Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΑΓΧΟ - ΝΙΚΗ


 ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ 0 - 1 

Δεν την λες ούτε νίκη με μηνύματα, ούτε νίκη που θα φέρει ηρεμία, ούτε νίκη ψυχολογίας.

Την λες απλά νίκη με άγχος, πολύ άγχος, τόσο άγχος που ίσως να ξεπερνά και την ικανοποίηση που πήραν οι παίκτες από μια εκτός έδρας νίκη σε μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα.

Αυτός δεν ήταν ΑΡΗΣ, ήταν το φάντασμά του στη Λαμία που στάθηκε τυχερό και αντί με εφιάλτες, έφυγε με το ροζ φύλο αγώνα.

Με έναν Ματίγια τραγικό, έναν Καμαρά απελπιστικά μόνο, ακόμη και έναν Κουέστα χωρίς καθαρό μυαλό, ειδικά στο τέλος του αγώνα, η ομάδα και πάλι δεν είχε αρχή, μέση τέλος.

Για ένα διάστημα, από το 68 μέχρι το 83, είχα την εντύπωση ότι οι παίκτες δεν ήθελαν να τελειώσουν το παιχνίδι, με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται να δεχτείς κάποιο γκολ στο τέλος του αγώνα.

Έδιναν την εντύπωση ότι με τις κοντινές πασούλες προσπαθούσαν να διορθώσουν τα πολλά λάθη του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο στην κυριολεξία με δυσκολία έβρισκε ο ένας τον άλλον.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν μια επαγγελματική νίκη.

Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αν δεν υπάρχει από πίσω ένα μεγάλο αν.

Αυτό το αν έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που αποπνέει η ομάδα ότι ακόμη και με την χειρότερη ομάδα μπορεί να χάσει.

Κάτι τέτοιο δεν θα το έλεγα κακό, αν ταυτόχρονα όμως, ενέπνεε και ένα βαθμό εμπιστοσύνης ότι μπορεί να κερδίσει και οποιονδήποτε αντίπαλο.

Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν ισχύει.

Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά και δεν ξέρω αν με την υφιστάμενη σχέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά και του προπονητή με τους ποδοσφαιριστές, μπορούν να βελτιωθεί η τραγική εικόνα που έδειξε χθες ο ΑΡΗΣ παρά τους τρεις βαθμούς που θα αποδειχθούν υπερπολύτιμη για τη συνέχεια.

Το ζητούμενο είναι να έρθει η επόμενη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο, διότι δεν ευελπιστώ σε θεαματικές αλλαγές και τότε, όταν ο προπονητής σταματήσει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο, ξεχαστούν κάποιες μικροδιαφορές, ίσως ο προπονητής να μπορεί να παίξει λίγο πιο ανοιχτό και λιγότερο προβλέψιμο παιχνίδι.

Καλή δύναμη σε όλους και υπομονή.

Για την ιστορια οι συνθεσεις των δυο ομαδων ηταν οι εξης:

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μανούσος (58′ Αραμπούλι), Τιρόνε (58′ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (74′ Εντιαγέ), Μανσίνι (57′ Γκαρσία), Γκάμα (74′ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (90′ Μάνος), Καμαρά 

Τα αποτελεσματα και η βαθμολογια διαμορφωθηκαν ως εξης: 


1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 14

2. Π.Α.Ο.Κ. 13
3. ΒΟΛΟΣ 13
4. A.E.K. 13
5. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10
6. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9
7. Ο.Φ.Η. 7
8. ΑΡΗΣ 5
9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5
10. ΙΩΝΙΚΟΣ 5
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 5
12. ΛΑΜΙΑ 4
13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 2
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: