Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ


Οι λέξεις πολλές φορές αδυνατούν να περιγράψουν τα συναισθήματα, μετά από έναν Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ειδικά με τον τρόπο που επήλθε.

Το αποτέλεσμα του ΑΡΗΣ – Μόλντε ήταν πέρα για πέρα πλασματικό και με την σφραγίδα του Ιρλανδού διαιτητή.

Πλασματικό διότι θα μπορούσε να λήξει, βάσει ευκαιριών των δύο ομάδων, είτε με 5-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, είτε με 5-1 στην παράταση.

Η τύχη, όμως, για άλλη μια φορά γύρισε την πλάτη στον ΑΡΗ και ο διαιτητής, είχε άλλη άποψη.

Το παιδί με τη σφυρίχτρα που προφανώς είχε θέμα όρασης, αντίληψης αλλά και γνώσης των κανονισμών, δεν σφύριξε καθαρό πέναλτι και απέφυγε επιμελώς να κιτρινίσει, για δεύτερη φορά, παίκτη της Μόλντε για αγκωνιά σε παίκτη του ΑΡΗ που διδάσκεται στα σεμινάρια διαιτησίας.

Δεν χρειάζονται πολλά για να σφραγίσει κάποιος το σκορ ενός παιχνιδιού, ειδικά όταν έχει το στραγάλι στο στόμα.

Όταν όμως, δεν σφυρίζει οφθαλμοφανέστατα φάουλ τότε ίσως να μην έπρεπε να είχε στραγάλι στο στόμα…
Η υπερπροσπάθεια των παικτών του ΑΡΗ λύγιζε σίδερα.
Η ανάγκη ανατροπής του σκορ δεν δημιούργησε άγχος, ούτε μια στιγμή, δείγμα ότι η ομάδα γνωρίζει τις δυνατότητες που έχει.
Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα πιστεύοντας ότι μπορούν, πιστεύοντας ότι στο πρώτο παιχνίδι αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Επιβεβαιώθηκαν, χωρίς ωστόσο να ανταμειφθούν.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που παρακολουθούσε όλη η Ευρώπη λόγω της διακύμανσης του σκορ, ο ΑΡΗΣ έδωσε και πάλι διαπιστευτήρια μεγάλης ομάδας. Υπενθύμισε πόσο πολύ έλειψε από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι όλη η Ευρώπη ήταν ΑΡΗΣ.

Και ήταν ΑΡΗΣ, διότι η ομάδα με την εμφάνισή της έθελξε και τον πιο απλό τηλεθεατή, ο οποίος ‘’φτιάχνεται’’ από τις ομάδες που δίνουν τα πάντα στους αγωνιστικούς χώρους.

Από τις ομάδες που δείχνουν ότι μπορούν να ζητούν και επιδιώκουν το αδύνατο, από παίκτες πολεμιστές που υπηρετούν έναν θεό, τον θεό του πολέμου .
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υποκλίθηκε η Ευρώπη και τρόμαξε η Ελλάδα, διότι αν στην Ευρώπη θαύμασαν τον ΑΡΗ, στην Ελλάδα ανησύχησαν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό γι’ αυτό που έρχεται…
Η εμφάνιση του ΑΡΗ ήταν αυτή που ζητούσαν οι οπαδοί του, οι οποίοι πίστεψαν, άφησαν την καλοκαιρινή ηρεμία που μπορεί να τους προσφέρει θάλασσα 15αυγουστιάτικα και μετέτρεψαν το Βικελίδης σε κόλαση.

Μια καυτή λάβα που απλωνόταν σε όλο το γήπεδο και έκαιγε βασανιστικά τον αντίπαλο.

Οι παίκτες είδαν τους αντιπάλους με τα μάτια των οπαδών.

Κατέθεσαν την ψυχή τους και έδειξαν ότι μαζί με τον κόσμο προχωρούν χέρι χέρι σε έναν δρόμο που μόνο επιτυχίες μπορεί να φέρει .

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τόνσο).
ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόου): Κράνινξ, Χάραλντσεϊντ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάουγκεν (54’ Φόρεν), Χουσάιν, Άουρσνες, Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Έικρεμ (75’ Έλινγκσεν), Ομοϊουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: