Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ.....ΕΛΑΧΙΣΤΟ


 ΑΡΗΣ - ΒΟΛΟΣ 4 - 2 

Όταν ένα γκολ έρχεται από τα αποδυτήρια, λύνει τα πόδια των παικτών.

Αυτό έγινε χθες και ο ΑΡΗΣ χωρίς άγχος μπόρεσε να δημιουργήσει, να σκοράρει και να κλειδώσει και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το 4-2 σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, αλλά δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με ομάδες που δεν κλείνονται στην άμυνα.

Ο Βόλος προς τιμή του δεν το έκανε και όπως ήταν φυσιολογικό πλήρωσε.

Θα σταθώ άλλη μια φορά στο κέντρο της ομάδας με έναν Νταρίντα κόσμημα και ένα Ρουπ ο οποίος όσο περισσότερο παίζει τόσο περισσότερο προσφέρει.

Η συντριπτική πλειοψηφία πλην των δύο προαναφερθέντων και του εκπληκτικού, για άλλη μια φορά Πάλμα οι υπόλοιποι παίκτες ήταν πολύ κάτω του μετρίου και κάποιοι όπως ο Νταμπό ήταν κακοί.

Πολύ μεγάλο λάθος τα πλάγια μπακ να μην ανεβαίνουν και περιμένουν τους ανύπαρκτους επιθετικούς του Βόλου ενώ ο Ματέο Γκαρσία ήταν παρών απών.
Η χρονιά τελειώνει για τον ΑΡΗ με το ελάχιστο που θα μπορούσε να πάρει και απομένουν άλλα δυο παιχνίδια στα οποία πρέπει και οφείλει να κάνει το καθήκον του.

Η ομάδα πρέπει να μπει σε πλήρη προγραμματισμό και να είναι πανέτοιμη για το πρώτο ευρωπαϊκό αν δεν θέλει να ανεβεί τον ίδιο Γολγοθά και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού (81′ Ενκουλού), Ετέμπο, Νταρίντα (82′ Σγουρός), Νταμπό (56′ Ρουπ), Γκαρσία, Γκρέι (81′ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (57′ Ιτούρμπε)

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ (21′ Αυγερινός), Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Σι (73′ Πιρές) Άλχο, Γκάγκι, Τσοκάνης, Λούνα (82′ Μεθκίδα), Μεταξάς (46′ Κάτσε), Ντέλετιτς. 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1
Αρης – Βόλος 4-2

Remaining Time 0:00
 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 77
2. A.E.K. 77
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67
4. Π.Α.Ο.Κ. 64
5. ΑΡΗΣ 50
6. ΒΟΛΟΣ 40

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΜΒΑΚΙ


ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 - 2

Αν ήμουν στη θέση του Προέδρου της ομάδας, σίγουρα θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά πολλά και διάφορα πράγματα. 

Η ποινή για διακωμώδηση του αθλήματος, σε ένα πρωτάθλημα κωμωδία, σίγουρα θα με απέτρεπε να πάρω την ομάδα και να φύγω. 

Δεν θα άφηνα, ωστόσο, τίποτε που να μην έκανα για τη δικαίωση μιας πεντακάθαρης περίπτωσης πέναλτι. 

Ασφαλώς και δεν είναι το μοναδικό πέναλτι που δεν δίνεται στον ΑΡΗ, αυτό, όμως, παρά τα κλειστά μάτια του Αζέρου διαιτητή, κλειστά ήταν και τα μάτια του VAR, το οποίο ήταν υποχρεωμένο να τον φωνάξει για να δει τη φάση. 

Άρα το λάθος ήταν διπλό και οργανωμένο. 

Κατά τα άλλα αν το ματς γινόταν 2-0 τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά για τη συνέχεια.

Οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής είδε στο χθεσινό παιχνίδι έναν ΑΡΗ ‘’μουδιασμένο’’, στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού και μετά μια ομάδα που να χάνει κλασικές ευκαιρίες και να μην της δίνεται πεντακάθαρο πέναλτι. 

Στο 2ο ημίχρονο ο διαιτητής θέλησε να κρατήσει τα προσχήματα, υπήρξαν φάσεις που μπορούσε να δώσει ότι αυτός έκρινε αλλά πάντα έβρισκε τον τρόπο αδικημένος να είναι ο ΑΡΗΣ.

Πολύ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Καμαρά έκανε λάθη και ήταν εριστικός σε κάποιες περιπτώσεις, αν δούμε συνολικά το παιχνίδι, όμως θα διαπιστώσουμε ότι έφαγε τις περισσότερες κλωτσιές από όλους τους παίκτες και ίσως να ήταν δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του ως ένα βαθμό.

Δεν επιτρέπεται όμως να αφήνει την ομάδα με 10 παίκτες σε ένα παιχνίδι που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σκοράρει η ομάδα. 

Εξαιρετικοί για άλλη μια φορά Νταρίντα και Κουέστα,

Η ομάδα δεν έχασε απολύτως τίποτε, παρά την ήττα καθώς έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια με οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης: 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε (79’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (87’ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Τάισον (67’ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τόμας (79’ Ολιβέιρα).

 Άρης (Τερζής): Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84’ Ρουπ), Πάλμα (67’ Ιτούρμπε), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Καμαρά. 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ

Remaining Time 0:00
 

Ολυμπιακός-Βόλος 5-0
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
ΠΑΟΚ-Άρης 3-2  

Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι-οφ της Super League μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

1. Παναθηναϊκός337645-13
2. ΑΕΚ337663-16
3. Ολυμπιακός336668-24
4. ΠΑΟΚ336354-30
5. Άρης334749-36
6. Βόλος334033-56