Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΟΛ - ΑΡΗ


 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ 1 - 3 

Αυτοί που υπολόγιζαν ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε να συνέλθει εύκολα, μετά τα δύο πρώτα άτυχα αποτελέσματα, χθες επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι είχαν άδικο.

Όχι μόνο ξεπεράστηκε το σοκ των δύο άτυχων αγωνιστικών αλλά η νίκη με τον παο έδωσε την ώθηση που έπρεπε για να παίξει στην έδρα μιας ομάδας, η οποία με αλλαγή προπονητή, στην ουσία έπαιζε τελικό.
Παρά τα φάλτσα σφυρίγματα του διαιτητή ο οποίος στο τέλος δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, ο ΑΡΗΣ ήταν στημένος όπως πρέπει να στήνεται μια ομάδα που θέλει να εξασφαλίσει πρώτα μια επαγγελματική νίκη και μετά να κυνηγήσει θέαμα.

Κάπως έτσι λοιπόν, το θέαμα εξ ανάγκης δεν ήταν πλούσιο, εκεί που έπρεπε η ομάδα ήταν μπροστά και εκεί που χρειαζόταν γύριζε πίσω.

Ο Μάντζιος για τον οποίο ακούστηκαν χίλια μύρια, με τη νίκη αυτή νομίζω πήρε και αυτός τη δύναμη που χρειαζόταν για ν’ ανταπεξέλθει σε έναν γολγοθά που έχει να κάνει, όπως είδαμε και σήμερα, μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κουέστα που έπεισε και τους πιο δύσπιστους πως όταν είναι στη μέρα του κατεβάζει ρολά ήταν ο καλύτερος με διαφορά παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι έπρεπε να τελειώσει με πολύ περισσότερα γκολ για τον ΑΡΗ.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Γκάνεα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η εκρηκτικότητα του Καμαρά και τα ξεπετάγματα του Σούτγκρεν, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι λίρα εκατό, ξεχώρισαν.

Ευχάριστη επιστροφή του Ματέο, ο οποίος κάποια στιγμή πρέπει να κάνει αυτό που έκανε χθες, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο να πάρει την μπάλα και να τη στείλει στο πλεκτό.

Οι πλέον απαιτητικοί οπαδοί και αυστηροί κριτές, μπορεί να εστιάσουν στο γεγονός ότι ο αρχηγός του Ατρόμητου βρέθηκε πολλές φορές τετ α Τετ με τον Κουέστα και ευτυχώς δεν πλήρωσε η ομάδα.

Σ’ αυτούς θα έλεγα ότι σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι διαφορετικό να είσαι στο 0-1 και διαφορετικό στο 0-3, όταν τελειώσει το πρώτο 45λεπτο.

Στην δεύτερη περίπτωση, όπως δηλαδή θα έπρεπε να ήταν, οι ομάδες σχεδόν τα παρατούν και απλώς αυτές που προηγούνται κάνουν διαχείριση του παιχνιδιού.

Εγινε, όμως, ακριβώς το αντίθετο με την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου που για μια ομάδα πάντα αποτελεί ψυχρολουσία.

Αυτό ήταν και το δύσκολο κομμάτι του παζλ που έπρεπε να διαχειριστεί ο προπονητής και το έκανε με επιτυχία.
Αυτή η ομάδα θα στρώνει αγωνιστική με αγωνιστική, έδειξε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και έχει όλα τα εχέγγυα να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους μέχρι την επιστροφή των κλεμμένων βαθμών.

Υ.Γ. ''Οσο για τον ΔΕΛΗ τι να πεις κανείς.

Το φιλότιμο οι τοποθετήσεις και η αγωνιστικότηξτά του πρέπει ν' αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους του παίκτες της ομάδας.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Στρούγγης, Καστεγιάνο, Καρτάλης (61′ Νάτσος), Ντένις, Σάλομον, Μουνίθ (74′ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (46′ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μανσίνι (26′ Γκαρσία), Εντιαγέ (85′ Ματίγια), Γκάμα (63′ Χαΐροβιτς), Καμαρά (85′ Αλί) 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ 5-1
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2
ΠΑΟΚ ΑΕΚ 2-0
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΟΦΗ 1-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΙΩΑΝΙΚΟΣ 0-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ 1-3

H βαθμολογία σε 4 αγώνες

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10

 2. Π.Α.Ο.Κ. 9

3. ΒΟΛΟΣ 9

4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 8

5. A.E.K. 7

6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6

7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5

8. ΙΩΝΙΚΟΣ 5

9. Ο.Φ.Η. 4

10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 2

11. ΑΡΗΣ 1

12. ΛΑΜΙΑ 1

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1

14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 1


Δεν υπάρχουν σχόλια: