Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΛΙΟΝΤΑΡΗΣ


ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 2 - 0 
Σε ένα παιχνίδι επί ενός ανύπαρκτου αντιπάλου και με απόλυτα εχθρική διαιτησία τα λόγια περιττεύουν… Ο ΑΡΗΣ με την καλύτερη -μέχρι την επόμενη- φετινή του εμφάνιση, εξέθεσε αεκ και σάπιο κατεστημένο.
Το παιχνίδι τακτικής του Παντελίδη, εξαφάνισε από το γήπεδο τον αντίπαλο, ο οποίος, για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι, δέχτηκε μόνο δύο τέρματα.
Επί της ουσίας ο Παντελίδης πήρε διαβατήριο, ταυτότητα ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και ότι άλλο μπορούσε να πάρει από τον αντίπαλο προπονητή.

Απόλυτα διαβασμένος και υπακούοντας στα κελεύσματα και τις προσταγές των οπαδών του ΑΡΗ, που διψούν για μεγάλα αποτελέσματα, πέτυχε κάτι το οποίο πριν από τέσσερεις αγωνιστικές φάνταζε σχεδόν αδιανόητο.

Να μπει βαθιά στην καρδιά, ακόμη και του πιο δύσπιστου γηπεδικά, ή κομπιουτερά οπαδού του συλλόγου. Έστησε την ομάδα με μαεστρία και από το δέκατο λεπτό και μετά, όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση, μια επερχόμενη μεγάλη νίκη του ΑΡΗ.

Όλοι θεωρούσαν ότι ο διαιτητής, όσο αρνητικός και αν ήταν, ο ΑΡΗΣ θα έφευγε νικητής.

Όπως και έγινε.

Η τακτική να δίνει γήπεδο στην αεκ και να κτυπά με κλεψίματα, απέφερε το επιθυμητό, αλλά όχι μέγιστο με βάση τις τελικές, αποτέλεσμα.

Η αεκ γλίτωσε τον διασυρμό επειδή ο ΑΡΗΣ έπρεπε να κερδίσει ατυχία και διαιτητή.

Σε διαφορετική περίπτωση, για έναν απλό τηλεθεατή, το παιχνίδι θα έπρεπε να είχε ως αντικειμενικό αποτέλεσμα ένα πλουσιότατο 5-0.
Το παιχνίδι τακτικής και όχι της κατοχής λοιπόν, που επέλεξε να παίξει στον συγκεκριμένο αγώνα ο Παντελίδης, αναδεικνύει δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι το διάβασμα του αντιπάλου δείχνει τον τρόπο παιχνιδιού της δικής σου ομάδας και δεύτερον, πως όταν η ομάδα μπορεί να παίξει και κατοχή οι επιλογές απλοποιούνται, δηλαδή παίρνεις αυτό που θέλεις με τον τρόπο που εσύ θέλεις. Αυτό πέτυχε ο Παντελίδης.

Προσάρμοσε τον ΑΡΗ επάνω στην αεκ και έπαιξε το παιχνίδι της σκοτώνοντάς την σε κάθε ευκαιρία που έβρισκε.

Βασικός μοχλός αυτού του τρόπου παιχνιδιού ήταν ο Μανώλης Σιώπης.

Από αυτόν ξεκινούσε η πίεση, τα κλεψίματα και το συνεχές άδειασμα του αντιπάλου στο χώρο του κέντρου, πριν προωθηθεί η μπάλα στον Ματίγια για τις επιθέσεις - φωτιά.
Ο ΑΡΗΣ που απόλαυσε η φίλαθλη Ελλάδα, είναι δημιούργημα του Παντελίδη.

Έδωσε νοοτροπία νικητή στην ομάδα και την αίσθηση στους οπαδούς του, ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Έδειξε ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και αυτόν τον τρόπο τον… έχει.
Δεν μπορώ να βρω ποδοσφαιριστή που η απόδοσή του να μην ήταν η ενδεδειγμένη.

Η ομάδα έμοιαζε στην κυριολεξία με καλοκουρδισμένη μηχανή, στην οποία, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αλλά, πολύ περισσότερο πως πρέπει να το κάνουν.
Όταν ο ΑΡΗΣ πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις, τότε μπορεί να κερδίζει και τους απίστευτα προκλητικούς διαιτητές, όπως ο συγκεκριμένος, που δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας τη εντεταλμένη αποστολή του…και ασφαλώς πρέπει να καταγγελθεί άμεσα.
Ο ΑΡΗΣ θα μάθει την Ελλάδα πως παίζεται το ποδόσφαιρο.

Μόνο που με τον συγκεκριμένο προπονητή θα μπορεί και να το εξαργυρώνει.
Ο κόσμος ήταν για άλλη μια φορά δίπλα στην ομάδα.

Στήριξε όσο μπορούσε, βλέποντας την ομάδα να ξεδιπλώνει με πολύ έξυπνο τρόπο το πάθος, τη δύναμη και την τέχνη της, αλλά πολύ περισσότερο, να παίρνει το ζητούμενο από ένα μεγάλο παιχνίδι.
Αυτός ο ΑΡΗΣ θα κλείσει πολλά στόματα και σε κάθε παιχνίδι θα εκθέτει τις ομάδες του κατεστημένου, θα πυροβολεί με την απόδοσή του το σαθρό σύστημα και θα κάνει περήφανους τους οπαδούς του, που δεν τον άφησαν στα δύσκολα, τον ακολούθησαν παντού πιστά και ήρθε η ώρα για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά τους.
ΠΡΟΣ AΘΗΝΑΙΟΥΣ: Δεν έχασε η αεκ από τον ΑΡΗ… Ο ΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ αεκ

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Μπάσα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας (61’ Μπογέ), Λιβάγια (75’ Αλμπάνης), Πόνσε. 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια εχουν ως εξης:
 Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:
Άρης-ΑΕΚ 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-0
ΟΦΗ-ΑΕΛ 3/2
Ατρόμητος-Πανιώνιος 3/2
Λεβαδειακός-Λαμία 3/2
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3/2
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3/2
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 4/2
Η βαθμολογία (σε 22 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 58
2. Ολυμπιακός 51
3. ΑΕΚ 43 -23αγ.
4. Ατρόμητος 40
5. Άρης 37 -23αγ.
6. Παναθηναϊκός 31
7. Παναιτωλικός 30
8. Ξάνθη 28 -23αγ.
9. Λαμία 27
10. Πανιώνιος 26
11. ΑΕΛ 22
12. Αστέρας Τρίπολης 22
13. ΠΑΣ Γιάννινα 21 -23αγ.
14. Λεβαδειακός 19
15. ΟΦΗ 17
16. Απόλλων Σμύρνης 9