Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ

 


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  - ΑΡΗΣ 0 - 1 

Ένας ΑΡΗΣ χάρμα ιδέσθαι, με σωστή τακτική κυρίως μεσοααμυντικά, κατάφερε στο κρισιμότερο παιχνίδι του αντιπάλου του, για το πρωτάθλημα, να του στείλει το μήνυμα ποιος κάνει κουμάντο.

Και αυτό, ενόψει βεβαίως του τελικού κυπέλλου, όπου οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες σε λίγες μέρες.
Μεσοαμυντικά λοιπόν η ομάδα πήρε άριστα, και μεσοεπιθετικά πήγε εξαιρετικά, και στο θέμα διαχείρισης του παιχνιδιού, ο Μάντζιος πήρε το πτυχίο του Τούρκου, καθώς η ομάδα όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά αν κάποιος έπρεπε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, σίγουρα αυτός ήταν ο ΑΡΗΣ.

Το λέω αυτό διότι όταν παίζεις στην έδρα ενός αντιπάλου που παίζει το πρωτάθλημα και προηγείσαι από την αρχή του αγώνα, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο να διαχειριστει ένας προπονητής το παιχνίδι.

Σ’ αυτό λοιπόν ο Μάντζιος έδειξε πως μπορεί μια ομάδα να πάρει αυτό που θέλει χωρίς να κινδυνεύσει.
Η χθεσινή, μεστή από όλες τις απόψεις εμφάνιση του ΑΡΗ, ήταν στην ουσία προσομοίωση τελικού καθώς κάπως όπως το χθεσινό φαντάζομαι ότι μπορεί να εξελιχθεί ο τελικός.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω σε τέσσερεις παίκτες.

Πρώτα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο Φαμπιάνο - Μπράμπετς που δείχνει να είναι φτιαγμένο από γρανίτη, στον Ζιούλ ο οποίος έκανε ότι ήθελε στο χώρο του κέντρου και ακολούθως στον Ζαμόρα ο οποίος έδειξε ότι το έχει και μάλιστα πολύ καλά.
Ο παναθηναικός ήταν λαβωμένος από το προηγούμενο παιχνίδι και διψασμένος.

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε να αποδείξει τίποτε σε κανέναν.

Κέρδισε αυτός που έπαιξε έξυπνα, μέχρι την επόμενη νίκη με την ίδια ομάδα η οποία επίσης θα είναι έξυπνη αλλά δεν θα είναι μόνο… νίκη.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούρισιτς), Βιλένα (62’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ). 

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-3-3): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66’ Μορόν), Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης).

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

9η αγωνιστική – Tετάρτη 15 Μαΐου

19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
19:00 Λαμία-Άρης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. ΑΕΚ 75
2.ΠΑΟΚ 71
3. Παναθηναϊκός 71
4. Ολυμπιακός 70
5. Αρης 52
6. Λαμία 35
* ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ματς λιγότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: