Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Οταν η τύχη γυρίζει την πλάτη και η διαιτησία, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από καθαρά ποδοσφαιρική χώρα, είναι κατώτερη των περιστάσεων, τότε είναι αναμενόμενο ένα αποτέλεσμα που θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 2-0 να τελειώνει ισόπαλο.
Η αναμέτρηση του ΑΡΗ με την ΑΕ Λεμεσού άφησε όμως, μια γλυκόπικρη γεύση.

Πρώτον διότι ως ομάδα, ο ΑΡΗΣ έδειξε να ‘’έχει’’ το παιχνίδι και καθαρά για λόγους ατυχίας, διαιτησίας και ‘’κατενάτσιο’’ της κυπριακής ομάδας, δεν κατάφερε να καθαρίσει την πρόκριση από το ‘’Βικελίδης’’.

Δεύτερον διότι στον επαναληπτικό, την ερχόμενη Πέμπτη στην Κύπρο, η ομάδα της Λεμεσού θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να χτίζει τούβλα γύρω από τον τερματοφύλακα.
Όλα λοιπόν συναινούν ότι ο ΑΡΗΣ, που φάνηκε περίτρανα ότι είναι καλύτερη ομάδα μπορεί.

Αρκεί ο Παντελίδης, που διάβασε πλέον το πρώτο παιχνίδι, να εξαργυρώσει στη Λάρνακα την υπεροχή του ΑΡΗ ξεκλειδώνοντας την άμυνα τη κυπριακής ομάδας.

Ο ΑΡΗΣ σε γενικές γραμμές ήταν καλός και δεν επηρεάστηκε στο βαθμό που κάποιοι θα ανέμεναν από την κόπωση της προετοιμασίας και τη ζέστη του Ιουλίου.

Αλλωστε, το γεγονός ότι έπαιζε και με μια πολύ σφιχτή ομάδα, σίγουρα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας, για να ξεδιπλώσει μια ομάδα στο χορτάρι όλες τις αρετές της.

Το βέβαιο είναι ότι ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος και θα περάσει από τη Λάρνακα.

Πολύ σημαντική συμβολή σ’ αυτό αναμένεται να έχουν και οι απίστευτοι οπαδοί του στη μεγαλόνησο, οι οποίοι θα μετατρέψουν το ΑΕΚ Αρένα σε ‘’Βικελίδης’’.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα (74’ Σάσα Λούκας), Τόνσο (84’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (65’ Λάρσον), Ιντέγε.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ: Βοζίνια, Τεσέιρα Α., Τζούνιορ (79’ Κοέλιο), Γκοντάλ, Γουίλερ (88’ Αβραάμ), Τεσέιρα, Γκαστανάγκα, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (62’ Γκαζαριάν)(, Αγκάνοβιτς, Χουράδο.