Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΓΚΕΛ ΑΡΗΣ


ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1 - 1
Πολλές φορές οι ομάδες δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που αναμένουν οι οπαδοί, ωστόσο τους αφήνει ικανοποιημένους η απόδοση των ποδοσφαιριστών, η προσπάθεια και το πάθος τους.

Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν τα συναισθήματα των οπαδών του ΑΡΗ αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο.
Η αντιαθλητική και παντελώς αδικαιολόγητη για επαγγελματία ποδοσφαιριστή κίνηση του Μπάσα, να αφήσει με δέκα παίκτες την ομάδα του, στοίχισε ένα εύκολο απόγευμα στον ΑΡΗ.

Το πώς θα χειριστεί η διοίκηση το συγκεκριμένο θέμα είναι καθαρά δικό της κομμάτι.

Έχουν όμως, λόγο και οι φίλαθλοι, οι οποίοι για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακοί και αναμένουν να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες ενδεχομένως να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην πορεία προς τον Ευρωπαϊκό στόχο.

Η ομάδα με τέτοιες κινήσεις αδικεί τον εαυτό της.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά την αποβολή του Μπάσα, από τα πρώτα λεπτά, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία ο ΑΡΗΣ να εξασφαλίσει κατά ένα μεγάλο βαθμό το ζητούμενο, που ασφαλώς ήταν η νίκη και μόνο αυτή.

Οι συμπαίκτες του Μπάσα προσπάθησαν να καλύψουν το κενό που άφησε ο συμπαικτης τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, αφού η ομάδα της Σμύρνης ‘’τσίμπησε’’ τον υπερπολύτιμο γι’ αυτή βαθμό.

Αυτό που πρέπει να πιστωθεί σε όλους και είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουν όσοι βρέθηκαν ψες στο Βικελίδης, είναι η μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ, το πάθος και τα τρεξίματά τους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Για άλλη μια φορά αρνητικοί πρωταγωνιστές κατάφεραν να γίνουν οι κύριοι με τα μαύρα.

Όπως ‘’κοκκίνησαν’’ αμέσως τον Μπάσα και ορθώς έπραξαν, διότι το χτύπημα στον αντίπαλό του ήταν πέρα για πέρα αντιαθλητικό και μη αμφισβητήσιμο, θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να δώνουν κόκκινη κάρτα και σε παίκτη του Πανιωνίου, θα μπορούσαν να καταλογίσουν ένα πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ και να μη μετρήσουν το τέρμα του Πανιωνίου.

Όταν όμως, η ίδια η ομάδα αδικεί τον εαυτό της και μετατρέπει ένα εύκολο απόγευμα σε εφιαλτικό, τότε ίσως τη λιγότερη ευθύνη να έχουν αυτοί.
Δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω το αγωνιστικό σθένος του Λάρσον που δείχνει απίστευτη μαχητικότητα και δίνει το 101% των δυνατοτήτων του σε κάθε αγώνα.
Ο κόσμος του ΑΡΗ δέχθηκε άλλο ένα πικρό ποτήρι καθώς θεωρούσε ότι το παιχνίδι ‘’το είχε’’ η ομάδα και θα μπορούσε να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας στην κούρσα της Ευρώπης.

Το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές όμως, μπορεί να τους ανταμείψει στο επόμενο παιχνίδι…

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68’ Φετφατζίδης), Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο Γκαρσια (Βέλεθ 64’), Ντιγκινί, Τόνσο (76’ Μαρτίνες), Λάρσον

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (14’ Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87’ Καμαρά), Σιντί (80’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουμιρσάϊ 
Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:
 Σάββατο 16/2
Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος 0-2
Κυριακή 17/2
Λάρισα- Ξάνθη 1-1
Λεβαδειακός- Παναιτωλικός 1-0
Άρης- Πανιώνιος 1-1
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 4-1
Δευτέρα (18/2) 
Απόλλων Σμύρνης- ΠΑΟΚ (19:00)
ΟΦΗ- Λαμία (19:30)
Η βαθμολογία
  1. ΠΑΟΚ 54*
  2. Ολυμπιακός 48
  3. ΑΕΚ 40
  4. Ατρόμητος 39
  5. Άρης 33
  6. Παναθηναϊκός 31
  7. Ξάνθη 27
  8. Παναιτωλικός 27
  9. Πανιώνιος 23
  10. Λάρισα 22
  11. Αστέρας Τρίπολης 21
  12. Λαμία 21*
  13. ΠΑΣ Γιάννινα 20
  14. ΟΦΗ 17 *
  15. Λεβαδειακός 16
  16. Απόλλων Σμύρνης 9
*έχουν παιχνίδι λιγότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: