Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΡΩΝΟ - ΗΤΤΑ


 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2 - 0 

Οι έστω και λίγο γνώστες του ποδοσφαίρου και δη του ελληνικού, θα μπορούσαν να προβλέψουν άνετα το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα με τον παο στην Αθήνα.

Αυτό που αναφέρω, ασφαλώς και δεν έχει σχέση με στοιχηματικές αποδόσεις και άλλα τέτοια, απλώς τα δεδομένα, λόγω κρουσμάτων στον ΑΡΗ, ήταν τέτοια που είχαν διαμορφώσει εδώ και μέρες μια διαφαινόμενη ήττα η οποία επήλθε με συνοπτικές διαδικασίες και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι για πολλούς και διάφορους λόγους έπρεπε να μην διεξαχθεί.

Δυστυχώς όμως, κυρίως για τον ΑΡΗ διεξήχθη, με το αποτέλεσμα να μην αποτελεί έκπληξη αλλά αντιθέτως να ενισχύει πολύ σημαντικά και από ψυχολογικής απόψεως, τον βασικό αντίπαλο στον δρόμο προς την Ευρώπη.
Δεν είμαι ο αρμόδιος να πω τι έπρεπε να γίνει.

Απλώς, όταν βλέπεις μια διαφαινόμενη ήττα πρέπει να κάνεις το αδύνατο δυνατό να την αποτρέψεις χρησιμοποιώντας ότι όπλα έχεις στη φαρέτρα σου.
Η απόδοση της ομάδας χωρίς πλειάδα βασικών ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και δυστυχώς οι παίκτες που έπρεπε να φωνάξουν παρών όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά έδειχναν λίγο πολύ αδιάφοροι για το αποτέλεσμα.

Ποδοσφαιρικός εγωισμός δεν υπήρχε σχεδόν από κανέναν.
Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο διότι η εικόνα της ομάδας ήταν τόσο τραγική που δεν υπάρχει διακριθέντας.

Οαση ο Κουέστα ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε τη δουλειά του και τίποτε περισσότερο.
Επειδή όμως πάντα θέλω να κρατώ τα ευχάριστα και θετικά ακόμη και όταν δεν υπάρχουν, ευχή μου είναι το χθεσινό παιχνίδι, στην πιθανή αναμέτρηση με τον παο στο κύπελλο να τους δώσει την έπαρση που θέλουν και ασφαλώς όταν τους αποκλείσουμε (με πλήρη ομάδα) να ψάχνουν να βρουν το λάθος.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (86′ Κώτσιρας)(, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (86′ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (92′ Χατζηθεοδωρίδης), Αϊτόρ, Μακέντα (79′ Ιωαννίδης)

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν (85′ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκανέα (53′ Μπερτόλιο), Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (85′ Χαϊροβιτς), Λούμορ, Ιτούρμπε (62′ Μάνος), Λόπεθ

 Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

Τα αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0

Ατρόμητος – Βόλος (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Λαμία – ΑΕΚ 0-2

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-0

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (ΑΝΑΒΟΛΗ)

Παναθηναϊκός – Αρης 2-0

 H Bαθμολογία

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 42

2. A.E.K. 33

3. Π.Α.Ο.Κ. 28

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 26

5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 25

6.Ο.Φ.Η. 22

7.ΑΡΗΣ 21

8.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 20

9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 15

10. ΒΟΛΟΣ 15

11. ΙΩΝΙΚΟΣ 14

 12. ΛΑΜΙΑ 11

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 9

14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 8

Δεν υπάρχουν σχόλια: