Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΙΣΩ


 ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0 -0 

Δεν χρειάζεται μια μαγική συνταγή για να κερδίσει μια ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ μια άλλη η οποία αποδεδειγμένα θα παλέψει με νύχια και με δόντια για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

Όταν όμως, η διάθεση των παικτών, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις, αλλά και μια σειρά λαθών στη διαχείριση του αγώνα οδηγούν σε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο Βικελίδης, τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για κλίκες, επιλογή παιχνιδιών και διάφορα τέτοια, που κατά καιρούς ακούγονται ακόμη και για τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ωστόσο, είναι πασιφανές πως όταν στις πρώτες αγωνιστικές η φυσική φιλοδοξία για το κάτι παραπάνω μετατρέπεται σε εφιάλτη με άγνωστη κατάληξη, τότε η ανησυχία όχι απλώς υπάρχει αλλά μεγαλώνει.

Τα πράγματα λοιπόν όσο και αν πονούν, είναι πολύ απλά και μάλιστα στην περίπτωση αυτή ίσως οι αριθμοί ν’ αποτυπώνουν ακριβώς την αλήθεια.
Ισοπαλία με οφη εντός, ήττα με νεοφώτιστο ιωνικό εκτός, νίκη με παο εντός, νίκη με ατρομητο εκτός και έρχεται η ώρα για να πει κάποιος ότι το κάκιστο ξεκίνημα μετατρέπεται σιγά σιγά σε κακό με θετικό πρόσημο την επόμενη βατή τετράδα αγώνων.

Η κατραπακιά με τον απόλλων ήταν πολύ μεγάλη.

Έσβησε όση αισιοδοξία πήγες να δημιουργηθεί και πάλι.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ήρθε για δεύτερη φορά αυτή η κατραπακιά να σβήσει τις ελπίδες για διάκριση αφού οι στόχοι απομακρύνονται με μαθηματική ακρίβεια.

Η ομάδα δεν βλέπεται.

Δυστυχώς δε μπορεί ν’ ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο, δηλαδή σε μια νίκη στην έδρα της, με μια ομάδα που ίσως να μην χρειάζεται ούτε προπονητής για να την καθοδηγήσει.
Ο κόσμος κάνει πολύ υπομονή.

Οι εμφανίσεις, όμως είναι απαράδεκτες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι πρέπει να γίνει τώρα.

Για να απαντηθεί όπως, αυτό το ερώτημα πρέπει να υπάρξει διαπίστωση ότι δεν υπάρχει ομάδα, ή υπάρχει ομάδα αλλά από την έναρξη του πρωταθλήματος και παρά την προετοιμασία, δεν παίζει ποδόσφαιρο.
Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό και τι πρέπει ν’ αλλάξει χθες το αφήνω σ’ εσάς.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Δεληζήση, Μπράμπετς, Σάσα, Τζέγκο (68' Λούμορ), Εντιαγέ, Γκαρσία, Χαΐροβιτς (55' Αλί, 68' Μάνος), Καμαρά.

Απόλλων Σμύρνης (Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Άλβες, Ντομίνγκες, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο, Λα Πάρα (82' Παπαγεωργίου), Παμλίδης (74' Μαρτίνες), Ντάουντα (82' Ιωαννίδης). 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Άρης – Απόλλων Σμύρνης 0-0

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

16:00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
16:00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3
18:15 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
20:30 Ιωνικός – Λαμία
20:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Βαθμολογία
1. Βόλος 12
2. Ολυμπιακός 10
3. Αεκ 10
4. Παοκ 9
5. Πας Γιαννινα 9
6. Παναθηναϊκός 6
7. Παναιτωλικός 5
8. Ιωνικός 5
9. ΟΦΗ 4
10. Άρης 2*
11. Αστέρας Τρίπολης 2
12. Ατρομητος 2
13. Απολλων Σμυρνης 2
14. Λαμία 1