Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ 0 - 3 

Όταν μια ομάδα ξεπεράσει το άγχος, τότε φαίνονται και οι πραγματικές δυνατότητές της.

Αυτό έγινε στα Γιάννενα, με τον ΑΡΗ να πραγματοποιεί έναν υγιεινό περίπατο για ένα ημίχρονο αφού μόνο τόσο χρειάστηκε για να κλειδώσει το διπλό και μετά να κρατήσει χαρακτήρα.

Σε όλη την διάρκεια παιχνιδιού, με τον τρόπο που έστησε την ομάδα ο Μπούργος έδειξε ότι αρχικός στόχος ήταν το μπλοκάρισμα του αντιπάλου και οι κάθετες, έστω και με απόσταση μπαλιές.

Η πίεση ψηλά βγήκε, οι κάθετες βγήκαν, το μπλοκάρισμα έγινε και το παιχνίδι, με τον δυσκολότερο φέτος αντίπαλο της ομάδας μας, έμοιαζε τυπική διαδικασία.

Οι παίκτες υποστήριξαν πλήρως το 4-4-2 με ασχέτως αν αποτελεί το τριτο-τέταρτο σύστημα που εφάρμοσε φέτος ο προπονητής μέσα σε διάστημα λίγων αγωνιστικών.

Δεν ξέρω αν αυτό θ’ ακολουθήσει και δουλέψει πιστά τη νέα χρονιά, αλλά με τις προσθήκες στο ρόστερ πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει επιλογές για όλα τα συστήματα, ώστε να αντιμετωπίζει είτε τα λεωφορεία που στήνονται στο Βικελίδης από τις μικρές ομάδες, είτε να γυρίζει αποτελέσματα που ξεκινούν με τον χειρότερο τρόπο, όπως το προηγούμενο με την αεκ.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν τρίτος σε μια έδρα που είχε πολύ αρνητική παράδοση και με μια ομάδα που φέτος ήταν ο κακός δαίμονάς του.

Τρίτος στη βαθμολογία της εξυγίανσης, που μαγειρεύει ότι θέλει, όπως το θέλει, απλώς φέτος κάτι δεν της βγήκε με τον ΑΡΗ παρά τις προσπάθειες της να βγάλει όλο το ΠΟΚ συν τον δορυφόρο του στη Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη, αφήνοντας έξω την ομάδα μας.
Η νέα χρονιά αναμένεται πολύ συναρπαστική καθώς αναμένω ότι θα γίνουν λιγότερα διοικητικά λάθη και η ομάδα θα πραγματοποιήσει μια συναρπαστική πορεία στην Ευρώπη.

Τα καλύτερα λοιπόν έρχονται και δεν είναι σχήμα λόγου ούτε συνηθισμένη κουβέντα μετά από μια εκτός έδρας νίκη.
Συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν για να χειροκροτήσουν και επιβραβεύσουν την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι της.
ΥΓ: Η λευτεριά στους οπαδούς είναι αδιαπραγμάτευτη.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΠΑΣ Γιάννινα (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 72′), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (Κόντε 61′), Καραχάλιος (Λιάσος 8′), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Γκάμα 59′), Ιτούρμπε (Γκαρσία 53′), Πάλμα, Καμαρά (Δεληζήσης 73′). 

Τα αποτεσματα και η τελικη βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ 0-3

 ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-0

 ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

1. Ολυμπιακός 83

2. ΠΑΟΚ 64
3. Άρης 62
4. Παναθηναϊκός 61
5. ΑΕΚ 56
6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

Δεν υπάρχουν σχόλια: