Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ΠΙΟ "ΦΙΛΟΞΕΝΗ" ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΟΠΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Νο2

Η ΠΙΟ ''ΦΙΛΟΞΕΝΗ'' ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στην σημερινή ιστορία θα σας μεταφέρω στην περίοδο 1996-97.
Ηταν η πρώτη φορά που βλέπαμε τον υποβιβασμό να πλησιάζει επικίνδυνα. Είχαμε φτάσει στα μισά του 2ου γύρου και ο κόσμος είχε αρχίσει να το πιστέυει ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Στο γήπεδο πλέον σε όλα τα παιχνίδια επικρατούσε πολεμική ατμόσφαιρα.Τότε δεν υπήρχαν τα πλέξι γκλας μπροστά απο τις θύρες και πίσω απο τους επόπτες επικρατούσε κόλαση. Το τι βρισίδι τι φτύσιμο και το τι κοτρονίδι έπεφτε δεν μπορούσαμε ούτε εμείς να το φανταστούμε.
Σε κάθε απόφαση του επόπτη ενάντια στην ομάδα μας γινότανε πραγματικός χαμός.Και ας ήτανε σωστή η απόφαση του επόπτη!!!Δεν θα ξεχάσω σε ένα παιχνίδι μετά το απανωτό κοτρονίδι ο επόπτης σταμάτησε να σηκώνει την σημαία του!!!Μας άφησε γύρω στα 5 κραυγαλέα όφσαιντ.Οι αντίπαλοι μας είχανε αφρίσει.Σε μία φάση θυμάμαι βγάλαμε την μπάλα καθαρά αράουτ εμείς και ο επόπτης έδωσε την μπάλα σε εμάς!!!Σε μια παρόμοια φάση ο επόπτης έκανε το λάθος να δώσει την μπάλα στους αντίπαλους.Φυσικό επόμενο να γίνει πάλι χαμός.Οι πέτρες έφευγαν πάλι βροχή και ο επόπτης γυρίζει απεγνωσμένος στην κερκίδα με τα δύο χέρια ψηλά και μας λέει ''έλεος ρε παιδιά τι άλλο να κάνω?΄΄. Και εμείς μετά λέμε αναμεταξύ μας ''ναι ρε παιδιά δίκιο έχει ο άνθρωπος!!!''.

Μιλάμε έπεσε το γέλιο της αρκούδας.Κάποια στιγμή γυρνάει ο επικεφαλής της αστυνομίας που ήταν εκεί και μας λέει ''ποιο σιγά ρε παιδιά μην σκοτώσουμε και κανέναν!!!'' Εκείνη την περίοδο στις τουαλέτες της Θ-2 δεν υπήρχε πλακάκι.Ολα είχανε ξηλωθεί.

Και πάμε στο περιβόητο μάτς με τον γαύρο.Είχανε πάρει 2500 εισητήρια.Πρώτη φορά θα έρχονταν τόσοι πολλοί για αυτό και τους έδωσαν όλη την Θ-1.Την μέρα του μάτς λίγο πρίν ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρχανε περίπου 30-40 άτομα μεμονωμένα μέσα στην Θ-1.Ο κύριος όγκος των οπαδών θα ερχόταν 20 λεπτά μετά από την έναρξη του παιχνιδιού.'Ολα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που έφτασαν οι γαύροι.Άρχισαν να μπαίνουν μαζικά (ούτε έλεγχο τους έκαναν γιατί ήρθανε πολλοί) ώσπου το παιχνίδι άρχισε και στις κερκίδες.Οι πέτρες άρχισαν να πέφτουν βροχή από την Θ-2 και την Θ-5..Η Θ-3 μετακόμισε και αυτή με την σειρά της στην Θ-5.Τα μάτια όλων πλέον είναι στις κερκίδες.Από την ώρα που μπήκαν οι γαύροι μέχρι και την λήξη του μάτς φύγανε περίπου γύρω στα 50 άτομα με ανοιγμένα κεφάλια. Επικρατούσε πανικός.Κάποια στιγμή μπήκανε ματατζηδες στην Θ-5 και άρχισαν να βαράνε για να ηρεμήσει η κατάσταση.

 Μάταια όμως.Η κατάσταση χειροτέρεψε και οι δικοί μας όρμηξαν στους ματατζήδες και τους πέταξαν έξω από την κερκίδα!!!Τους πήρανε τις ασπίδες τα γκλοπ τα κράνη και μετά τα κουνούσαν επιδεικτικά.Οι γαύροι χλώμιασαν.Σου λέει τι άλλο μας περιμένει ακόμα.Ωσπου κάποια στιγμή μέσα στην κερκίδα τους άρχισε να πέφτει ξυλο.Μπουνιές κλωτσιές κυριολεκτικά χαμός.Και κάπου εκεί έγινε το απίστευτο.Ξαφνικα βλέπουμε κάποιους να φεύγουν από την κερκίδα τους άνετοι και ωραίοι και να πηγαίνουν προς την Θ-5.Μάλιστα κάποιοι είχαν κασκόλ και πανό των γαύρων!!!Και όμως αυτοί που βγήκανε μέσα απο τους γαύρους ήταν δικοί μας!!!Απίστευτο πραγματικά δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι αυτό που το βλέπαμε.Αυτό ξαναέγινε άλλες 2-3 φορές!!!Βγαίνανε δικοί μας μέσα από την κερκίδα τους με κασκόλ των γαύρων!!!Κανένας δεν κατάλαβε ποτέ πόσα ήταν τελικά τα Αρειανάκια μέσα σε αυτούς.Οι γαύροι είχαν παγώσει.Αυτό ήταν.Δεν ξαναφώναξαν μέχρι να τελειώσει το μάτς.Μάλλον τους ένοιαζε πιο πολύ για το πότε θα φύγουν σώοι από το γήπεδο.Το παιχνίδι έληξε 0-0 άμα ενδιαφέρει κάποιον.

Συμπτωματικά μετά από 2 μήνες κατέβηκα στην Ρόδο για δουλειά.Είμαι έξω από ένα club και μιλάει ένας αθηναίος με τον πορτιέρη του μαγαζιού. Και οι 2 γαύροι φυσικά.Ωσπου κάποια στιγμή αναφέρονται στο αναμεταξύ μας παιχνίδι και λέει ο αθηναίος στον πορτιέρη ''ρε φίλε τέτοιο ξύλο δεν έχουμε φάει ούτε στην τούμπα!!!''.Εγώ χαμογέλασα και ξαναμπήκα πάλι μέσα στο club.O λαός του ΑΡΗ σήκωσε πλέον το ανάστημα του παντού.

Υ.Σ. Το ξαναγράφω πάλι. Επειδή θα το διαβάσουν και άτομα νεαρής ηλικίας το κείμενο δεν γράφτηκε για να αναπαράγει την βία.Εκείνα τα χρόνια ήταν πιο αθώα οπαδικά.Τώρα παίζει κάγκελο.Να το διαβάζετε απλά σαν οπαδική ιστορία και τίποτα παραπάνω.

 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα,
παρα πολυ ωραιο το αθρο και αν μου επιτρεπεις καποια συμπληρωματικα σχολια...
Το ματς με τον γαυρο (με το δοκαρι του Μαυρογενιδη και τα επεισοδια στη κερκιδα των γαυρων, ετσι το θυμουνται ολοι) ειναι το ματς στο οποιο εγινα Αρειανος!!!!
Δε θα ξεχασω ομως κατι ακομα... καθαρο γκολ ο γαυρος(ο παιχτης τους καλυπτοντας 2-3 μετρα απο δικους μας) και αμεσως αρχιζουν τα κοτρονιδια στον εποπτη!!!
ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΡΕ Μ***Ι!!!!
Τελικα τη σηκωσε και το ακυρωσε!!!

Γ@μω τη τρελα μου που ειναι το παλιο ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Unknown είπε...

Ωραίο κείμενο κ ωραίες εποχές εκείνη τη χτχρον δεν βαζαμε γκολ ούτε με αιτηση κ πέσαμε αν κ το παλέψαμε να ειμαι στη θύρα 3 κ να κλαίμε σαν μωρά παιδιά με τον ΟΦΗ αφου πέσαμε κ μαθηματικά έφυγα από την θυρα 2 ωρες μετά δεν μπορούσα να το πιστέψω στο ματς που αναφέρεσαι γαύρος φίλος πετσί μου λέει μόλις μπήκαμε Σαλονίκη άρχισε το κοτρονι μέσα κ εξω κ λέγαμε άντε να φύγουμε