.

Λίγο οι απουσίες, λίγο ατυχία όλα έπαιξαν το ρόλο τους για να φύγει ο ΑΡΗΣ ηττημένος από το Καραϊσκάκη, σε ένα παιχνίδι, που όπως κυλούσε στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμη και πιο απαισιόδοξος οπαδός της ομάδας έβλεπε ότι εύκολα, ή, δύσκολα, θα υπήρχε κάποιο όφελος.

Η ομάδα είναι κουρασμένη, το δείχνει, αυτό όμως, δεν είναι δικαιολογία όταν απέναντί της, ήταν μια άλλη ομάδα, περισσότερο κουρασμένη και χωρίς κανένα κίνητρο για το παιχνίδι.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει ν’ αποβάλλει από πάνω του το άγχος διότι από ένα σημείο και μετά φάνηκε ότι δεν είχε λύσεις, βιαζόταν χωρίς λόγο, έκανε αβίαστα λάθη στα τρία μέτρα.

Όλα αυτά αν όχι τα περισσότερα είναι απόρροια άγχους που αδικαιολόγητα είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Πραγματικά δε θυμάμαι να ξαναδόθηκε η ευκαιρία στον ΑΡΗ να παίξει στην Αθήνα με τον καλύτερο ολυμπιακό των τελευταίων δεκαετιών, να τον παίζει ένα και πλέον ημίχρονο μονότερμα, να μην κινδυνεύει αλλά να μην ξέρει πώς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Φέτος ότι και να συμβαίνει η ομάδα απέδειξε ότι έχει την τύχη στα χέρια της και αντίπαλός της είναι μόνο ο κακός εαυτός της.

Με αυτόν λοιπόν τα έβαλε σήμερα και έχασε.

Για το πέναλτι στον Μαντσίνι δεν θα πω οτιδήποτε, διότι αν έπεφτε σίγουρα θα το έπαιρνε και η παρατήρηση πρέπει να γίνει από αυτόν που δικαιωματικά πρέπει να την κάνει.

Ας πάρει λοιπόν ο ΑΡΗΣ το μάθημα διότι έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να τελειώσει από νωρίς το θέμα της εξόδου στην Ευρώπη.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (90’+2′ Καμαρά), Εμβιλά, Μπρούμα (46′ Ανδρούτσος), Μασούρας (80′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89′ Κάιπερς).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς (60′ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (46′ Μάνος), Γκάμα, Μπρούνο (73′ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

 Αποτελεσματα

 Αστερας Τριπολης - Παναθηναικος 2-2

 Ολυμπιακος - Αρης 1-0 

Παοκ - Αεκ

 Βαθμολογια

 1. Ολυμπιακος 70

 2. Αρης 51

 3. Αεκ 48

 4. Παοκ 47

 5. Παναθηναικος 46

 6. Αστερας Τριπολης 43