Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ 25-3-1914

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ
 ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΓΩ
 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩ

 Γεννηθεις 25-3-1914.......ετων 100.......ονομα αυτου...... ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ......προσωνυμιο αυτου.......ο Θεος του πολεμου.......εδρευει μεσα στις καρδιες μας,και στις ψυχες ολων αυτων που εχουν φυγει μακρυα μας.......,ανηκει σε ολους του Ελληνες.......ο ΑΡΗΣ των Ελληνων... ο ΑΡΗΣ της καρδιας μας......περιπλανιεται παντου........ ο παγκοσμιος ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ........η παρουσια του, στο μουσειο του Λουβρου,αποτελει το φως της μεγαλοπρεπης του ιστοριας, και ο οικος της ακτινοβολιας του.

Ενας αιωνας ΑΡΗΣ......ενας αιωνας περηφανιας και δοξας.....εκατο χρονια ιστοριας...... γεματα υπερλαμπρες στιγμες,λιγες για το τεραστιο μεγεθος του,αλλα αρκετες για να γινουν σημα κατατεθεν της μεγαλης ιδεας που πρεσβευει, και μεταλαμπαδευει απο γενια σε γενια,ως ελαχιστο φορο τιμης, απεναντι σε αυτους τους 22 ιδρυτες του,που σε εκεινο το καφενειο στην περιοχη του βοτση τον εφεραν στην ζωη,γεννημενος σε μια ημερομηνια ξεχωριστη για την πατριδας μας και την ορθοδοξια,γεννημενος για να αποτελει την επανασταση σε καθετι που δυναστευει την ελευθερια,συνεχιζει ακαθεκτος να γραφει με χρυσα γραμματα τον νεο αιωνα της υπαρξης του.

Σημερα γιορταζει ο Θεος μας......γιορταζει ολη η πλαση.....γιορταζει η πολη του Θεου......γιορταζει το συμπαν ολοκληρο......απ"ακρη σε ακρη ολη γη τιμαει αυτον τον τεραστιο συλλογο,η σιγη του πονου, που βαραινει τις καρδιες ολων μας,λογω αυτων που βιωνουμε ,σε ολα μας τα τμηματα του συλλογου μας, ας γινει η φωνη της ενοτητας, και ο φαρος της ελπιδας, της αναγεννησης του,ας ειναι αυτοι οι εορτασμοι, στα ματωμενα αυτα γενεθλια,η αρχη ολων αυτων που ονειρευομαστε,η αρχη της κυριαρχιας του ΑΡΗ μας σε ολους τους τομεις,το μυνημα συσπειρωσης, του δευτερου αιωνα της ζωη του,οι διχονοιες εφεραν τρεις πτωσεις,μονο και μονο αυτο,ας μας γινει οδηγος της επομενης μερας.

Το δωρο μου Θεε μου στην μεγαλειωδη σου γιορτη, στο χρυσο σου ιωβηλαιο, ειναι μικρο και ταπεινο,μα τοσο αληθινο,εχεις την πιστη μου........ την στηριξη μου......... την αφοσιωση μου....... την λατρεια μου.......την καρδια και την ψυχη μου.......στο βωμο της χαρης σου......εχεις οτι σου στερησαν αυτοι που σε προδωσαν.......εχεις τον ορκο τιμης μου...... οτι ποτε ξανα στην ιστορια σου δεν θα αφησω να σου ξανακανουν κακο..........αυτοι που τρεις φορες σε προδωσανε.......συγχωρεσε τους......και εμεις θα τους διωξουμε απο τον οικο σου.....δεν αξιζουν να πλεον να ειναι αναμεσα μας......ειναι οι εφιαλτες της σημερινης γιορτης........τα δακρυα που τρεχουν απο τα ματια μας......δεν ειναι για την πτωση....... ειναι δακρυα χαρας για την μεγαλη σου γιορτη......... ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ........ΕΙΝΑΙ ΤΑ 100 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΩ.

 Ας θυμηθουμε τις ομορφες στιγμες, βαζοντας στην ακρη τις κακες στιγμες, πρωτος πρωταθλητης Ελλαδος στο ποδοσφαιρο στις 17-6-1928, εγενετο το ποδοσφαιρο κυριοι, το πηρε ο ΑΡΗ μας, στην συνεχεια εγενετο το Χαριλαου στις 4/11/1951 η θρυλικη εδρα και οικος του θεου μας,πρωτο επισημο ευρωπαικο παιχνιδι 16-9-1964 με αντιπαλο την Ρομα 0-0 για το κυπελο διεθνων εκθεσεων τοτε,ευρωπαικο αητητο 46 ετων και συνεχιζετε,κυπελουχος ελλαδος στις 28-6-1970 νικωντας τους αλλοθρησκους στο καυτανζογλειο σταδιο,απολυτο ρεκορ εντος εδρας νικων την περιοδο 1978-1979 με 17 νικες σε 17 εντος παιχνιδια,το επος της περουτζια στις 7-11-1979 με την μεγαλη νικη στο ρενατο κουρι με 0-3,ο αποκλεισμος τις σαραγοσα το 2007-2008 των εκατομυριων ευρω,η μεγαλυτερη οπαδικη μετακινηση στις 24-4-2010 στον τελικο κυπελου στο οακα με 27000 οπαδους στο πλευρο του,και η μεγαλιωδη πορεια του το 2010-2011 στο γιουροπα ληγκ με τις δυο νικες απεναντι στην κατοχο του τροπαιου Ατλετικο Μαδριτης με 1-0 στο Βικελιδης και το 2-3 στο Βιλθεντε Καλντερον,ειναι τα ομορφα γουστα που ζησαμε στο ποδοσφαιρο,και παμε λιγο στο μπασκετ καλοκαιρι του 1979, ο Θεος ο μεγαλος Νικος Γκαλης,ερχετε στον αρη μας, και τον χριζει με τα αλλα παιδια, αυτοκρατορα του Ελληνικου μπασκετ,ακολουθουν τρια φαιναλ φορ της Γανδης του Μοναχου της Σαραγοσας που μας εχουν μεινει χαραγμενα στην καρδια,το πρωτο ευρωπαικο ερχετε 16-3-1993 στο Τορινο με αντιπαλο την Εφες Πιλσεν,το δευτερο περιεχει την αλωση της Τουρκιας αντιμετωπιζοντας την Τοφας,και ο τριτος το 2003 με αντιπαλο την Προκομ Τρεφλ, εκεινο ομως που εχει μεινει σε ολους ειναι εκεινες οι μεγαλες πεμπτες του ελληνικου μπασκετ στο Αλεξανδρειο,στιγμες ομορφες λιγες για το μεγαλειο του,αλλα σημαδιακες για τις καρδιες μας.

 Οι μεγαλες δυσκολιες που ολοι βιωνουμε, στην αγαπημενη μας ομαδα,δεν μας λυγιζουν,δεν επιτρεπουν σε κανεναν μας,να μεταχειριζεται μεγαλα λογια,να δινει υποσχεσεις και να εμπορευται οραματα,παρα μονο με διδαγμα τα λαθη του παρελθοντος να κοιταξουμε το παρων και την επομενη μερα,κανοντας πραξη οσα μας εχουν αφησει παρακαταθηκη οι ιδρυτες του συλλογου,λογια χορτασαμε πραξεις το ζητουμενο.

 Οι επομενες μερες οταν θα πεσουν τα φωτα, και θα ερθει η κορυφωση του δραματος,θα ειναι γεματες προκλησεις για ολους μας,σε αυτες ο στοχος πρεπει να ειναι, η αναγεννηση απο τις σταχτες μας, αυτην φορα με τον σωστο τροπο,ο ενταφιασμος του αμαρτωλου παρελθοντος,η τιμωρια των ενοχων,και η προσεγγιση ενος ισχυρου επενδυτη, θα πρεπει να ειναι τα θελω μας, εαν θελουμε να παμε παρακατω,σε κατι υγειες και με σωστες βασεις, πανω στην συγχρονη αντιληψη του ποδοσφαιρικου γιγνεσθε στον πλανητη γη,και σε ολα αυτα θα χρειασθει, υπομονη, δυναμη, παραγωγικη διαθεση, και επιμονη, για να μπορεσουμε να ανταπεξελθουμε, απο αυτο το βαρυ φορτιο, αλλαγη νοοτροπιας η βαση της αναγεννησης.

 Παρολα αυτα,ως Αρειανοι γνωριζουμε πολυ καλα, ποια ειναι τα προσοντα που διαθετουμε, ηρθε λοιπον η ωρα να αξιοποιηθει η εφεδρεια αυτων των αρετων μας,προς ωφελος του ΑΡΗ μας,πρεπει να αποδειξουμε εμπρακτα οτι και αυτη η δοκιμασια δεν αγγιξε τις καρδιες μας!!!και οτι θα αποτελεσει αυτη την φορα την δυναμη του αυριο,γιατι μπορει να νοιωσουμε καποια στιγμη μονοι μας στον κοσμο αυτο........αλλα μπορει ταυτοχρονα, να ειμαστε εμεις ο κοσμος ολος, για αυτο λοιπον ψηλα την σημαια του ΑΡΗ μας, και ολοι μαζι ενωμενοι, στον νεο αιωνα της υπαρξης του, να δημιουργησουμε,αυτο που τοσα χρονια ονειρευομαστε τον ΑΡΗ των τιτλων τον ΑΡΗ της κορυφης τον ΑΡΗ των ονειρων μας.

 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΘΕΕ ΜΟΥ

 ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΘΗ ΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗ! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΑΡΙΑΝΩΝ ΨΥΧΩΝ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!