Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 0 - 1

Ο ΑΡΗΣ είναι εδώ, δεν χαρίζει τίποτε σε κανένα και θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή για τους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η ομάδα, με την νίκη της στην τούμπα, επί ενός αντιπάλου που νόμιζε ότι θα έκανε περίπατο.

Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ καλός με τον αντίπαλο, τον σεβάστηκε ίσως περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε και ο δείκτης του σκορ έμεινε μόνο στο 0-1.

Δεν πειράζει όμως, τα μηνύματα πέρασαν παντού ότι ο ΑΡΗΣ είναι το αφεντικό της πόλης.

Επί του αγωνιστικού, το 4-3-3 του Μάντζιου αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένο καθώς εκτός από κάποια νεκρά διαστήματα στα μαρκαρίσματα που ευτυχώς δεν τα ‘’πλήρωσε’’ το σύστημα απέδωσε.

Κάθε φορά που ο παοκ προσπαθούσε να επιτεθεί έπεφτε σε διπλή ζώνη άμυνας και όταν ο ΑΡΗΣ κέρδιζε τη μπάλα άνοιγε μπροστά σαν βεντάλια.

Ο Μορόν κατόρθωσε μία φάση δική του να την μετατρέψει σε γκολ, κάνοντας μάλιστα τη φάση να φαίνεται πολύ εύκολη, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Η νίκη του ΑΡΗ εκτός από νίκη ψυχολογίας και γοήτρου μπορεί ν’ αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερης αξίας διότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και αυτοί που τον είχαν ξεγραμμένο στα playoff θα πρέπει να αρχίσουν να μην κοιμούνται τα βράδια.

Ο ΑΡΗΣ φώναξε δυνατά ‘’σας περιμένω’’ όλους δείχνοντας ότι δεν θα δαγκώσει μόνο του εύκολους όπως στην τούμπα, αλλά και τους πραγματικούς διεκδικητές του τίτλου.
Δεν αξίζει σ’ αυτή την ομάδα ν’ αποτελεί κομπάρσο του πρωταθλήματος και το αποδεικνύει περίτρανα.

Παρά το γεγονός ότι ο στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, η ομάδα έχει την ευκαιρία να το αποδείξει ότι στο μίνι πρωτάθλημα μπορεί να μην τερματίσει στη θέση που νομίζουν κάποιοι αλλά να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά του αναλογεί.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (71’ Ντεσπόντοφ), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59’ Σβαμπ), Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (71’ Τζίμας).

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμβοντό (76’ Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (90’+4’ Φεράρι), Σαβέριο (76’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ). 

Τα αποτελσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

Λαμια - Αεκ 0 - 4

Ολυμπιακος - Παναθηναικος 1 - 3 

Παοκ - Αρης 0 - 1

 

Η βαθμολογία της Super League μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής των πλέι-οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή έχει ως εξής:

 

1. ΑΕΚ276264-25
2. ΠΑΟΚ276066-22
3. Παναθηναϊκός275965-22
4. Ολυμπιακός275759-27
5. Άρης274540-29
6. Λαμία273435-48


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: