Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ


Πλησιαζει το Πασχα σε λιγες μερες,μες της ανοιξης την ευωδια.

Τα παντα γυρω μας ανθισμενα,μελωδιες απο τους τραγουδισταδες της φυσης ακουγονται παντου, και ομως στις καρδιες μας απολυτη σιγη. Ενα μεγαλο παραπονο κατατρωει τις σαρκες μας, και μας βυθιζει στην μελαγχολια.

ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ σταματημο δεν εχουν, και πως να εχουν απο την στιγμη που εφιαλτες ξεπηδουν συνεχεια στην ιστορια σου απο αρχαιοτατων χρονων, μονο που οι πιο συγχρονοι ειναι λυκοι μεταμφιεσμενοι σε αμνους, και εσυ λαε μου δεν μπορεις να τους διακρινεις.

Μια χωρα φαρος του πολιτισμου, ταπεινωμενη απο τους ηγετες της, παραδιδεται μερα με την μερα σε ξενα χερια, και εσυ λαε μου απαθης,ανημπορος, περιμενεις καποιον να σε σωσει, να αναστηθεις. Σε σταυρωνουν καθε μερα οι γραμματεις και οι φαρισαιοι και εσυ τι; Τι κανεις για ολα αυτα; Σηκωνεις ταπεινωμενος τον σταυρο του μαρτυριου στον δικο σου γολγοθα, σε ενα κοσμο που κυριαρχει το ψεμα, η απατεωνια, και οτιδηποτε εχει να κανει με το κακο σου, παραμεριζοντας οτι εχει να κανει με το καλο σου. Δεν αναζητας την αληθεια, την τιμιοτητα, την ηθικη, τα λογια τα σταρατα.

Υπαρχουν και πιο εντιμοι αναμεσα μας, διπλα μας αφανεις, και ομως εσυ θεοποιεις αυτους που σε φερανε σε αυτην την κατασταση γιατι αραγε; Καθε μερα δυσφορεις με αυτα που συμβαινουν γυρω σου, αλλα και με αυτα που θα ερθουν, αποκαλωντας το κρατος οικο ανοχης, μονο που ξεχνας οτι και εσυ σε αυτο ανηκεις,αυτα τα δυο πανε πακετο,συμβαλεις και εσυ για ολα αυτα δεν εισαι αμοιρος ευθυνων.

Δεν σου κανει εντυπωση που ζεις σε μια χωρα παγκοσμια πρωταθλητρια της διαφθορας που χρεωκοπησε και δεν υπαρχουν ενοχοι, σου φαινεται αστειο; Ειδες εσυ κανενα ενοχο; Βουτηγμενη η χωρα του Σωκρατη, του Πλατωνα, του Ελυτη, στα σκανδαλα τις μιζες απο την κορυφη εως τα νυχια, και ενοχοι πουθενα. Αυτα μονο στην Ελλαδα συμβαινουν πουθενα αλλου στον κοσμο. Το κανουν πλεον τοσο ξεδιαντροπα που εχει καταντησει πλεον η παρανομια καθεστως. Πολιτικοι, δικαστες, κρατος, λαος, μια σαπιλα σε ολο της το μεγαλειο καταρευση των παντων. Μια απλη ερωτηση κανω σε ολους μας που ειναι οι ενοχοι; Ψαξε, ψαξε δεν θα τους βρεις, ο κοσμος το εχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι που λεει και μια παροιμια μας.

Γιατι δεν αντιδρουμε;

Μηπως ειμαστε συνενοχοι σε αυτο;

Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι εχουμε αγνοια, και σε αυτην την αγνοια πατανε οι πολιτικοι μας μηδενος εξαιρουμενου, και τρωνε τα λεφτα του κοσμακη, που δεν τα φαγαμε μαζι, και ενω λεφτα υπαρχουν για αυτους, εσυ λαε μου καλεισε να πληρωσεις τα σπασμενα, και αυτοι στην υγεια του κοροιδου απολαμβανουν τους καρπους σου το βιος σου. Εσυ βυθισμενος στην μελαγχολια σου ψαχνεις να βρεις σωτηρες, εγινες λαε μου εριφιο στην σφαγη, οβελιας στην θεση του οβελια.

Δεν υπαρχουν σωτηρες εσυ λαε μου θα δωσεις τις λυσεις οπως εκανες χιλιαδες χρονια τωρα, εσυ θα φερεις την ανασταση σου και θα λυτρωθεις απο τα παθη σου.

Πιο εντιμη ειναι μια πορνη απο εσας που μας κυβερνατε που δινει τον οργασμο της σε αυτον που γουσταρει, η ντροπη δεν ανηκει μονο σε αυτην αλλα και σε οσους συμμετεχουν γυρω απο αυτην, σας κουρασα με τους προβληματισμους μου, σκεψεις κανω οπως ολοι σας και μακαρι να τις ενωσουμε για το καλο μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: