Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 20-11-1982
ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 26-2-1983

ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΙΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΗΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΡΑΒΑΜΕ ΜΙΑ.

ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΒΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ 16 ΕΤΩΝ ΤΟΤΕ.

ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΟΠΥ.

ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΤΟΥΜΠΙΩΤΕΣ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 3 ΜΕ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΙΣ ΘΥΡΑ 1 ΚΑΙ 4 ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΤΕ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΠΑΣΟΥΝΕ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΛΟΓΩ ΚΟΝΤΡΑΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟ ΝΑ ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΤΗ ΤΟΝ ΣΦΕΤΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ.

Το ντέρμπι της 26ης Φεβρουαρίου ήταν ξεχωριστό για τον Γιάννη Ιωαννίδη, που εκείνη τη μέρα γιόρταζε τα 38α γενέθλια του! Στην εξέδρα κυριάρχησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μολονότι γηπεδούχος ήταν ο Αρης, οι οργανωμένοι φίλαθλοι του οποίου βρίσκονταν σε διάσταση με τη διοίκηση.
Την παραμονή του ντέρμπι, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο (τότε νεαρός παράγοντας) Ηλίας Πόππης επισκέφθηκαν τους συνδεσμίτες της "Θύρας 3" για να τους μεταπείσουν να ενισχύουν την ομάδα. "Ελάτε μόνο για τα παιδιά και για εμένα που έχω τα γενέθλια μου" παρακάλεσε ο "ξανθός", ωστόσο οι οπαδοί στύλωσαν τα ποδάρια και στο κλειστό γήπεδο του Αλκαζάρ βρέθηκαν 3.000 ΠΑΟΚτσήδες και μόνο 150 Αρειανοί

(ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΣΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ)

ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ 2 ΠΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΡΓΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΙΣΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΞΩ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ( ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ).

ΟΡΓΑΝΩΝΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΠΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 50 ΜΕΤΡΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΚΟΥΣ ΝΤΟΥΥΥΥΥ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΑΑΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ (ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ) ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΕΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ 5-6 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΟΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΑΧΗ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝΕ ΘΑ ΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΣΟΥΣ ΠΙΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΩΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΩΖΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝΕ ΕΚΕΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ.ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΥΣ 2 ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΩ ΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΩ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΔΩΣΑΝΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΠΑΝΕ ΗΤΑΝΕ 4 ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΑ ΚΑΙ 2 ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΟΠΥ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΕΝΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΥΠΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΠΑΓΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 Το ματς αυτό θεωρείται ιστορικό από... τηλεοπτικής πλευράς, διότι είναι το πρώτο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρης που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ-1, η οποία καθιέρωσε εκείνη τη σεζόν τις σαββατιάτικες ζωντανές καλύψεις του πρωταθλήματος μπάσκετ. Η πρεμιέρα πάντως δεν ήταν γούρικη για την κρατική τηλεόραση, διότι στο τέλος του αγώνα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και κατέληξαν σε πετροπόλεμο από τον οποίο καταστράφηκε μια κάμερα της ΕΡΤ-1!.ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΗΤΑΝΕ ΤΟΤΕ ΣΤΑ100 ΤΡΕΛΑΜΕΝΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε και για το ''δυναμωτικό το ξύλο στο σχολειό'' ήταν πολύ καλή εμπειρία!!

Ανώνυμος είπε...

Το καλυτερο δεν εγραψες . Ενα πουλμανακι ειχε παει πολυ πιο νωρις και ειχε τσουρνεψει αρκετα κασκολ απο ξεμπαρκους τουρκους και ενα μεγαλουτσικο πανι. Στο παρκο τα απλωσαμε και κρυψαμε τα δικα μας. Οταν σκασανε τα πρωτα 1-2 τουρκικα πουλμαν νομισανε οτι ειμασταν δικοι τους. Αντε παοκαρα κτλ αλλα το ντου που φαγανε και το τρεξιμο ηταν ιστορικο, οπισθεν και δρομο . Γι αυτο περιμενανε μετα στο παρκο .