Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Ο 22ος ΑΚΟΜΑ - Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ

ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Ο 22ος ΑΚΟΜΑ-Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ

Αύγουστος 1986.

 Ο πρωταθλητής Ελλάδος ΑΡΗΣ ετοιμάζετε ενόψει της νέας σεζόν ,ενισχυμένος με τον πολλά υποσχόμενο Σλοβένο Λευτέρη Σούμποτιτς και με σχεδόν αναλλοίωτο το ρόστερ του από την προηγούμενη σεζόν.

Ο κόουτς Ιωαννίδης ξέρει ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί παρά την νέα σεζόν να στοχεύσει και να κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους, πρωτάθλημα , κύπελλο αλλά και….. σούπερ καπ.

Ναι σωστά διαβάσατε σούπερ καπ.

 Το καλοκαίρι του 1986 η ΕΟΚ αποφασίζει την διοργάνωση για πρώτη φορά του θεσμού του σούπερ κυπέλλου.

Αντίπαλοι θα τεθούν σε διπλούς αγώνες ο πρωταθλητής ΑΡΗΣ και ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός.

Όπως και γίνεται.

 Στις 27 Αυγούστου του 1986 η ομάδα μας υποδέχεται στο μέχρι τελευταίας σπιθαμής κατάμεστο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την διεκδίκηση του τροπαίου.

 Το αποτέλεσμα: θρίαμβος του ΑΡΗ με σκόρ 117-85.

Οι πόντοι του ΑΡΗ προέρχονται από τους: Γκάλης 44, Γιαννάκης 9, Σούμποτις 28 ,Ρωμανίδης 16, Λυπηρίδης 4, Δοξάκης 8, Σταμάτης 6, Μπαϊρακτάρης 2.

 Η ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου του 1986 στο νεότευκτο εκείνη την εποχή Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποκτά τυπική διαδικασία .

Όμως τα παιδιά του Γιάννη Ιωαννίδη δεν παίρνουν καθόλου αψήφιστα και χαλαρά τον αγώνα.

 Νέος θρίαμβός ,νέα κατοστάρα και το τρόπαιο του σούπερ κυπέλλου υψώνεται στον ουρανό του Σ.Ε.Φ.

Κκαι έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

 Για την ιστορία ο 2ος αγώνας έληξε 88-104 .

Τους πόντους του ΑΡΗ πέτυχαν οι :Γκάλης 41, Γιαννάκης 15, Σούμποτις 13 ,Ρωμανίδης 12, Λυπηρίδης 6, Δοξάκης 7, Σταμάτης 10.

 Ο θεσμός του Σούπερ κυπέλλου, δηλαδή αγώνα μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου ,καθιερώθηκε από την ΕΟΚ, το 1986 και πραγματοποιήθηκε μόνο για μια χρονιά το ίδιο έτος ,προφανώς γιατί τα επόμενα 4 χρόνια ,δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί καθώς πρωταθλητής και κυπελλούχος ήταν ο ΑΡΗΣ.

Τα χρόνια πέρασαν και πάντα στο μυαλό πολλών φιλάθλων του ΑΡΗ υπήρχε η απορία γιατί δεν υπάρχει αναφορά στον συγκεκριμένο τίτλο.

Ο τίτλος είναι επίσημός αφού οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΟΚ ,απονεμήθηκε τρόπαιο και είναι ο 22ος τίτλος .

Υπενθυμίζω ότι αντίστοιχο τίτλο του σούπερ καπ, ο ΑΡΗΣ έχει κατακτήσει στο βόλεϊ και όλοι τον αναφέρουν ως επίσημο.

Νομίζω πλέον ότι ήρθε ο καιρός με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από εκείνο το καλοκαίρι του 1986 ,να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία.

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο οι άνθρωποι της Κ.Α.Ε, να κινητοποιηθούν ,να έρθουν σε επαφή με την ΕΟΚ η οποία θα πιστοποιήσει ότι είναι επίσημη διοργάνωση της το σούπερ καπ του 1986 και επιτέλους να υψωθεί στην οροφή του Παλέ πλάι στα υπόλοιπα 21 το λάβαρο του 22ου τίτλου του ΑΡΗ μας(τι πιο όμορφο να πραγματοποιηθεί αυτό τον Σεπτέμβρη σε κάποιο φιλικό με ταυτόχρονη βράβευση μελών εκείνης της ομάδας) .

 Το οφείλουμε σε αυτούς τους αθλητές που δώσανε τόσα πολλά στον σύλλογο μας στους παράγοντες εκείνης της εποχής που δημιούργησαν αυτήν την υπερομάδα και προπαντώς στη νέα γενιά των φιλάθλων του ΑΡΗ που πρέπει να μάθει την ιστορία του συλλόγου και να είναι υπερήφανη για τους 22 τίτλους του συλλόγου και ….όχι μόνο για τους 21.

Σχετικές αναφορές για τον τίτλο αυτό υπάρχουν στον τύπο της εποχής (αθλητικό-πολιτικό), ακόμα και στο you tube!!

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΛΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 22 ΓΙΑΤΙ 22 ΕΙΝΑΙ!!

 Ο Κατερινιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: