Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΑΝ-ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΒΛΑΧΟΠΟΥΜΠΟΥΡΙΕΣ


ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0 - 0 

Χωρίς κίνητρο, αλλά και χωρίς άγχος, ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με τον παο, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι και επίδοξοι στραγγαλιστές, έπαιζαν με 10 για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 Η ανεπάρκεια του ΑΡΗ στα τελειώματα ήταν εμφανής και χρειάστηκε ένα στημένο με τον Γκάμα για να κάνει πραγματική ευκαιρία.

Ολες οι υπόλοιπες, ήταν απλώς προπόνηση για τον Διούδη.

Ευτυχώς έμεινε άλλη μια στροφή για να τελειώσει το μαρτύριο των πλέι οφ, διότι περί μαρτυρίου πρόκειται και σίγουρα όχι μόνο για τον ΑΡΗ. 

Το μόνο που πρέπει να κρατήσει η ομάδα από το παιχνίδι με τον παο είναι η επόμενη μέρα. 

Δηλαδή τίποτε.

Πάει πέρασε και αυτό και το μόνο που πρέπει να απασχολεί τη διοίκηση την ομάδα και τον κόσμο, είναι το τέλος, αν γίνεται, να αφήσει μια γλυκιά γεύση.

 Όλα τα αρνητικά θα ξεχαστούν και θα μείνει η τελική κατάταξη, η οποία, πρέπει ν’ αποτελέσει παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά με ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα.

Προέχουν ο προγραμματισμός, το πλήρες ξεσκαρτάρισμα και η στοχοπροσήλωση σε παίκτες που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν όλα τα θέλω στις θέσεις που φωνάζει ότι πονάει η ομάδα. 

ΥΓ: Το άσχημο, είναι πως όταν δεν καθαρίζεις τέτοια παιχνίδια, δίνεις το δικαίωμα σε κάτι βλάχους Πούμπουρες να κάνουν τις βλαχομαγκιές τους.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης: 

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα , Σάκιτς (84′ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Μπερτόγλιο (64′ Γκάμα), Μαντσίνι (79′ Μπρούνο), Γκαρσία, Μάνος

Παναθηναϊκός: ( Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (53′ Σάντσες), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (75′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνες, Καρλίτος (63′ Μαουρίτσιο), Χατζηγιοβάνης (63′ Ιωαννίδης), Μακέντα (75′ Καραγιάννης)

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 1-0

Άρης- Παναθηναϊκός 0-0

Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΚ 1-1

Η βαθμολογία:

  1. Ολυμπιακός 87
  2. ΠΑΟΚ 64
  3. Άρης 60
  4. ΑΕΚ 59
  5. Παναθηναϊκός 53
  6. Αστέρας Τρίπολης 48

 

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ


 ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 2 - 0

Όταν μια ομάδα δεν εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο, δεν δικαιούται να έχει και απαιτήσεις για το αποτέλεσμα.

Ο ΑΡΗΣ πολύ κάτω του αναμενομένου, ήταν σχεδόν ανύπαρκτος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλο.

Το ζητούμενο, δεν ήταν τόσο πολύ η εμφάνιση, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό είναι σκασμένη, ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η έλλειψη, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, πάθους σε ένα παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε πόση σημασία έχει.

Η μειωμένη λοιπόν, αγωνιστικότητα, σε συνδυασμό με το αρνητικό αποτέλεσμα και ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για τον κόσμο της ομάδας.

Κάθε φορά αναμένει να τελειώσει το θέμα Ευρώπη και κάθε φορά γίνεται πιο δύσκολο.

Το χειρότερο είναι να κρέμεται μια ομάδα, του βεληνεκούς του ΑΡΗ, από άλλες ομάδες και να βγάζει κομπιουτεράκια, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ενώ, θα μπορούσε σε τουλάχιστον δέκα άλλες περιπτώσεις να τελειώσει το θέμα εξόδου στην ευρώπη.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, δεν ήταν γνωστό ακόμη το αποτέλεσμα της αεκ με τον παο.

Ότι και να συμβαίνει όμως, σίγουρα ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να κρέμεται από τα αποτελέσματα άλλων, ειδικά όταν κρατά την τύχη στα χέρια του, σχεδόν από την αρχή της χρονιάς.

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με ειδικό βάρος, στάθηκε πολύ κάτω των δυνατοτήτων του αλλά και των περιστάσεων, πυροδοτώντας νέες συζητήσεις, οι οποίες, δύο στροφές πριν το τέλος μόνο κακό μπορούν να κάνουν.
Με ηρεμία πρέπει να δει το επόμενο παιχνίδι, είτε αναδειχθεί κομβικό είτε απλώς παιχνίδι ρουτίνας (εξαρτάται από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού όπως προανέφερα αεκ-παο).
Οσο για τους οπαδούς… ότι και αν πουν, ότι και αν ζητήσουν, θα έχουν δίκαιο, αλλά αυτό που πρέπει και οι ίδιοι να καταλάβουν είναι ότι όλα και όλοι κρίνονται στο τέλος, εκεί δηλαδή που γίνεται το ταμείο της χρονιάς.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62′ Λύρατζης), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Μπάμπα (86′ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ (78′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς Α., Ουάρντα (62′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62′ Κρμέντσικ)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74′ Μπρούνο), Ρόουζ, Σούντγκρεν (73′ Μπερτόλιο), Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (83′ Μήτρογλου), Γκάμα, Γκαρσία (56′ Μανσίνι), Σίλβα (56′ Μάνος) 

Τα αποτελσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 2 - 0 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ 19:30

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Ολυμπιακός338377-18
2. ΠΑΟΚ346459-32
3. Άρης345941-26
4. ΑΕΚ335551-44
5, Παναθηναϊκός335240-29
6. Αστέρας Τρίπολης334634-37