Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ...


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 0

Τα μεγάλα βήματα γίνονται, η μπορούν γίνουν με μικρές ‘’δρασκελιές’’.

Αυτό έκανε ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι με τον παο.

Με την προϊστορία συντριπτικά εναντίον του, έκανε ορθολογιστικό παιχνίδι, έβαλε σε τάξη τις δυνάμεις του για να μην τις σπαταλά αδίκως και στην ουσία, πήρε πολύ πιο εύκολα ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο στην ουσία τον αδικεί, διότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν νικηφόρο.
Ο ΑΡΗΣ φάνηκε περίτρανα ότι αν είχε στο ρόστερ του δύο με τρεις παίκτες στις θέσεις τις οποίες πονάει, θα μπορούσε να κάνει πάρτι στην άμυνα του παο.
Οι θέσεις αυτές, όλοι τις γνωρίζουν, θεωρούνται από το περασμένο καλοκαίρι νευραλγικές μεν, αλλά παραμένουν απλήρωτες.
Το 0-0 με τον παο στην Αθήνα, το οποίο αφήνει πίκρα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, κάτω από άλλες συνθήκες, θα το θεωρούσα μεγάλη επιτυχία.

Δεν είναι όμως…
Ωστόσο, αυτό που κρατώ εγώ, είναι ότι ο ΑΡΗΣ έδειξε περίτρανα ότι πρέπει να κινηθεί τάχιστα προς την κατεύθυνση δύο ποδοσφαιριστών κλάσεως, τον φετφατζίδη και τον Σάσα.

Πρέπει μάλιστα να τους αλυσοδέσει αν μπορεί, διότι οι σειρήνες σε λίγο –αν δεν είναι ήδη- θα είναι πολύ δυνατές έως εκκωφαντικές.
Το θέμα είναι τι θέλει η διοίκηση αλλά και τι μπορεί να κάνει, για να κρατήσει τους δύο αυτούς παίκτες, οι μετοχές των οποίων, ανεβαίνουν συνεχώς στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Αν μπορεί να τους κρατήσει, τότε αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στις τάξεις των οπαδών του, διότι το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο και το ανέφερε πριν λίγες μέρες ο Αγγελος Χαριστέας.

Δηλαδή πρωτάθλημα.
Αν δε μπορεί να τους κρατήσει, επειδή μιλάμε πάντα για τον ΑΡΗ , δηλαδή μια από τις 5 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, τότε αυτομάτως γίνεται έκπτωση στόχων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο φίλαθλος του ΑΡΗ που έχει να δει τίτλο 50 χρόνια δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από κύπελλο φέτος ή του χρόνου και πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον.

Αυτός άλλωστε πρέπει να είναι διαχρονικός στόχος και επιδίωξη του ΑΡΗ.

Το μπαλάκι λοιπόν στη διοίκηση για το τι θέλει και τι μπορεί.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Δώνης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (66′ Ζαχίντ), Αποστολάκης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα (83′ Κουρμπέλης), Κουρμπέλης, Νούνες, Πούγγουρας

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης, Λάρσον (71′ Τόνσο), Ιντέγιε, Μπρούνο Γκάμα (58′ Μαντσίνι), Ματίγια, Φετφατζίδης (92′ Ντιγκινί), Βέλεθ, Κορχούτ, Σάσα, Ρόουζ 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη  5-0
Λαμία – ΑΕΚ  0-0
ΑΕΛ – Πανιώνιος  2-0
Παναιτωλικός – ΟΦΗ  2-0
Βόλος – Ολυμπιακός  0-0
Παναθηναϊκός – Άρης  0-0
ΑΥΡΙΟ
 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 5-1

Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 40
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 38
3. ΑΕΚ 28
4. ΟΦΗ 23
5. ΑΕΛ 22
6. Άρης 22
7. Παναθηναϊκός 22
8. Ξάνθη 20
9. Ατρόμηλτος 19
10. Λαμία 19
11. Βόλος 18
12. Αστέρας Τρίπολης 15
13. Παναιτωλικός 8
14. Πανιώνιος 6