Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ


ΑΡΗΣ - ΟΦΗ 3 - 1 

Η νίκη του ΑΡΗ επί του ΟΦΗ, της ομάδας της Κρήτης που όχι μόνο δεν τον σεβάστηκε, αλλά επέδειξε και θράσος, ήταν απολύτως δίκαιη και με σβηστές μηχανές για ένα ολόκληρο ημίχρονο. 

Το κέρδος της ομάδας του θεού του πολέμου ήταν πολλαπλό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι η αντίπαλη ομάδα δεν αποτελεί ούτε φόβητρο, αλλά ούτε και μέτρο σύγκρισης, για οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. 

Το κέρδος, λοιπόν, ήταν η αγωνιστικά διπρόσωπη εμφάνιση του ΑΡΗ, η οποία προβλημάτισε και πρέπει ν’ αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης, μεταξύ του προπονητή και των παικτών. 

Πρέπει, δηλαδή, ο ΑΡΗΣ να βγει κερδισμένος, διαπιστώνοντας τι είναι αυτό που έκανε τους παίκτες να εισέλθουν ασυνήθιστα νωθροί στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάθος, χωρίς συνδυασμούς, χωρίς διάθεση για πίεση ψηλά. 

Κάθε άλλο από αυτό που μας έδειξαν τις τελευταίες τέσσερεις πέντε αγωνιστικές. 

Αφού λοιπόν διαπιστωθεί ‘’τις πταιει’’, διότι η διαπίστωση μια πιθανής παθογένειας είναι πάντα ωφέλιμη τότε μπορεί να εξευρεθεί και η λύση για να μην επαναληφθεί παρόμοια εμφάνιση. 

Το δεύτερο κέρδος λοιπόν, από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι η ευκολία με την οποία ο ΑΡΗΣ μπορεί να ανατρέψει ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά πολύ περισσότερο η πίστη των οπαδών του, ότι μπορεί να το κάνει. 

Το τρίτο κέρδος από το παιχνίδι, είναι ότι το άγχος της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου απομακρύνεται, αφού ο χαρακτήρας που δείχνει η ομάδα, δίδει αυτόματα και την παράσταση νίκης που έχει το φίλαθλο κοινό γι’ αυτήν. 

 Ότι δηλαδή, βάση προγράμματος, είναι η εν δυνάμει ομάδα που μπορεί να τερματίσει στην τέταρτη θέση προσπερνώντας τον Ατρόμητο. 

Ο Σάββας Παντελίδης έχει τη μαγιά.

Οσο για τους οπαδούς… Άλλο ένα μεγάλο ‘’ Respect’’

 Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

 ΑΡΗΣ: Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (61’ Λάρσον), Ντιγκινί, Γιουνές (75’ Μαρτίνεζ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου (58’ Στρέζος), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κυριακίδης (68’ Παπάζογλου), Νάστος, Φερέιρα Σόουζα, Βαζ (81’ Αργυρόπουλος), Κουτσιανικούλης, Σασί. 
 Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2
Λαμία-Πανιώνιος 1-0
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 2-1
16:00 Αρης-ΟΦΗ 3 - 1
17:15 ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4 - 0
19:00 Ξάνθη-ΠΑΟΚ 31/3
19:30 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 31/3
19:00 Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 01/4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ 67
2. Ολυμπιακός 57
3. ΑΕΚ 50
4. Ατρόμητος 43
5. Άρης 43
6. Παναιτωλικός 33
7. Λαμία 33
8. Παναθηναϊκός 32
9. ΑΕΛ 30
10. Πανιώνιος 29
11. Ξάνθη 29
12. Αστέρας Τρίπολης 27
13. ΠΑΣ Γιάννινα 26
14. ΟΦΗ 22
15. Λεβαδειακός 20
16. Απόλλων Σμύρνης 10
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.
* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.
* Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: