Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΡΟΜΟΣ


 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 2 

Πολλές φορές η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή και σε προσγειώνει με ανώμαλο τρόπο.

Τα φτερά του ΑΡΗ κόπηκαν από δύο πέναλτι με τη Λαμία, τα οποία δεν κατέληξαν στο πλεκτό, αλλά τα δύο πέναλτι που μπήκαν σήμερα, τουλάχιστον αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι η Ευρώπη, που ήταν ο μόνος ρεαλιστικός στόχος, δεν χάθηκε.
Η ομάδα χωρίς να πιάσει απόδοση, όπως κάνει στα τελευταία τουλάχιστον έξι- επτά παιχνίδια, κέρδισε με ευκολία την πιο φορμαρισμένη ομάδα τη δεδομένη στιγμή στην έδρα της.

Ο Παναιτωλικός ήταν κομβικό παιχνίδι για την πορεία ως τα πλει οφ, με τους παίκτες να δείχνουν ότι δεν τα παρατούν, παρά το γεγονός ότι άκουσαν χίλια δυο βρισίδια όπως ασφαλώς και ο προπονητής.
Τα δύο πέναλτι που οι οπαδοί είδαν να καταλήγουν στα δίχτυα, ήταν κάτι σαν βάλσαμο για την ψυχική ηρεμία μου διότι ο αποκλεισμός και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε από τη Λαμία ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να πάθε κάθε φίλαθλος που υποστηρίζει την ομάδα.
Τέτοια ώρα μόνο σκόρπιες σκέψεις μπορούν να γίνουν, διότι τόσο ο προπονητής όσο και η ομάδα βρίσκονται υπό συνεχή κρίση.

Η κρίση όμως με δύο νικηφόρα παιχνίδια μπορεί να δώσει τη θέση της σε μια εξωστρέφεια που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κόσμος τη δεδομένη στιγμή.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω, όμως, είναι πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι οι οπαίοι δηλώνουν οπαδοί του ΑΡΗ και να βρίζουν χυδαία τη μητέρα του προέδρου, των ποδοσφαιριστών και πολλών άλλων, να προκαλούν άλλους οπαδούς που τους συνιστούν να επιδείξουν ψυχραιμία και να είναι έτοιμοι για έναν νέο εμφύλιο…
Ισως η νίκη επί του Παναιτωλικού ν’ αποτελέσει την αρχή για σερί νικηφόρα αποτελέσματα, τα οποία, η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει.

Η χαρά από τη λύπη μπορεί να είναι τελικά δύο πέναλτι δρόμος, μια μεγάλη ομάδα όμως που πέφτει μια φορά οφείλεται να σηκώνεται αμέσως και να δυναμώνει.

Σ’ αυτό το κομμάτι χρειάζεται και τη στήριξη των οπαδών της.

Αυτό πρέπει να γίνει τη δεδομένη στιγμή για να μην τελειώσει άδοξα η χρονιά.

Ολοι μαζί μπορούν.

Ναι μπορούν.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Μάλης, Βργκοτς (63′ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Φλόρες (84′ Τσιγγάρας), Αντούνιες, Μεντόσα, Μπαρμπόσα (84′ Μπελεβώνης), Ντουάρτε (63′ Μάρτενσον), Καρέλης (63′ Βέργος)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (84′ Σάκιτς), Μανσίνι (62′ Γκαρσία), Εντιαγέ (84′ Μάνος), Γκάμα (62′ Ιτούρμπε), Καμαρά (89′ Λόπεθ)

 Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 0 σε εξελιξη

 ΑΕΚ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 1 -2 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2 - 0

 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 2

 ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2 - 1 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0 - 1

 ΛΑΜΙΑ - ΟΦΗ 2 - 1

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 46

2. ΠΑΟΚ 37

3. ΑΕΚ 36 

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 

5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30

6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 29

7. ΑΡΗΣ 26

8. ΟΦΗ 26

9. ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 24

10. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21

11. ΛΑΜΙΑ 18

12. ΙΩΝΙΚΟΣ 17

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 10

14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: