Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 3 - 0  

Το αποτέλεσμα του αγώνα προσγείωσε όποιες φιλοδοξίες είχαν καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες για μια καλή εμφάνιση και ίσως ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς η ομάδα δεν εμφανίστηκε σχεδόν σε κανένα χρονικό διάστημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το 3-0 να φαντάζει και μικρό με βάση τις ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του Πειραιά.
Είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί ο Μανού Γκαρσία, ένα πολυεργαλείο στον χώρο του κέντρου να μην ξεκινά στην βασική ενδεκάδα με δεδομένο το γεγονός ότι χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του.
Εκτιμώ ότι εκείνος ο πανικός στην άμυνα από τη συνεχή πίεση του ολυμπιακού ψηλά θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ο συγκεκριμένος παίκτης βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο διότι είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, ξέρει να την κρατά και να την σπάει δεξιά και αριστερά σε αντεπιθέσεις.

Ο ΑΡΗΣ δε μπορούσε ασφαλώς με την εμφάνιση που πραγματοποίησε να κάνει παιχνίδι κατοχής, μπορούσε όμως να μην νιώθει τον αντίπαλο να τον ‘’σφυροκοπά’’ κατά κύματα και να μην φτάσει το τέλος του παιχνιδιού για να κάνει μια ευκαιρία.

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί η ομάδα βγήκε τόσο φοβισμένη στο γήπεδο απέναντι σε έναν καλό μεν αντίπαλο αλλά όχι και φόβητρο.
Ενόψει του τελικού κυπέλλου, που είναι το μοναδικό ζητούμενο, πρέπει να βρεθεί τάχιστα λύση στην αριστερή πλευρά.

Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση με τον ολυμπιακό ήταν μη αποδεκτή διότι οι παίκτες δεν έχουν κίνητρο κάνουν λάθος.

Ακόμη και κίνητρο να μην έχεις ο ΑΡΗΣ είναι ΑΡΗΣ και όταν χάνει πρέπει να χάνει παίζοντας ποδόσφαιρο και όχι με κατεβασμένα τα χέρια.

Πιστεύω ότι θα δει τα λάθη και θα τα διορθώσει ο προπονητής διότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα δικαιολογούμε συνεχώς επικαλούμενοι την έλλειψη κινήτρου.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι (86′ Κίνι), Εσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71′ Ζέλσον Μαρτίνς), Φορτούνης(71′ Μασούρας), Ελ Καμπί (82′ Ελ Αραμπί) και Γιόβετιτς (82′ Καρβάλιο). 

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο (46′ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης) και Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ).

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Τα αποτελεσματα: 

ΠΑΟΚ- Λαμία 3-1

Ολυμπιακός- Άρης 3-0

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 2-1

Η βαθμολογία: 

  1. ΠΑΟΚ 66
  2. ΑΕΚ 65
  3. Παναθηναϊκός 62
  4. Ολυμπιακός 60
  5.  Άρης 48
  6. Λαμία 34

 

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ


 

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ


 ΑΡΗΣ - ΛΑΜΙΑ 3 - 1 

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη νίκη του ΑΡΗ επί της Λαμίας έναν υγιεινό περίπατο.

Το 4-4-2 με δύο επιθετικούς που δοκίμασε ο Μάντζιος δεν βγήκε στην αρχή καθώς η ομάδα ναι μεν είχε την κατοχή αλλά αυτή ήταν χωρίς ουσία και δίχως κανένα σχεδόν κίνδυνο για τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν.

Είδαμε τον Μορόν σε θέση κεντρικού μέσου να τροφοδοτεί τον Μανού και να γίνεται το 2-0.

Κανονικά θα έπρεπε να γίνει το αντίθετο, ωστόσο η επιστροφή στο φυσιολογικό 4-2-3-1 έδωσε τη λύση με τη βοήθεια βεβαίως και της Λαμίας, που ανέβηκε για να πιέσει λίγο πιο ψηλά.

Όταν λοιπόν ο βασικός σέντερ φορ δε μπορεί ν΄ ανταπεξέλθει με ευκολία μπροστά, τότε επιβάλλεται να το κάνουν κάποιοι άλλοι και ο ΑΡΗΣ διαθέτει την ποιότητα των παικτών για να το κάνουν παρά το γεγονός ότι ο Σουλειμάνωφ, πριν το γκόλ, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες.

Στην ουσία δηλαδή, αντί για τα κανονικά δύο φορ κάποιοι άλλοι παίκτες που παίζουν πιο πίσω μετατράπηκαν σε φορ καθαρίζοντας τη μπουγάδα.

Σε ένα ονειρικό τετράλεπτο ο ΑΡΗΣ σκόρπισε τη φιλότιμη Λαμία, που κάθε άλλο παρά τουρισμό ήρθε να κάνει στη Θεσσαλονίκη.

Και τα τρία τέρματα ήταν υπέροχα.
Το 2Χ2 στα playoff μπορεί εύκολα να αυξηθεί στον Πειραιά, μετά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ολυμπιακός, ο οποίος κάθε άλλο παρά φόβητρο είναι.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (78’ Ρόουζ), Εμβοντό (63’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (63’ Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Σαβέριο), Μορόν. 

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (66’ Τόσιτς), Στάνκο (66’ Σαντάνα), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (66’ Τόσιο), Μάλτσι (84’ Κοντονίκος), Σλίβκα (66’ Τζανδάρης).

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-3

Άρης- Λαμία 3-1 

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 1-0 

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Super League

1. ΑΕΚ 65
2.ΠΑΟΚ 63
3.Παναθηναϊκός 59
4.Ολυμπιακός 57
5. Άρης 45
6. Λαμία 34