Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΘΙΑΡΗΣ


ΞΑΝΘΗ -ΑΡΗΣ 0 - 1

Το πάθος των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ, τουλάχιστον αυτό που έβγαλαν στον αγώνα με την Ξάνθη, μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την έξοδο στην Ευρώπη.

Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά και η σταδιακή απομάκρυνση από τους στόχους που ακολούθησε, άφησε πίσω μια πικρή γεύση και μια σειρά από αρνητικά ζητήματα τα οποία λύγισαν την ομάδα.

Έδειξε όμως, ότι διαθέτει το μέταλλο να αγωνιστεί, να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει.

Όλα όμως, σκαλί σκαλί και βήμα βήμα.
Αυτό ήταν και το κέρδος, κυρίως για τους οπαδούς της ομάδας που χειροκρότησαν την προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που έβγαλε πάθος, πίεση, τρεξίματα, τελικές, έφερε το ζητούμενο και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.
Σε υπερθετικό βαθμό, εκτός από το ουσιαστικό κέρδος, που είναι οι τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί, η μεγάλη εικόνα δεν είναι άλλη από την αγωνιστική ‘’επιστροφή’’ παικτών, οι οποίοι τα τελευταία παιχνίδια περπατούσαν, ήταν θεατές, ή και αδιαφορούσαν.
Όλα αυτά στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος.

Εκεί που δείχνεις αν είσαι για τα ψηλά , απλώς συμμετέχεις στο πρωτάθλημα, ή θα δώσεις μάχη για επιβίωση.
Η Ξάνθη είναι αναμφισβήτητα πολύ ανώτερη ομάδα από τον Λεβαδειακό, στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι από τους βασικούς ανταγωνιστές του ΑΡΗ, στο δρόμο για την εξασφάλιση του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η νίκη ήταν βάλσαμο με τους πιστούς οπαδούς του ΑΡΗ, φεύγοντας χαμογελαστοί από το γήπεδο, να ξεχνούν πολύ γρήγορα το στραπάτσο από την τραγική εμφάνιση στη Λειβαδιά.

Συζητούσαν για το επόμενο παιχνίδι και το νέο τρίποντο.

Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του Διαμαντόπουλου “Μην κρυβόμαστε, κάναμε κακές εμφανίσεις, έχουμε μεγάλο μερίδιο.

Είχαμε πει ότι αυτό το ματς θα το κερδίσουμε πάση θυσία.

Βγάλαμε ψυχή και αντίδραση.

Θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή για να έχει αντίκρισμα η σημερινή, αλλιώς θα είναι πισωγύρισμα και θα έχουμε γκρίνια”.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν και πώς, εναπόκειται στον προπονητή, να μην κάνει αλχημείες, να καθοδηγεί σωστά και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους…
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στο λαό του ΑΡΗ που απέδειξε ότι ξέρει να αγαπά να στηρίζει παντού και να προστατεύει την ομάδα.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Κασάδο, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Καμαρά (76’ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Μπαριέντος, Καντά (56’ Γκέντριτσεκ), Σαρπόνγκ (63’ Μπρίτο), Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κορχούτ (84’ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Λάρσον (69’ Μαρτίνες), Διαμαντόπουλος (79’ Βαλεριάνος). 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 
 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Λαμία-Απόλλων Σμύρνης 2-1
ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-0
ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1
Ξάνθη-Αρης 0-1
Η βαθμολογία μετά από 18 αγώνες:
1. ΠΑΟΚ 50
2. Ολυμπιακός 42
3. ΑΕΚ 36
4. Ατρόμητος 30
5. Παναθηναϊκός 27
6. Άρης 26
7. Ξάνθη 24
8. Παναιτωλικός 23
9. Πανιώνιος 22
10. Λαμία 20
. ΑΕΛ 20
12. Αστέρας Τρίπολης 18
13. ΠΑΣ Γιάννινα 17
14. ΟΦΗ 16
15. Λεβαδειακός 12
16. Απόλλων Σμύρνης 6

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΟΦ-ΑΡΗΣ


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1 - 0

Πολλές φορές τα λόγια δε μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα των οπαδών.

Εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΑΡΗ, είδαν μια ανύπαρκτη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ομάδα να διασύρεται, γιατί περί διασυρμού πρόκειται, όταν χάνει έστω και 1-0 από το Λεβαδειακό, μια ομάδα που το μόνο που έχει μείνει να θυμίζει τον ΑΡΗ, είναι το κίτρινο χρώμα και το σήμα της ομάδας.
Άλλο είναι να μην παίζεις καλά, άλλο να παίζεις απλώς για να παίζεις και άλλο να θέτεις τις βάσεις για διασυρμό.

Η αδιαφορία των παικτών σε συνδυασμό με την απίθανη προπονητική στρατηγική του τεχνικού, δείχνει ότι η ομάδα με μαθηματική ακρίβεια θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές.

Ποιες αλλαγές όμως;

Στο χθεσινό παιχνίδι, διαφάνηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει ο προπονητής.

Όπως βεβαίως με το ίδιο συναίσθημα, ότι δηλαδή κάτι ξεκινά λάθος από τον πάγκο και συνεχίζεται με λάθος στη διάρκεια του αγώνα έφυγαν οι φίλαθλοι από το γήπεδο και στον προηγούμενο αγώνα με τη Λαμία.

Ο ΑΡΗΣ, με τον τρόπο που αγωνίζεται, την αστάθεια στην απόδοσή του, το κάκιστο κοουτσάρισμα και η τραγική διαχείριση κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει την τάση να δίνει ελπίδα στα όνειρα των μικρών ομάδων.

Για να επιτύχεις όμως κάτι τέτοιο, πρέπει εσύ να γίνεις μικρότερη ομάδα και δυστυχώς ο ΑΡΗΣ αυτός ο ΑΡΗΣ που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο δεν χρειάζεται βοήθεια για να τα καταφέρει.

Ίσως υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας.

Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι ο ΑΡΗΣ διαφέρει από τον Λεβαδειακό.

Και όμως, φάνηκε περίτρανα ότι δε μπορεί να παίξει στα ίσια μια ομάδα την οποία έπρεπε να κερδίσει, βάζοντας για άλλη μια φορά, ίσως και για τελευταία, σε περιπέτειες το Ευρωπαϊκό όνειρο, ένα όνειρο που μετά την τραγική εμφάνιση, μάλλον συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να μείνει απατηλό.

Ο προπονητής θεωρώ ότι είναι ανάξιος σχολιασμού ειδικά μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη.

Εκτιμώ ότι ποτέ δεν κατάλαβα σε ποια ομάδα ήρθε και δυστυχώς αυτός που τον επέλεξε αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι έκανε τη χειρότερη επιλογή.

Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ότι και να θέλουν δε μπορούν. Η μπάλα λοιπόν, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, βρίσκεται στα πόδια των φιλάθλων οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να πνίξουν για άλλη μια φορά μέσα τους την πίκρα.

Είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν την ομάδα, όχι να για τα καταφέρει στο ευρωπαϊκό όνειρο το οποίο γίνεται εφιάλτης, αλλά για να μην κινδυνεύσει, όσο βαριά και αν ακούγεται.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Ντιόγκο, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι, Nανγκίς (63’ Σαβατογκό), Γιακουμάκης (69’Μητρόπουλος).

ΆΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Σιώπης, Κόρχουτ (46’ Λάρσον), Γκαρσία (82’ Μαρτίνες), Τόνσο (73’ Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί. 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 
Γιάννενα – Απόλλων Σμυρνης
Σάββατο 26/1
Παναιτωλικός – Ξάνθη 0-0
Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-2 
Kυριακή 27/1
Λεβαδεικός-Άρης 1-0 
Λαμία-Ατρόμητος 2-1 
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0 
Παναθηναϊκός-Λάρισα 
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 
Η βαθμολογία:
1.ΠΑΟΚ 47
2.Ολυμπιακός 36
3.ΑΕΚ 33
4.Ατρόμητος 29
5.Παναθηναϊκός 24
6.Ξάνθη 24
7.Παναιτωλικός 23
8.Άρης 23
9.ΑΕΛ 20
10.Πανιώνιος 19
11.Αστέρας Τρίπολης 18
12.Λαμία 17
13.ΠΑΣ Γιαννινα 17
14.ΟΦΗ 15
15.Λεβαδειακός 12
16.Απόλλων Σμύρνης 6